Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: gabi bee

Mesajde Adi Hodis » 10 Noi 2011, 10:06

mibu scrie:E foarte bun asa cum este! Sunt sigur ca la vara, cind va zbura albina , il vei da jos ,iar intre Salciile si Mizil iarna nu bate piatra ! (sic !)

Stai asa ca nu-i asa ! :)
Pina la vara mai este primavara si mai ales zborul de curatzire cand, albinele zboara in jurul stupinei, deci si prin spatele ei.
Fiecare albina este f. f. importanta ( stiti cate larve hraneste ??? ) ... stiti cate albine NU se mai intorc in stupi din cauza ca le prinde frigul primaverii timpurii ??? ... de ce sa amplifice fenomenul ?.
Piatra ... aruncata de copii cu prashtia ... e mai periculoasa decat cealalta, de gheatza.
Sticla sparta ... cioburile ... oare nu sint un real pericol ?.

Eu stiu una si buna ... mai bine gandesti de trei ori, faci odata, da´ bine ... decat invers.

Gabitza taica ... in timpul alocat modificarilor ... nu mai bine faci cate un stup ?... care iti e de folos v´o 20 de ani. :idea:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde victor s » 10 Noi 2011, 11:49

gabi bee scrie:subarul nu etanseaza perfect si se mai face o mica ventilatie si pe acolo iar cand o incepe ponta in februarie pot sa-l trag putin sa maresc aerisirea .

eu spun sa te mai gandesti un pic la momentul cand se introduce si cand se scoate sibarul fundului cu plasa...
parerea mea este ca procedezi exact pe invers...
in februarie ai nevoie de mai multa caldura, deci atunci se baga sibarul partial sau complet.
eu iarna trecuta nu am inchis plasa, iar anul asta la jumatatea lui februarie (2012) o sa obturez partial sita la jumatate din stupi. (asta ca sa vad daca va fi vreo diferenta intre ei)
sper sa nu fiu luat iar in pleazna ca am 2 stupi si dau sfaturi...ASA AS FACE EU !
sanatate maxima si iernare uscata !
victor s

Mesajde dorindafi » 10 Noi 2011, 12:00

pai shi cand vei avea o stupina mai mare te duci la locuintzele dezafectate sa iei geamurire :shock:
dorindafi

Mesajde gabi bee » 10 Noi 2011, 12:24

adi , cred ca orice solutie adoptata are si avantaje si dezavantaje . pana sa fac paravanul cu geamuri m-am gandit in fel si chip cum sa fac sa apar stupii de vant , pt ca aici sunt chiar pe malul unei balti destul de mari si iarna dupa ce se duce frunzisul si stuful ramane zona deschisa si sufla vantul fff tare , de zici ca esti la munte . din toate variantele pe care le aveam, si pe care m-i le permiteam bineanteles, am ales-o pe asta ca fiind cea mai convenabila . are si unele neajunsuri , pe care le-ai si punctat , dar per total eu zic ca avantajele sunt mai multe . puteam sa aleg variante si mai proaste dar cum eu sunt baiat istet , :lol: ,n-am facut-o . din ce am observat alaltaieri cand a fost vreme f frumoasa si calda ,19 grade, iar albinele faceau un zbor intens , zborul lor era in fata stupilor si rar treceau cateva spre spatele lor dar ca inaltime , erau peste geamuri , care au 1 metru . totusi riscul sa se izbeasca unele albine de geamuri exista . mai vedem , oricum , iarna asta raman asa .
de stupi trebuie oricum sa ma apuc , asta la primavara . sper sa ma mai tina flexul inca un an ! :lol: . nu ma las eu ! :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde gabi bee » 10 Noi 2011, 12:31

dorindafi scrie:pai shi cand vei avea o stupina mai mare te duci la locuintzele dezafectate sa iei geamurire :shock:

pai da ! imi fac centru de colectare pt geamuri sau aerisesc o cladire parasita ! :lol: . nu stiu , vedem , poate pe parcurs gasim alte solutii , sanatosi sa fim ca ne strofocam noi mintea ! ;)
gabi bee

Mesajde gabi bee » 10 Noi 2011, 12:59

salut victore ! stiu ca pare exact pe invers cum am zis eu dar vreau sa incerc si asa,si cum faci tu si cu o a treia varianta . daca ne gandim bine eu am zis ca tin subarul inchis pana in februarie [aproximativ] iar apoi al deschid putin , cca 10-15 cm . in aceeasi perioada tu o sa-l bagi si o sa-l lasi deschis cam tot atat sau cum crezi ca e mai bine . deci amandoi o sa avem subarele trase cam pe o treime in acea perioada cand se intensifica ponta, dar diferenta este ca pana la momentul asta tu le-ai avut scoase de tot iar eu bagate de tot . stii ca eu am facut subar in subar , iar doi stupi vreau sa-i iernez cu subarele mici scoase toata perioada . si ca a treia varianta o sa las si unul in fundul gol de tot sa vedem cum merge si apoi trag concluzii la primavara . oricum recunosc ca mi-e frica pt iarna asta . nu stiu care e cea mai buna varianta dar din cate am citit pe forum sunt fel si fel de variante de iernare in functie de stilul fiecaruia ! te salut ! ce face gutuiul ! :P
gabi bee

Mesajde janese » 10 Noi 2011, 13:52

Adi Hodis scrie:
gabi bee scrie:... sper sa fie eficient !

La vant, da, este dar la piatra ... nu. Asta-i una.
Ai avut albine in casa, la geam, vreodata ? ... acelasi efect doar ca vor fi muuulte albine.Asta-i a doua.
Fa ceva ... sa fie opac. Asta-i a treia.
Spor.

ma mizilene...lasa-le asha!,...problema este la vara in zbor ca vor mai da cate unele cu capatzana de geam la intoarcere de la camp!
hodishenee...nu e buna comparatia cu fereastra!!!..la pavilioane cu geam luminator pe perete vertical...se lasa o fanta sus...albina bazaie la geam si are tendintza sa urce pana gaseste fanta.....
ca e mai intuneric inauntru decat afara.
la mizilean...fanta e pana la marte!!!!
janese

Mesajde gabi bee » 10 Noi 2011, 14:13

mersi nea jane ! geamurile raman asa pana in aprilie , cel tarziu inceputul lui mai si apoi le demontez ca ma incurca pe timpul verii !bafta si multa sanatate ! :P
gabi bee

Mesajde mibu » 10 Noi 2011, 15:29

Iar la vara , gabi, faci un paravan care sa aiba in componenta si ceva catina ca sa rupi gura circotasilor !
Sanatate !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde gabi bee » 10 Noi 2011, 17:52

vreau sa plantez si catina dar inca nu am gasit . am pt ea alt loc unde va forma un fel de paravan , dinspre balta ! :P
gabi bee

Mesajde Adi Hodis » 10 Noi 2011, 19:53

janese scrie:...
hodishenee...nu e buna comparatia cu fereastra!!!..la pavilioane cu geam luminator pe perete vertical...se lasa o fanta sus...albina bazaie la geam si are tendintza sa urce pana gaseste fanta.....
ca e mai intuneric inauntru decat afara.
la mizilean...fanta e pana la marte!!!!

Ce ma nimerisi nea Janese ... pavilionul meu este exact asa ... dar nu mai carcotesc eu ... intrebati si pe Donbazil.

Problema este primavara timpuriu ... vara e alta socoteala.
Sa fiti sanatosi.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde mibu » 10 Noi 2011, 20:07

Gabi! ti-am raspuns pe privat !
Sanatate!
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde paul » 13 Noi 2011, 22:30

gabi bee scrie:vreau sa plantez si catina dar inca nu am gasit . am pt ea alt loc unde va forma un fel de paravan , dinspre balta ! :P

Ti-am facut rost de catina . Maine vreau sa ti-o trimit .Ti-am scris pe MP .
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde gabi bee » 14 Noi 2011, 00:11

ok paul , ti-am raspuns si eu !te salut , numai bine ! ;)
gabi bee

Mesajde gabi bee » 30 Noi 2011, 13:42

am plantat firele de catina pe care m-i le-a trimis colegul Paul [si ai multumesc si aici] si sper sa se prinda iar la primavara sa mai pun cateva . am uitat sa fac niste poze dar sambata nu mai uit . am dat podisoarele jos la 4 stupi si am pus folie etansa iar apoi capacul cu polistiren peste folie iar subarul l -am tras 10 cm . dupa 24 de ore am controlat si nu se formase condens de loc iar daca ai gasesc bine sambata le pun si la ceilalti ! iernare uscata tuturor ! :P
gabi bee

Mesajde gabi bee » 03 Dec 2011, 23:38

azi am pus si la stupii ceilalti folie iar la cei la care am pus inainte nu am gasit condens deloc . la unul care i-am pus folie aveam o rama cu ceva miere dupa diafragma si jos pe sita sub aceasta rama cu miere am gasit moarte cel putin 50 de albine . banuiesc ca ele se duceau pe rama asta cand era mai cald si le prindea frigul acolo si mureau . nu stiu sigur daca asta a fost cauza dar am scos rama asta din stup si voi vedea ce va fi ! erau 5-6 moarte si pe rama , bagate in celulele goale !
Fişiere ataşate
Picture 026 (Copy).jpg
dupa ce am scos rama
Picture 027 (Copy).jpg
stupul cu pricina
gabi bee

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?