Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: diafragma din folie de plastic sau ...?

Mesajde Badea. claudian » 30 Noi 2011, 00:13

Cata trece la avatar localitatea ca asa este frumos si fii respectos cu albinele nu le umili pentru ca albina-i sfanta si acum pa ... ;)
Badea. claudian

Mesajde catalin_viezure_6 » 30 Noi 2011, 00:23

Badea. claudian scrie:Cata trece la avatar localitatea ca asa este frumos si fii respectos cu albinele nu le umili pentru ca albina-i sfanta si acum pa ... ;)

ok nu iti fa probleme ca imi plac fr mult albinele .. le am la tara si de cate ori ma duc acolo direct la ele ma opresc
catalin_viezure_6

Mesajde Badea. claudian » 30 Noi 2011, 00:39

Din cate vazui eu sainteleg ca ai stupi cu aerisire pe fund nu ? foarte bine iti recomand sa ramana deschisa pana la aparitia puietului adica cam pe la sfarsitul luni ianoarie inceputul luni febroarie dupa care trebuie inchisa imediat dar mai este pana atunci .... mai discutam sa vedem cum decurg lucrurile se pare ca o sa avem o iarna cu dus-intors .
Badea. claudian

Mesajde Badea. claudian » 30 Noi 2011, 00:46

Asa domnul Cata altfel te vede omul acum ia spune ce informatii ai despre rapita dela voi de la Bistret a rasarit ? ...sau cu seceta asta mari cultivatori nici nu au semanato !!!??
Badea. claudian

Mesajde catalin_viezure_6 » 30 Noi 2011, 00:55

Badea. claudian scrie:Din cate vazui eu sainteleg ca ai stupi cu aerisire pe fund nu ? foarte bine iti recomand sa ramana deschisa pana la aparitia puietului adica cam pe la sfarsitul luni ianoarie inceputul luni febroarie dupa care trebuie inchisa imediat dar mai este pana atunci .... mai discutam sa vedem cum decurg lucrurile se pare ca o sa avem o iarna cu dus-intors .
da stupi au aerisire pe toata suprafata fundului si tabla de obturare ocupa deocamdata 1/2 din suprafata asa am apeciat eu .. ce zici sa o mai trag sau o las asa si ce material sa pun in locul ramelor ?
catalin_viezure_6

Mesajde catalin_viezure_6 » 30 Noi 2011, 00:58

Badea. claudian scrie:Asa domnul Cata altfel te vede omul acum ia spune ce informatii ai despre rapita dela voi de la Bistret a rasarit ? ...sau cu seceta asta mari cultivatori nici nu au semanato !!!??

a rasarit cat de cat ..au semanat-o caci au fost ploi la inceputul lunii trecute
catalin_viezure_6

Mesajde catalin_viezure_6 » 30 Noi 2011, 01:00

catalin_viezure_6 scrie:
Badea. claudian scrie:Din cate vazui eu sainteleg ca ai stupi cu aerisire pe fund nu ? foarte bine iti recomand sa ramana deschisa pana la aparitia puietului adica cam pe la sfarsitul luni ianoarie inceputul luni febroarie dupa care trebuie inchisa imediat dar mai este pana atunci .... mai discutam sa vedem cum decurg lucrurile se pare ca o sa avem o iarna cu dus-intors .
da stupi au aerisire pe toata suprafata fundului si tabla de obturare ocupa deocamdata 1/2 din suprafata asa am apeciat eu .. ce zici sa o mai trag sau o las asa si ce material sa pun in locul ramelor ?

anul curent a fost floarea soarelui din belsug atat ca suprafata de teren cat si ca rezultate
catalin_viezure_6

Mesajde Badea. claudian » 30 Noi 2011, 01:29

A deci ai stupi verticali cu fund anti-varoua bun!... lasa subarul asa sa obtureze 1/2 din fundul stupului asta pana apare puietul dupa care se inchide de tot ...in.jumatatea de stup ramasa goala indicat ar fii sa punem o perinuta umpluta cu paie sau fan dar tu nu ai asa ceva la indemana ...asa ca pune si tu materiale textile niste haine vechi carpe secretul este sa fie absorbante .
Badea. claudian

Mesajde pin » 30 Noi 2011, 18:04

gica scrie:pin,nu te supara,omul este la inceput.Dar vezi cate i-am zis mai sus.Sa vezi ce stupar iese din el.

Nu ma supar chiar daca ma besteleste cineva de pe forum. Criticile le iau intotdeauna constructiv.

In ceea ce priveste stuparul pe care il veti scoate din el mai vedem daca va urmeaza sfaturile. Eu am mai scris intr-un "post" ca oamenii iau decizii sentimentale (adica fac ce vor ei) dar au nevoie de argumente "logice" cu care sa justifice deciziile luate. Eu cred ca el a luat decizia inainte sa astepte raspunsul iar acum cauta justificarea. A gasit-o in alta parte se pare nu la dvs.
pin

Mesajde catalin_viezure_6 » 30 Noi 2011, 21:20

Badea. claudian scrie:A deci ai stupi verticali cu fund anti-varoua bun!... lasa subarul asa sa obtureze 1/2 din fundul stupului asta pana apare puietul dupa care se inchide de tot ...in.jumatatea de stup ramasa goala indicat ar fii sa punem o perinuta umpluta cu paie sau fan dar tu nu ai asa ceva la indemana ...asa ca pune si tu materiale textile niste haine vechi carpe secretul este sa fie absorbante .

asa am si facut chiar azi la cei 5 stupi .. le -am pus diafragma din osb le am strans cuibul mai mult dar din pacate un stup e terminat , toata familia moarta din cauza foamei sau frigului cert e ca erau 2 ghemuri pe 3 rame iar a 4 a rama avea miere dar nu au mau ajuns la ea
catalin_viezure_6

Mesajde catalin_viezure_6 » 30 Noi 2011, 21:23

imi pare rau cand le am vazut moarte sincer indrumati-ma cum sa le adminitrez hrana acum iarna si azi le am pus cate 500 -600g de apifonda la fiecare stup
catalin_viezure_6

Mesajde proapis13 » 30 Noi 2011, 22:12

catalin_viezure_6 scrie:am 5 rame cu albine si 5 rame goale si intre ele diafgrama .albina poate trece la celelate 5 rame cu miere cand doreste

Ai gresit cand ai cumparat fam de albine ca nu ai cautat in fiecare
Vanzatorul ti-a aratat unul cu 5 rame cu albina si 5 de miere dupa diafragma
Tu ai dat banii multumit si ai plecat;el ti-a garantat ca stupii v-or iesi in primavara
doar daca le mai pui o turta in ianuarie si tu l-ai crezut
Bine ca ai observat si le-ai pus afifonda cu toate ca e cam devreme
Mai stiu eu unii cu parul alb care au deja de 2 saptamani apifonda in stupi
RUSINE lor,tu ai sircumstante atenuante dar asta trebuie sa fie
invatare de minte atat pentru tine cat si pentru cei care citesc
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde catalin_viezure_6 » 30 Noi 2011, 22:20

proapis13 scrie:
catalin_viezure_6 scrie:am 5 rame cu albine si 5 rame goale si intre ele diafgrama .albina poate trece la celelate 5 rame cu miere cand doreste

Ai gresit cand ai cumparat fam de albine ca nu ai cautat in fiecare
Vanzatorul ti-a aratat unul cu 5 rame cu albina si 5 de miere dupa diafragma
Tu ai dat banii multumit si ai plecat;el ti-a garantat ca stupii v-or iesi in primavara
doar daca le mai pui o turta in ianuarie si tu l-ai crezut
Bine ca ai observat si le-ai pus afifonda cu toate ca e cam devreme
Mai stiu eu unii cu parul alb care au deja de 2 saptamani apifonda in stupi
RUSINE lor,tu ai sircumstante atenuante dar asta trebuie sa fie
invatare de minte atat pentru tine cat si pentru cei care citesc
salve :D
asta se intampla cand cumperi albine toamna recunosc .. iar in legatura cu apifonda nu prea am fost de acord de acum tocmai deaia am si pierdut familia dar de acum incolo o sa aiba tot timpul apifonda caci nu vreau sa ii pierd
catalin_viezure_6

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR