Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ulei confidor..... la pomi fructiferi!

Mesajde Aurel1959 » 25 Mar 2015, 20:50

Atit timp cat pe produs oricare ar fi el, scrie ca este insecticid si scopul folosirii lui este pentru combaterea insectelor, nu are cum sa nu aiba influiente asupra albinei care este tot o insecta.Ceea ce spun unii in unele prospecte ca nu afecteaza albinele este gargara facuta din interes.Altii acrediteaza idea ca daca stropirile se fac in repaos vegetativ nu are cum sa afecteze.Intrebare: Cand apar daunatorii pentru care se fac stropirile? Pai daca pentru acei daunatori care apar la intrarea pomuli in ciclul vegetativ, substantele folosite au efect, de ce nu ar avea efect si asupra albinei.Cred ca efectul este (poate) mai redus datorita faptului ca albina are instincte de aparare si poate alege alta sursa.Daca nu va avea aceasta posibilitate si va fi nevoita sa culeaga din pomii sau culturile stropite,rezultatul va fi cu minus.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde varza » 25 Mar 2015, 22:04

Asa imi indica si mie logica ca nu ar fi chiar inofensiv albinelor..... mai ales ca planeaza o suspiciune asupra lor daca ne uitam la celelalte state care le-au interzis :oops: . Cand am citit prospectul mi-am pus semne de intrebare ..... de asta am si deschis acest topic deoarece doream parerea celor care sunt si apicultori. Multumesc tuturor
varza

Mesajde Closcutz » 25 Mar 2015, 22:33

Am si eu doua flacoane de confidor si maine e programata stropire in livadutza proprie...citind ultimile postari cred ca nu voi da decat pe pomii care sunt in repaus total( cei care deja au mugurul floral umflat bine, vreo 3 caisi si corcodusii vor fi omisi). Nu stiu ce spune Lucian referitor la efectul uleiului horticol asupra albinelor??
Closcutz

Mesajde iunicu » 25 Mar 2015, 22:48

varza scrie:Da totusi gasesc si nectar la ei daca sunt autofertili?

Obligatoriu. Autofertilitatea este polenizarea cu polen de la alt pom dar acelasi soi. Autosterilitatea este cand trebuie polen de la alt soi dar aceiasi rasa. Parul wiliams nu se fecundeaza cu alt wiliams ci cu un conference de exemplu.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde B.K » 26 Mar 2015, 22:43

Aurel1959 scrie:Intrebare: Cand apar daunatorii pentru care se fac stropirile?

Daunatorii aparuti sunt de fapt din toamna , atat ei cat si ouale hibernate ,mai exact Paduchele de San Jose , Afide sau Paianjenul Rosu . Pe de alta parte , Confidorul sau orice alt ulei horticol si substanta pe baza de cupru trebuie aplicate in prima " fereastra " de vreme cu temp de peste 5 grade , asta undeva prin februarie . La data asta , respectiv 25-30 martie se fac cu totul alte tratamente care nu au nicio treaba cu stropirile mentionate. Calypso amestecat cu substanta pe baza de cupru nu are nicio legatura cu uleiul horticol ....dar na !!! ...........cum noi romanii ne pricepem la toate .........de ce n-ar merge si asemenea experimente. In alta ordine de idei , daca stii cand sa stropesti nu o sa ai nicio problema. Sanatate
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE