Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Liviu Bogos

Mesajde duma » 28 Apr 2015, 17:42

FLORINELU scrie:ce va tot plangeti voi astia tineri ca nu va descurcati iarna cu ramele,ceara si alte alea ?pai cin e va pus domnilor sa va insurati,sa va luati neveste tinere si frumoase? si apoi iarna fiind ziua mica ,noaptea mare,nevasta tanara,cum dracu sa mai si lucrezi la rame?.
las ca imbatraniti voi ca mine si atunci veti avea tot timpul din lume.........pentru apicultura ca in rest..........

:lol: om fi satui si de albine si de neveste la varsta matale ....si atunci ne apucam de parasutism !!!!!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde liviutzbogos » 28 Apr 2015, 21:50

Macar acuma nea Florine, ca amu-i suretiu :lol: Acuma cat ii laptele si mierea, ca dupaia... :D
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 28 Apr 2015, 21:55

Cam asa arata randul meu de stupi noi :) Cel din capat intra in rand cu lumea maine. Maine sau cel tarziu poimaine le duc la stana la paducel, rapita ar trebui sa fie pe gatate, are aproape doua saptamani de cand e inflorita.
DSCN4233 (Large).jpg
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde mellis » 28 Apr 2015, 23:10

Sunt tare frumosi ,
Pot juca albinele sah pe ei. De ce nu ai luat de la Duma rozul acela tipator ;)?

Aveti dreptate Nea Florin, e tare frumos cu nevasta tanara, mai putin cand sta cu gura pe mine ca stric prea mult timp si bani cu stupii, cine sa mai faca rame in noptile lungi de iarna? mai bine in cele calduroase de vara - pe balcon sub stele, cum sa ciocanesc in casa, mai bine afara sa auda toti vecinii ;) (nu ca nu am mai facut asta, stupi pe balcon sau in casa si mai cate)?
Am instalat hamacul pe balcon si nu mai dorm pe pres - pontul asta este pentru Duma cand e trimis pe pres, ii dau un hamac de la mine ;)..
Multa sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde duma » 30 Apr 2015, 16:39

Ce mai Domnul Liviu ....jos palaria in fata stupinei tale !!!! foarte frumos ....... auzi dar ultimul in cel pui ???
Colectoare de polen la rapita si paducel va rog frumos !!!!!!
Meliis stai linistit ca dorm acum si cu doua perini sub cap si in pat ......si are grija toata noaptea sa fiu invelit ....a gasit alta metoda decat sa ma scoata pe pres ......a gasit cardul , pinul , si intelegerea departamentului financiar de unde lucru eu ...deci concluzia ....are cardul si primeste notificarile despre sumele incasate in cont !!!!! :lol: :lol: Detine in totalitate controlul acum ..
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 30 Apr 2015, 18:59

......REVIN .........schimba capacele intre ele si da si mai bine ;)
duma

Mesajde liviutzbogos » 01 Mai 2015, 22:19

M-am gandit si la schimbatul capacelor, dar dupaia le zapacesc de tot pe saracelel albine. Cand le intreb ce culoare are stupul din care au iesit sunt nedumerite :lol: Pe ultimul l-am schimbat acum vre-o doua zile, am vopsit una mai veche.
P.S. Trebuie sa-ti spun ceva in legatura cu noile lazi... bila neagra :x
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 04 Mai 2015, 21:34

Asa-s stuparii, un ochi rade, altul plange. M-am bucurat si mi-au crescut putin coarnele (nu de drac) cand m-a laudat nea Florin cum ca ce stupi buni si puternici am. Pai da, zic eu, doar i-am stimulat in primavara cu sirop, am rapita langa mine, e de unde. Si da Domnul si lada de 12 rame se umple si ajung sa pun si mult asteptatele magazii. Si intercalez frumos rame construire cu rame cu foita si le pun drept in cap familiilor. Le mai duc si la paducel ca mi-era ca rapita e pe gatate. Dupa aproape o saptamana de paducel eu imi pregateam centrifuga cand - vorba lui nea Florin - ce sa vezi? Magaziile cum le-am pus asa le-o batut Sfantul. Pai bine dom'le, treaba-i asta? Si ii iau la purificat. Exact cum ma asteptam, ai mei stupi au intrat in friguri, ba la unul sau doi am gasit botcile capacite deja. Acu' pun'te maine Liviule si imparte-i.
Dar totusi, luminati-ma si pe mine, de ce au intrat in friguri tinand cont ca spatiu a fost, vreme buna cat de cat a fost, cules este bunicel...
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde stefanmadalin » 04 Mai 2015, 21:50

Sa stii ca si eu astept la primii mei verticali sa urce, in cuib este albina, culeg ceva la rapita. E prima data cand pun magazia.
stefanmadalin

Mesajde liviutzbogos » 04 Mai 2015, 21:53

Deci, cum am scris, eu inca sunt in ceata. Albina e, spatiu e, cules e. De ce au intrat in friguri? Pe de-o parte stiu care e cauza... mi-am facut eu planuri ca ii duc la paducel, la salcam si dupaia ii imapart si fac roiuri si asa si pe dincolo si... iaca ciuciu :lol: Lasa, tragem tare pentru floarea soarelui.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 04 Mai 2015, 21:54

stefanmadalin scrie:Sa stii ca si eu astept la primii mei verticali sa urce, in cuib este albina, culeg ceva la rapita. E prima data cand pun magazia.

Am uitat sa-ti spun spor la treaba :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde stefanmadalin » 04 Mai 2015, 22:02

Ai gratie haneman? Eu am si ma gandeam ca din cauza ei sunt asa mai timide...
Asemenea!
stefanmadalin

Mesajde liviutzbogos » 04 Mai 2015, 22:12

Nu folosesc gratia. Am doi care au inceput sa urce ceva miere in cat, aproape au umplut trei rame si tot au intrat in friguri. De asta sunt in ceata rau, ca au de lucru si tot intra in friguri. Incearca sa urci o rama din cuib in cat, poate asa le faci sa urce mai repede. Eu mai tot timpul am mers pe insinctul lor, am zis ca atunci cand au nevoie de spatiu deblocheaza singure cuibul, urca mierea in cat samd.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde mellis » 05 Mai 2015, 09:55

stefanmadalin scrie:Ai gratie haneman? Eu am si ma gandeam ca din cauza ei sunt asa mai timide...
Asemenea!

Stefan, scoate gratia afara ca nu o sa urce cu ea..eu am patit anul trecut si m-am lecuit de gratie..este si ea cu dichis ;). Sunt si alte modalitati sa nu urce in cat..si daca urca o fi bai asa mare? Cate rame paote sa fie cu puiet?
Sanatate...
mellis

Mesajde mellis » 05 Mai 2015, 09:58

Salutari calde,
Cum/cand ai pus magazia? Doar cu rame noi sau si vechi?
Cate rame de puiet aveai in familii inainte de roire?
Cuib blocat? Caldura mare? Cuibul a fost impartit?
Sanatate..
mellis

Mesajde liviutzbogos » 05 Mai 2015, 11:11

Magazia am pus-o o idee mai tarziu, cand deja in cuib aveam vre-o 2 rame pline ochi de miere, dar am mai bagat rame cu foite in cuib. In magazii am intercalat rame construite cu rame cu foita. Rame de puiet, 9-10 rame cu ceva coronite deasupra, deci nu a fost blocat. Impartit... din cate tin minte, la o fam aveam o rama cu miere cam a 7-a rama, restul nu. Caldura nu a fost, din contra, dupa ce i-am dus la stana, au venit vre-o doua zile de ploi.
Ma bag azi in ei ca nu am incotro.
Numai bine.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?