Prima pagină OFF TOPIC CASA SI GRADINA

Totul despre casa si gradina !
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: DE PRIN TARA ADUNATE- RETETE CULINARE

Mesajde proapis13 » 28 Noi 2011, 21:57

Ma fratilor,ma, eu abia astept sa vina soramea din Italia sa dam iama in canta cu carnati,
costita si muschete de la porcul taiat in urma cu o luna inainte sa plece la fratimiu si mumamea
sa le duca si lor ceva acolo sa aibe de craciun
Ca tot vorbi nea Gica de garnitza abia asteptam sa se goleasca si sa intindem pe paine facuta la tzast
- ca numai de-asta facea bunica-mea Dumnezeu sa o ierte - cate o felie de untura maronie
si sa mancam cu usturoi verde de prin gradina si sa dam cate o dushca de tzuica abia trasa
cu talvul de pe burta butoiului si pe-urma sa ne opintim in cazma sa facem straturile sa punem arbagicul
Ce vremuri,ce gust avea atunci carnea la canta....
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde liviu1965 » 28 Noi 2011, 22:09

Salve, pofticiosule....
liviu1965

Mesajde echo » 29 Noi 2011, 13:44

Ceva de mic dejun pe baza de oua:

umbla vorba'n sat ca reteta asta de oaua prajite ar fi de la bucataru' lu' dadia Putin...

O chestie simpla, dar de efect:

Se taie faliile de paine cam de 1,5-2 cm grosime si se scobesc de miez la mijloc lasand totusi o "coronita" :) de cam 1-2 cam grosime. Se poate folosi painea feliata.

Se pune o tigaie la incins, uscata, si cand s-a incins se pun in ea feliile de paine, iar in fiecare gol al fiecarei felii se pune cate un cubulet mic de unt (cam 5-10 g). Cand s-a topit untul se pune imediat cate 1 ou in fiecare gol al feliilor de paine.

In fotografiile de mai jos eu am pus cate 2 oua, dar am gresit, a iesit cu prea mult ou. 1 ou / felie de paine este cel mai bine.

Se prajeste cam 2-3 min, pe o parte, se pune sare peste ou si inca o bucatica mica de unt si se intoarce pe cealalta parte. Se prajeste tot cam asa 2-3 min, sau dupa gust, daca doriti mai tare galbenusul, se tin mai mult.

De la unt, painea se prajeste frumos si devine crocanta, plus gustul fin de unt.... iar la mijloc oul se pastreaza moale.
Atat succesul gustului cat si cel al efectului estetic sunt garantate.
Pofta buna !!

Image1193.jpg

Image1194.jpg

Image1195.jpg
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde victor s » 29 Noi 2011, 18:15

as mai fi postat cate ceva pe-aici pe topic dar timpul (vremea) nu-mi mai da voie, iar eu cu bucataria de la bloc mai greu... cea mai mare placere a mea este gratarul (sau cuptorul) din gradina aflata la 50 de km si vreo 4/5 luni de zile distanta de mine :lol:
Doamne si cate mai erau de facut...iarna nu este anotimpul meu preferat , drept pentru care i-mi rezerv dreptul de a hiberna un pic... :lol:
CSABAAAAAAAAAAAA, pe unde mai esti ????? fa-mi si mie o chemare in Noua Zeelanda...sau macar Australia ceva... :lol:
salutari tuturor !
victor s

Mesajde liviu1965 » 29 Noi 2011, 20:50

Mai imperialule, vrei caldura?
liviu1965

Mesajde iunicu » 29 Noi 2011, 22:06

echo scrie:Ceva de mic dejun pe baza de oua:

Super tare reteta asta!
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde liviu1965 » 29 Noi 2011, 22:07

Prietene,..... doar in visurile tale...... tu si poza, eventual cu o gacica.....

Hai sa-ti ridic moralul: sunmtem in 2011, fa sedinta cu jumatatea ta si stabiliti ca peste "n " ani ajungeti acolo.
Victor, serios, chiar poti sa fii acolo. Important e sa te organizezi cu banii.

Tatal nostru, vine Craciunul..... ( sunt fan la pinguinii din Madadascar, animatie ) ceva retete?????

Hai ca vine ignatul....
liviu1965

Mesajde iunicu » 30 Noi 2011, 11:45

Maestre echo, m-am trezit dimineata cu gandul la reteta ta si am pus-o in aplicare.
Delicioasa!!!
Am folosit putin ulei in loc de unt (nu am acum in casa si nu am avut chef sa dau fuga la magazin)
Am servit feliile unse cu putina pasta de hrean.
Reteta a intrat la arhiva.

Imagine
Imagine
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde echo » 30 Noi 2011, 13:09

Cele mai simple retete sunt si cele mai bune :))

Am spus, atat estetica cat si gustul, garantat vor fi satisfacute :D

Revin cu o reteta de desert - Tiramisu , care incepe asa: "se trimite nevasta la ... socri, sau la cumparaturi, sau la.. "...

garantat BOMBA !! stai sa imi fac timp ..
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde victor s » 30 Noi 2011, 13:34

echo scrie: "se trimite nevasta la ... socri, sau la cumparaturi, sau la.. "...

si se cheama o filipineza de vreo 20 de ani ...tiramisu se comanda pe internet... :lol: :lol: :lol:
victor s

Mesajde Cristian IONITA » 01 Dec 2011, 00:20

Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde liviu1965 » 02 Dec 2011, 17:33

echo scrie:Cele mai simple retete sunt si cele mai bune :))

Am spus, atat estetica cat si gustul, garantat vor fi satisfacute :D

Revin cu o reteta de desert - Tiramisu , care incepe asa: "se trimite nevasta la ... socri, sau la cumparaturi, sau la.. "...

garantat BOMBA !! stai sa imi fac timp ..

Ce pot sa spun acum..... ma trimit copii sa cumpar cascaval ca nu mai avemin casa, in clipa asta ( reteta ta cu pieptul de pui )
Am facut si ' paine cu ou" .... mi-a placut.
Ce mai urmeaza ?

PS: sadicule.....
liviu1965

Mesajde echo » 15 Dec 2011, 12:34

Bre am ramas dator cu reteta de Tiramisu !! Ultima perioada am fost prins rau cu treaba, scuze pt intarziere.

Cum spuneam, reteta incepe cu "Se trimite nevasta de acasa", nu pentru motive sugerate de victor mai jos, ca mie imi place tiramisu romanesc nu filipinez, dar in bucatarie gusturile nu se discuta :lol:

Ca de obicei, o reteta super simpla, ba cred ca e cea mai simpla posibila prajitura, pana si celebrele cornulete cu nuca sau gem sunt mai complicate. Acum, pentru a pastra superioritatea barbatului in bucatarie (oarecum indoielnica, dar cica cei mai buni bucatari sunt barbati), se trimite nevasta de acasa pentru a tine secreta aceasta reteta !! Nu de alta dar o sa va spuna: "eteee.... mare prajitura... 4 oua, 4 linguri de zahar si o juma' de kil' de branza..!! Da' eu cand framant o juma' de zi la cozonaci?? " Si are perfecta dreptate !!!!

Asadar, o trimiteti la socrii, la teatru, la cumparaturi (dar pastrati voi cardul de credit), la plimbare cu copii... etc... numai sa nu fie acasa !! Daca va tine, puteti sa i spuneti apoi ca ati chemat vecina sa va bata oualele pana a iesit spuma !!

Reteta:

4 oua mari (daca sunt mai mici se pun 5)
4 linguri de zahar tos
1 pachet de piscoturi
o cutie mare de mascarpone,
cafea instant (ness)
scortisoara macinata.

Se separa oualele, (albus de galbenus), de preferat sa fie reci. Albusul se pune intr-un vas mai adanc si se tine la frigider.
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana la completa dizolvare, daca aveti un mixer, ia cel mult 10 min
Odata frecate, se adauga Mascarpone-le, toata cutia (nu folositi telemea ca nu merge, oricat am fi noi de nationalisti :D ) si se omogenizeaza bine; se pune in frigider.

Se prepara intre timp cafeaua, din cafea solubila, nu cafea naturala!!, trebuie sa fie ceva mai tare, la o cana normala de apa se adauga 2 linguri mari de cafea, o lingura de zahar.

Se bat albusurile (se adauga si un praf de sare), pana cand se obtine o spuma tare-tare !! Peste ele se adauga amestecul de galbenusuri-zahar-mascarpone. Acum se amesteca incet, cu o lingura din lemn, mai mult pe verticala, pentru a nu pierde aerul inglobat in albusuri. CREMA E GATA.

Se ia o tava rectangulara si mai inalta (cam max 400x200). Se incepe a se inmuia piscoturile in cafea. Atentie - nu se scufunda intreg piscotul ca va iesi o mare pleasca! Se inmoaie doar jumate, longitudinal si doar pt 1-2 secunde cel mult. Cum il tinem orizontal in mana, se baga culcat in cafea pana la jumate, se scoate si se pune in tava, formand un pat de piscoturi.
Cam asa (se strang bine pentru a intra cat mai multe, fotografie este facuta inainte de a le ingesui):

Tiramisu2.jpg

Peste aceste piscoturi se pune jumatate din crema preparata. Peste crema se mai adauga niste granule de cafea solubila, SI un praf de scortisoara !

Se repeta chestia cu piscoturile, al doilea strat, peste care se pune cealalta jumatate de crema si peste crema iarasi granule de cafea solubila si scortisoara. GATA !!

Se baga la frigider, acoperita si se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia restul de piscoturi cu crema alba.

Daca respectati intocmai reteta, trebuie sa iasa cam asa:

Tiramisu 3.jpg
Tiramisu 3.jpg (64.73 KiB) Vizualizat de 9383 ori

Sfaturi: folositi reteta intocmai cum am scris mai sus, nu schimbati nimic. Nu folositi biscuiti in loc de biscoturi, branza in loc de mascarpone, cuisoare in loc de scortisoara si mai stiu eu ce altceva... Nu adaugati coniac, amarone sau altele... acestea se consuma separat :D

Astept pareri !!
echo

Mesajde liviu1965 » 15 Dec 2011, 12:41

Am glicemia la limita.
Daca fac reteta asta mor?
liviu1965

Mesajde echo » 15 Dec 2011, 12:50

liviu1965 scrie:Am glicemia la limita.
Daca fac reteta asta mor?

de pofta... !!!
echo

Mesajde victor s » 15 Dec 2011, 17:51

numai daca o servesti de pe o filipineza....ai vazut ca se poarta...! :lol: :lol: :lol:
victor s

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CASA SI GRADINA