Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde kissi » 13 Mar 2015, 15:50

Din jud. MM- din 68 am avut unul cu o matca disparuta( matca de anul trecut). Restul au iernat bine.
kissi

Mesajde flamadeezy » 13 Mar 2015, 16:09

din 101 - 4 s-au unificat singure, 2 s-au trantorit din care la una am mai avut o matca de rezerva. E ok,sub 10 %.
flamadeezy

Mesajde emil_sorin » 13 Mar 2015, 17:38

Din 3 , una "s-a sinucis" , si mai sunt doua , pierdere de 33,33 % ... e bine pt prima iarna e, e sub 50 % .. :lol:
emil_sorin

Mesajde akmm » 13 Mar 2015, 20:51

Nu-mi propun sa ma falesc cu familiile moarte insa nu e de colo sa scapi de probleme.Dupa statistici in salbaticie procentul de supravietuire a roiurilor e de 10%.E clar ca ca aia care scapa ajunge la 90 ani....
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde valigorj » 14 Mar 2015, 13:30

1 adezertat dupa ultimul tratament,2 au ramas fara M [am dat cite o rama la roi mai slabuti] si alti 2 lichidati prin furtisag care erau vecini [probabil unu din ei a ramas fara M ,a fost atacat hoatele s-au mutat apoi la celalalt].
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Mesajde nae » 14 Mar 2015, 20:01

O singura fam in 11 ani (trecuta dupa diafragma in toamna ), la transport sunt tatic 5+5 + albina fiarta :cry:
Am iesit bine , mult mai bine decat ultimii 2 ani( ca poza/imagine) dar nu STAU bine = puiet putin pt aceasta data care n-o sa acopere caderea din mart-april , pana la salcam se fac dar rapita e incerta .
Singura sansa e o primavara normala cu temperaturi spre mici , daca incep calduri care forteaza planta nu voi avea albina culegatoare = VEDEM
:(
nae

Mesajde lucky5strike » 14 Mar 2015, 21:09

Pentru cine s-a tinut de albine, pierderile de iernare pe 2015 sunt nesemnificative. Nu mai avem ierni ca odinioara...

PS: de vazut cat ne putem intinde.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Arhivistu » 14 Mar 2015, 21:20

Iarna blanda,primavara urata deocamdata...doar cu 2 3 zile de zbor..hai caldura,hai! :(
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde thomas » 14 Mar 2015, 23:33

Pana acum 100 % trecuti iarna. Sunt al 3.lea an si n.am avut pierderi nici o iarna. Doar un roi sucombat in toamna, datorita furtisagului initiat de... mine. In rest ok, puiet putin.
Dar cum spunea cineva mai sus, iernile sunt prea blande ca sa puna probleme mari!
Mai avem cam o luna sa ne stim scapati si sa putem face ceva previziuni.. :)
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde alinlupu » 15 Mar 2015, 17:54

O matca cazuta la datorie (au ramas 6 intervale de albina) + 1 fara hrana dar l-am salvat ieri
Ma declar multumit; aduc polen la greu in zilele calde
Problema este ca nu prea le plac turtele proteice
alinlupu

Mesajde un OM » 15 Mar 2015, 20:16

Oare de ce?
un OM

Mesajde Augustin78 » 15 Mar 2015, 20:55

Salut.
Pentru ca aduc de afara..proaspat.
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde kiloz » 15 Mar 2015, 21:25

Daca ar fii mai atractiv ar consuma . Inseamna ca ceva nu este in regula cu turta!Mai este pina la o abundenta de polen ca sa nu fie nevoie de turta proteica.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde octavi » 15 Mar 2015, 21:52

azi prima verificare amanuntita am reusit la 19 familii ca ma incurcat si vremea
din acestea 1 slabut care a primit un roi cu 2 rame unde am lichidat matca (batrana rau) lunea trecuta pentru a unifica cu acesta matca prezenta azi si am stans cuibul pe 4 rame , au aparut cateva oua de azi sau ieri.
inca unul mai mic pe 4 rame dar nu se lasa ;) este plin cu capacit
unul mijlociu pe 5 rame puiet are si larve
acestea sunt mai cu probleme dealtfel la toate au fost din cauza soarecilor cu care am purtat lupte toata iarna (voi schimba cateva lazi)
restul 16 sunt buni cativa pe 6 rame si cativa foarte buni sunt pe 7 rame pline
mai am de verificat 6 familii a venit seara si nu am vrut sa le deranjez merg maine
de prezenti sunt toate familiile 25 la numar
pierderi niciuna si sunt mandru pentru prima iarna in care am albine 8-)
la toate am pus cate o rama descapacita cate un pic pentru stimulare
polen au inceput sa aduca galben probabil salcie dar au pusa uruiala care se da la gaini care este foarte vizitat astfel se descurca cat de cat apa au pusa in adipator pentru pui iar in plus au o oala mare cu descapaceala ramasa de anul trecut pusa undeva la distanta de stupina
sincer parca se vad pe familii aceste avantaje oferite

la un mos care are albine din bunic in tata si fiu au murit toate, ieri a fost la mine sa-mi zica
pacat

acus studiam un pic despre porumbar care mai are cateva zile si infloreste dar ma bucurai' degeaba ca nu da nectar doar polen iar unde am albinele doalma crisului este plina cu el, pacat am crezut ca recoltez si in martie :lol:
octavi

Mesajde daffid mihailov » 15 Mar 2015, 22:32

pe 5 rame puiet?
o fi Salonta mai spre vest.
eu m-as multumi cu 2 blana.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde octavi » 15 Mar 2015, 22:40

5 rame pline cu albine dejos pana sus, nu cred ca inca pot fi asa timpuriu 5 rame pline cu puiet, sau poate? cel mai mult am vazut 3 rame ouate in proportie de 70% azi de unde deja a iesit 1 rand de pui
octavi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR