Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

calendarul apicol - revizia de primavara

Mesajde cristi arad » 17 Mar 2015, 21:58

si iata ca a trecut (la noi) si iarna si ne gasim pe la mijlocul lui martie cu albina in medie pe 8-9 rame. inca este prematur sa desfacem ghemul, dar daca avem vreo familie mai slaba o putem ajuta cu rama de albina de la marginea stupilor mai puternici; pot exista si stupi au pierdut matca chiar daca sunt mai mari (am intalnit unul in timp ce ajutam un coleg la niste unificari), in acest caz stupul gasit cu botci de salvare se va imparte in alti stupi. dar repet nu se desface ghemul deci numai accidental daca se da peste o astfel de familie se intervine. se continua hranirile cu turtita (eu nu dau sirop inca).
cristi arad

Re: calendarul apicol - revizia de primavara

Mesajde daffid mihailov » 17 Mar 2015, 22:03

Sa intleg ca nu se desface ghemul care sta pe 8-9 rame. Bravo! Mai ai putin si ii pui catul. :lol:
Uneori ma intreb daca nu am gesit meseria.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde cristi arad » 17 Mar 2015, 22:09

albina nu-i in ghem acuma stii bine dar tot incalzeste puietul si tre sa-i faca 37 grade, deci nu-i sanatos sa i faci frig, nu-i momentul
cristi arad

Mesajde cristi arad » 17 Mar 2015, 22:14

daffid mihailov scrie:Sa intleg ca nu se desface ghemul care sta pe 8-9 rame. Bravo! Mai ai putin si ii pui catul. :lol:
Uneori ma intreb daca nu am gesit meseria.

eu iti zic ca la rapita daca tine 3 saptamani de cules depasesc media de 15kg pe familie si asta in fiecare an , cu conditia sa fie caldut si sa nu ploua mult
cristi arad

Mesajde daffid mihailov » 17 Mar 2015, 22:18

Pai stai asa, cu 8-9 rame de albina la vremea asta tu vrei sa faci media? Cu stupii astia trebuie sa faci 30 de kg ca sa faci media. :lol: Sa faci media si cu ai mei... :lol:
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde cristi arad » 17 Mar 2015, 22:25

daffid mihailov scrie:Pai stai asa, cu 8-9 rame de albina la vremea asta tu vrei sa faci media? Cu stupii astia trebuie sa faci 30 de kg ca sa faci media. :lol: Sa faci media si cu ai mei... :lol:

da ce crezi ca albina-i ca vaca , da 30 l pe zi :lol: ; nu faci atata ca n-ai culegatoare destula , albina batrana se pierde si n-ai decat doica si mult puiet, si vremea este de primavara la rapita adica mai si ploua
cristi arad

Mesajde Florin Dobre » 17 Mar 2015, 22:31

Mihailoave, suntem din alt film. Cu 4 rame ale mele ar trebui sa ma apuc de viermi de matase/o gaselnita ceva...poate-poate. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde daffid mihailov » 17 Mar 2015, 22:35

Florine, asa e pe la Arges. Aici la mine a inceput sa ninga. Mai greu cu media de 8-9. Sa fim peste cinci, sa trecem clasa, si om vedea noi ce o fi la rapita. :D
daffid mihailov

Mesajde vlad » 17 Mar 2015, 22:40

lasa nu te mai framanta . asa era si anul trecut , aveau astia din vest polen la greu din ianuarie , la vremea asta largeau cuibul si cand s-a incalzit si la noi , a fost o incalzire normala , constanta si pana la salcam nu mai erau diferente . deci ....
vlad

Mesajde Florin Dobre » 17 Mar 2015, 22:42

daffid mihailov scrie:Florine, asa e pe la Arges. Aici la mine a inceput sa ninga. Mai greu cu media de 8-9. Sa fim peste cinci, sa trecem clasa, si om vedea noi ce o fi la rapita. :D

Hai fie 5 ca s-or mai fi umflat si ai mei(in gusa) de 2-3 saptamani incoace. :lol:
Am vazut pe accu 2 zile cu ninsori...maine si poimaine. Apoi sper sa vina primavara cum trebuie si pe malul Argesului. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde mellis » 17 Mar 2015, 22:47

Eu zic ca se pot verifica prin sondaj cateva familii, curatare fund, etc...
Astazi in Timis a fost foarte cald/fara vant - vreme buna de controlul de primavara.
Polen carat masiv, voi posta poze din excursia reusita de astazi..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Florin Dobre » 17 Mar 2015, 22:54

Pfuai, ma apuca amocul... :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde daffid mihailov » 17 Mar 2015, 22:57

Mellis, aici polenul e firav spre mai nimic. A fost la alun cateva ore pe zi cat au iesit. De ce sa le cureti fundul? Pai ele ce fac? :lol: Lasa-le, abia se invata si ele cu igiena, curatenia de primavara. :lol:
daffid mihailov

Mesajde cristi arad » 17 Mar 2015, 23:00

nu-i decat o solutie, cine nu crede sa vina sa vada... ;) , fiecare cu ce are :P
cristi arad

Mesajde cristi arad » 17 Mar 2015, 23:06

daffid mihailov scrie:Mellis, aici polenul e firav spre mai nimic. A fost la alun cateva ore pe zi cat au iesit. De ce sa le cureti fundul? Pai ele ce fac? :lol: Lasa-le, abia se invata si ele cu igiena, curatenia de primavara. :lol:

ai vazut, poti sa le cureti si fundul dar numai daca-i detasabil :lol:
cristi arad

Mesajde mellis » 18 Mar 2015, 00:47

Fundurile le-am facut toate detasabile, am curatat albinele moarte de pe fund, si am facut controlul la cateva familii mai modeste...igienizare..albinele nu pot face curatenie cum trebuie din cauza gratiei - inca o tin - seara temperaturi mici - ghem..nu vreau surprize inauntru...
Astazi o adevarata zi de primavara, am vizitat stupina unui mare om, Florinelu, stiu ca la multi vremea nu este buna sau se schimba, dar noi avem influente mediteraneene si o clima blanda, a inceput primavara - prea multe semne..O poza cu polenul de astazi din stupina Florinelu..
(nu pun inca poza cu polenul/pastura din rame ;))
Fişiere ataşate
Florinelu_polen1.JPG
CoadaLaAdusPolen
Florinelu_polen1.JPG (13.96 KiB) Vizualizat de 8425 ori
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Următorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR