Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cate rame de puiet aveti?

Mesajde Tankard » 07 Mar 2015, 01:41

si.. am uitat sa zic,eu n-am puiet deloc ca au terminat polenul,la mine s-a schimbat albina de iernare pe 10 ianuarie....stupii pe care i-am bagat in iarna pe 5-6 rame au acum 10-11 rame de albina(stransi la sange),albina tanara.
eeeeee cine-i mai tare acum? :D apicultorul....cu siguranta e mai tare decat pescarul :D
sanatate
Tankard

Mesajde nae » 07 Mar 2015, 16:57

Tankard scrie:si...la mine s-a schimbat albina de iernare pe 10 ianuarie....stupii pe care i-am bagat in iarna pe 5-6 rame au acum 10-11 rame de albina(stransi la sange),albina tanara.
sanatate

Am luat un aspacardin :lol: , peste o ora mai iau unul ;)
nae

Mesajde pescaru » 08 Mar 2015, 12:49

Deci sa inteleg asa ,albina de iernare a ta s-a schimbat pe 10 ian. ,la alti apicultori se schimba pe 15 ian ., la altii pe 27 ian ,2 feb. 18 feb 26 feb ., 3 martie ,17 martie samd. , si ti sa dublat nr. de rame cu albina ,in toamna nu iai strans presupun ,atunci da comanda de cutii mai mari decat cele de 24 de rame care stiam ca sant cele mai mari ,, ladoaie'' ca daca ti se tot dubleaza nr. de rame cu albina iarna ,la vara o sa-ti roiasca stupii si ramai fara stupi . P.S. Esti mai tare ca mine ca pescar [ eu fiind pescaru] sau ca apicultor . :lol: e posibil sa vin la stiuca anul asta sa vad ce poti. Nae eu iau doua aspacardine direct. :lol:
pescaru

Mesajde Tankard » 10 Mar 2015, 14:04

salutare,vino nici o problema,am barca ,mergem unde vrei.nu prea pescuiesc eu la stiuca,la somn imi place mie,pe dunare la gropi sau la prag. 8-)
sanatate
Tankard

Mesajde Trantorul@ » 16 Mar 2015, 18:42

Fara numar , fara numar ....
Spart astazi vreo 6 de la 4 la 8 rame de albina puiet de la o palma de puiet pe o rama la maxim o rama in cel pe 8 rame ( impartita pe vreo 3 rame) si abea or reinceput sa oua matcile ceva oua , larvar aproape inexistent si de miine noapte iar vin vreo 4-5 nopti cu -3 - 5 grade si uite asa o trecut si luna Martie ....
Cica azi vreme faina , un vant rece de numa .... s-o pierdut albina la greu pe vantul asta .... si zbor in doru leli pe vantu care o fost ...

Drept ii ca nu i-am spart pe cei mai cei si cel pe 8 rame are matca 3 ani , 4 sunt de 2 ani si una de 1 an .... da nu cred sa am media peste 1 Rama de puiet in acest moment !!!

Pana acu la mine anu asta seamana cu 2013 , doar uzura maxima si tocat oua si larve la greu .....
Ultima oară modificat de Trantorul@ pe 16 Mar 2015, 18:51, modificat 1 dată în total.
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde TDI » 16 Mar 2015, 18:51

Media e de 0.3 dm2 capacit, 0.25 dm2 ouat(puțin peste 1/2 de rama pe ambele fete). Mai mult decât dublu fata de anul trecut la aceeasi data.
TDI

Mesajde Bambucha » 16 Mar 2015, 19:29

Fusei lele in Banat... acum vreo 7 zile si credeam ca am ajuns in Italia. Cer senin 13-14 grade si cel mai important fara nici o adiere de vant :mrgreen: Ma uitam cu jiind cum intra cornul si p... tigancii.
La intoarcere pe la Sibiu era ceva zapada, iar in jurul Bucurestiului adia "un vanticel" siberian de ma lua pe sus... asa ca nici nu m-am mai uitat in stuchi.
Puiet? Probabil ca si pe la altii... mai trist e vantul rece ce prinde albina pe apa si polen decat lipsa lui.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde cristi_vidican » 16 Mar 2015, 20:14

Azi, i-am luat la un control sumar, ca să văd cine are nevoie de sirop. M-am uitat puțin și după puiet.
La MER sunt în medie 3 rame cu puiet. Unii au rama de 1/2 aproape plină cu puiet.
Puiet în toate stadiile. Polen a intrat azi bine pe urdiniș.
Suntem în grafic. Un pic mai târziu ca anul trecut, dar mult înaintea anului 2013.
Consumul de miere a fost redus iarna aceasta.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde daffid mihailov » 16 Mar 2015, 23:42

Situatia sta bine. Nu e fericita dar e ok. Nici 2013 dar nici 2014. Insa familiile se depopuleaza pe zi ce trece. Vremea asta cu nori si soare e pacatoasa. Ies 10 minute apoi intra soarele...In 8-9 zile o sa iasa prima generaite, si o sa echilibreze putin balanta. Macar se se schimbe 1/2 din albia de iernare.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde cristi82 » 19 Mar 2015, 14:52

Ieri am facut revizia de primavara, puiet am gasit diferit de la familie la familie, sunt famili de albine care au puiet pe 3, 4 sau 5 rame puiet in toate stadiile, 50-60% puiet/ rama, am facut si o unificare, mancare au, foarte mult polen bagat - unele au si cate 2 rame de polen, in rest totul e ok.
La noi vremea este destul de frumoasa in ultimul timp, chiar si azi este o zi frumoasa dar cu putin vant!
cristi82

Mesajde daffid mihailov » 20 Mar 2015, 11:12

Cristi, esti boier. Eu nu ma uit la cate rame cu puiet ai, ci la ramele alea cu polen. Aia face minunea! La noi aici, nimic polen...Asteptam.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde alexx » 20 Mar 2015, 11:28

la mine am si puiet pe 3 si o rama a 4 cu larve dar nu full rama asa cat o palma intinsa in spate se afla miere..am si pe 2 rame idem si doi roi incapatnati pe 4 si pe 3 rame cu puiet pe o rama unul lam ajutat cu ceva albina.Polen aduc binisor cand permite vremea ieri aduceau polen pe la 7 grade deci cam obligate la vremea aia :(
alexx

Mesajde cristi82 » 20 Mar 2015, 11:56

Recunosc ca pe noi ne-a ajutat si vremea frumoasa din ultimul timp, dar totusi nu vreau sa se comporte vremea ca si anul trecut deoarece pomi fructiferi au inflorit cam prin 5 aprilie, fata de alti ani cand pomi au inflorit la sfarsitul lui aprilie inceputul lui mai, in concluzie anul trecut am pierdut aproape in totalitate culesul de la pomi fructiferi deoarece familiile de albine nu erau dezvoltate optim, pacat ar fi sa pierd acest cules tinand cont ca aici avem o zona exclusiva cu pomi fructiferi, o zi frumoasa sa aveti.
cristi82

Mesajde cristi_vidican » 20 Mar 2015, 18:49

cristi82 scrie:Recunosc ca pe noi ne-a ajutat si vremea frumoasa din ultimul timp, dar totusi nu vreau sa se comporte vremea ca si anul trecut deoarece pomi fructiferi au inflorit cam prin 5 aprilie, fata de alti ani cand pomi au inflorit la sfarsitul lui aprilie inceputul lui mai, in concluzie anul trecut am pierdut aproape in totalitate culesul de la pomi fructiferi deoarece familiile de albine nu erau dezvoltate optim, pacat ar fi sa pierd acest cules tinand cont ca aici avem o zona exclusiva cu pomi fructiferi, o zi frumoasa sa aveti.

Anul trecut a fost o primăvară devreme. Mai devreme ca în acest an. Și din câte-mi amintesc, erai cam pe aceeași vreme cu mine.
Eu am avut anul trecut (2014) așa:
- 4 martie - Corcodușul
- 6 martie - Caisul
- 23 martie - Prunul
- 27 martie - Vișinul
- 28 martie - Cireșul
- 4 aprilie - Mărul

Anul acesta Caisul va fi după 22 Martie
Mai rău a fost în 2013, când Corcodușul a înflorit în 5 aprilie

eu zic că pe Vest suntem într-un an normal.
cristi_vidican

Mesajde doruuu » 20 Mar 2015, 21:07

Cristi , sigur nu gresesti undeva cu perioada asta de inflorire a pomilor de anul trecut ? La mine infloreste primul caisul undeva in data de 5 -10 aprilie...
doruuu

Mesajde cristi_vidican » 20 Mar 2015, 21:09

doruuu scrie:Cristi , sigur nu gresesti undeva cu perioada asta de inflorire a pomilor de anul trecut ? La mine infloreste primul caisul undeva in data de 5 -10 aprilie...

Am notări în ultimii 4 ani. E exact ce am scris mai sus.
Noi în Vest avem cea mai timpurie vreme din țară. Primul e Banatul, că doar e fruncea.
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR