liviutzbogos scrie:Ovi, mi-au facut-o si ele, sa stii. Rama marginasa, care pana acum era plina (cam 3kg) cu miere... azi era impuiata pe centru, cam cat palma. Asta e, le-am lasat-o acolo. Tot am facut vre-o 6 rame de stors plus ceva rame de magazie de la cele care au fost mai harnice.
Daca a ajuns matca la ultima rama - botcile sunt justificate - i-ai tinut prea stransi.
Plus blocare cu pastura/ sirop / nectar..
Eu am facut la fel - a fost frig - apoi caldura brusc - dezvoltare exploziva - timp in pauza de masa pe fuga - cateva ore -> putin...trebuia largit cuibul intai cu rama plina mai devreme, apoi cu foita fara mila

. De notat pe anul ce vine si prevazut mai bine ce urmeaza...
Am intarziat cu largirea si ieri la control la doua aveam multe botci mici/timide la doi - in una am vazut larva de o zi

..Am spart cuibul cu foite sanatos si rama oarba de 1/2 (la unii am reusit mai demult).
Matca la un DB era la fel, inghesuita pe rama marginasa..MEurile sunt bine momentan - trebuie verificate si ele..
Mai am unul DB verificat - sper astazi sa reusesc ca de seara vine ploaia/furtuna...
Bine ca ai stors ceva, mai amortizezi din investitii si o indulcesti pe sotia ta sa nu mai socoata aspru investitiile

Sanatate...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...