Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde cosming » 27 Mar 2015, 15:47

proapis13 scrie:
un OM scrie:La ce nevoie de pastura exista in stupi (iti dai seama ca pentru o rama de puiet trebuie aproape o rame de pastura?)

Gresit...!!!...

Un link cu statistici din apicultura

http://www.proapicultura.ro/centrul_sta ... istici.htm
cosming

Mesajde nae » 27 Mar 2015, 16:14

Ted scrie:Buna ziua!
La verificarea de ieri un stup avea o botca de schimbare linistita.Sunt trantori acum?
Multumesc!

De ce nu-mi plac SL si roire ?, vin cand vor ele .
Sa zicem ca sunt trantori si ii permite timpul = nu merge , stupul are deficit de puiet (nu trageau SL) albina batrana are ORELE numarate si de ecluzionat mai nimic .
Unit acum castigi mai mult decat dintr-un furtisag peste 2-3 saptamani .
nae

Mesajde Ted » 27 Mar 2015, 16:27

Multumesc de raspuns!
Sper "sa fie bine ,ca sa nu fie rau" !Stupul avea puiet in toate stadiile,i-am mai strans cuibul.Anul trecut a fost unul dintre cei mai buni stupi,am ajutat altii cu rame cu puiet capacit sau miere.Nu a schimbat matca anul trecut.In 2013 nu stiu, pentru ca mi-am facut caiet anul trecut la inceputul verii(incepusem sa-i confund).
Aristotel: "Dumnezeu, care nu poate fi văzut de muritori, se vădeşte din lucrurile Sale"
Ted

Mesajde yulian » 27 Mar 2015, 16:43

Ted scrie: mi-am facut caiet anul trecut la inceputul verii(incepusem sa-i confund).

Din ce cauza?? Aveau privirea la fel?? :lol: :lol:
yulian

Mesajde Ted » 27 Mar 2015, 17:35

yulian scrie:
Ted scrie: mi-am facut caiet anul trecut la inceputul verii(incepusem sa-i confund).

Din ce cauza?? Aveau privirea la fel?? :lol: :lol:

Nu,erau "sub acoperire",aveau ochii albastrii!
Aristotel: "Dumnezeu, care nu poate fi văzut de muritori, se vădeşte din lucrurile Sale"
Ted

Mesajde octavi » 27 Mar 2015, 20:17

atunci las asa sa duca polen cat vor si pot, oricum am observat ca matcile mai bune au ouat peste tot si cam concureaza cu culegatoarele asa ca sper sa nu fie probleme, la vreo 3 mai dezvoltati am pus cate o rama goala sa vad daca va fi ouata
octavi

Mesajde Avram » 27 Mar 2015, 20:26

un OM scrie:La ce nevoie de pastura exista in stupi (iti dai seama ca pentru o rama de puiet trebuie aproape o rame de pastura?)

Eu stiu ca raportul este ...dintr-o celula cu pastura se cresc 4 albine !

Va rog sa ma corectati daca gresesc.
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde marius16 » 02 Apr 2015, 08:10

Buna ziua!
A folosit cineva API-VIT START SUPLIMENT si poate sa imi dea o parere?
Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut. – Confucius
marius16

Mesajde vasileion27 » 02 Apr 2015, 17:19

va salut. sunt nou pe forum. am 2 Fam de albine in doi stupi dadant de 12 rame. vreau sa fac un tratament pentru varooza si brauloza. am mers la apico!a buzau si mia recomandat varachet spunandumi ca combate si brauloza. e suficient doar tratamentul cu varachet? si am si ceva mucegai prin stupi. mulțumesc.
vasileion27

Mesajde Razvancristian » 02 Apr 2015, 20:07

Buna seara, poate sa imi spuna si mie cineva pentru inceput ce trebuie sa contina un stup pentru a baga un roi in el si sa inceapa sa faca miere?
Razvancristian

Mesajde Florin Dobre » 02 Apr 2015, 20:22

vasileion27 scrie:va salut. sunt nou pe forum. am 2 Fam de albine in doi stupi dadant de 12 rame. vreau sa fac un tratament pentru varooza si brauloza. am mers la apico!a buzau si mia recomandat varachet spunandumi ca combate si brauloza. e suficient doar tratamentul cu varachet? si am si ceva mucegai prin stupi. mulțumesc.

Da, este suficient tratamentul cu Varachet Forte. Vezi prospectul.
Iti trebuie o cutie de schimb. Muti familia in cutia de schimb, cureti mucegaiul, flambezi, muti familia inapoi.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Mircea_63 » 02 Apr 2015, 20:24

Razvancristian scrie:Buna seara, poate sa imi spuna si mie cineva pentru inceput ce trebuie sa contina un stup pentru a baga un roi in el si sa inceapa sa faca miere?

Rame cu faguri. Daca vrei sa inceapa sa produca miere, va trebui sa le dai tu pentru inceput niste sirop sau miere, apoi dupa ce fac copii si devin un roi mare, adica o adevarata familie si daca au de unde culege, vor face si miere. Miere de care vor avea nevoie pentru iernare.
Un roi timpuriu poate deveni familie buna de cules la floarea soarelui, insa pana atunci trebuie sa le sustii fie cu sirop, fie sa te lase vremea si sa le duci in locuri in care au ce culege, fie o combinatie din astea doua.

Daca iti spun ca vor face miere dupa ce inveti suficient despre ele si apoi aplici... vei crede ca sunt rutacios.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 02 Apr 2015, 20:37

Razvancristian scrie:Buna seara, poate sa imi spuna si mie cineva pentru inceput ce trebuie sa contina un stup pentru a baga un roi in el si sa inceapa sa faca miere?

Aaaaa...grea intrebare! :?
Stupul trebuie sa contina cat mai multe rame pline cu albine...niciodata nu-s suficient de multe albine. Roiul acela trebuie intai sa devina o familie puternica care sa aiba un contingent de culegatoare cat mai numeros.
Zona in care e stupul sa fie cat mai bogata in flora care sa secrete nectar.
Iti recomand sa citesti tot ce prinzi despre albine. In paralel cauta un nene apicultor din zona ta dispus sa-ti arate una-alta in stupina.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Razvancristian » 02 Apr 2015, 20:46

Am inteles ca trebuie sa devina familie.
Dar stupul cum trebuie sa fie alcatuit asta e bun : Un stup din poliuretan standard (soclu, corp 1/1, corp 1/2, capac)? ii mai trebuie ceva?
si ce stup imi recomandati din lemn sau poliuretan care e mai bun pt albine?
Razvancristian

Mesajde Arhivistu » 02 Apr 2015, 21:29

Nu conteaza f mult lada,conteaza ce ai in ea ;) ...e bun si de lemn si de polieuretan :D
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde liviutzbogos » 02 Apr 2015, 22:24

Razvancristian scrie:Am inteles ca trebuie sa devina familie.
Dar stupul cum trebuie sa fie alcatuit asta e bun : Un stup din poliuretan standard (soclu, corp 1/1, corp 1/2, capac)? ii mai trebuie ceva?
si ce stup imi recomandati din lemn sau poliuretan care e mai bun pt albine?

Cauta mai bine un stupar binevoitor prin zona ta, roaga-l sa te puna in tema cu cunostiintele de baza, fa-ti rost de o minima baza teoretica apicola si apoi vin-o cu intrebari pe forum pentru a le dezbate :) Sa nu ma intelegi gresit, nu vreau sa fiu rautacios cu tine, doar ca de pe forum nu prea poti intelege ce si cum se petrece intr-un stup. Apropo, din ce zona a tarii esti? Te salut si ne mai auzim :)
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR