Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Un sfat, va rog!

Mesajde crisstake » 11 Mai 2015, 10:39

Buna ziua!
Apelez la dumneavostră pentru ca nu sunt apicultor și nu știu cum să procedez pentru a inlătura un roi de albine, care, sâmbată s-a instalat in tavanul unei camere a casei de la tară, intrand printre o grindă si caramizi. Tavanul este din placaj (în cameră) și din pamânt (în pod). Am chemat un vecin care are stupi imediat ce am vazut roiul deasupra casei, dar pana a venit el, matca intrase. A instalat pe exterior, agatat de o grindă a acoperișului, un fel de clopot din rafie, uns pe interior cu miere, dar pana azi, când am vorbit cu el, niciun rezultat. Albinele nu s-au mutat.
Exista vreo metoda de a le face să plece, fără a le răni?
Dacă nu, singura soluție rămâne sa desfac tavanul prin pod și să dau cu insecticide. Ce insecticid eficient recomandați?
Va mulțumesc anticipat.
crisstake

Re: Un sfat, va rog!

Mesajde rihmond » 11 Mai 2015, 10:50

De unde esti,vin desfac iau albinele ,repar.
rihmond

Mesajde DoarEu » 11 Mai 2015, 11:20

Ma inscriu si eu.....
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde crisstake » 11 Mai 2015, 11:40

Din păcate nu locuiește nimeni acolo. Stau în București, iar casa e la cca 45 km (jud. Giurgiu). Ajung doar la sfarșit de săptămână. Dacă îi convine cuiva distanța, iar vecinul meu nu reușește nimic până atunci, sâmbată îl primesc cu plăcere. Și nu e nevoie să repare, repar eu, e suficient să vină echipat, să desfacă și să le ia, că îmi este milă de ele.
crisstake

Mesajde CATALIN » 11 Mai 2015, 11:50

Mila....intrebi apicultori ce insecticid sa-ti recomande??
nu locuieste nimeni dar te incurca asa tare?? unde e graba??
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Ovidiu123 » 11 Mai 2015, 11:58

Da.le pace..
Nu iti fac mizerie,nu iti mananca tavanul nu te omoara!
Nu ai niciun motiv sa te grabesti sa le extermini,nu ti.au facut.nimic,asteapta sa se gaseasca cineva din apropiere sa il ridice(De ce nu se pun roii sila mine pe tavan,le las si usa.si geamul deschis numai sa vina :evil: )
Bafta
Ovidiu123

Mesajde DoarEu » 11 Mai 2015, 12:10

CATALIN scrie:Mila....intrebi apicultori ce insecticid sa-ti recomande??

Cel mai bun insecticid e o rama cu puiet si inca una cu miere descapacita pusa intr-o roinita sus acolo unde e roiul.Asta facuta mai inainte ca daca incepe sa faca faguri...mai greu.Roaga-l pe apicultorul de langa tine sa faca asta si vezi ce se intampla.Se poate folosi rama claditoare cu trantori , nu trebuie neaparat de lucratoare.
Sanatate
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde crisstake » 11 Mai 2015, 13:50

DoarEu scrie:
CATALIN scrie:Mila....intrebi apicultori ce insecticid sa-ti recomande??

Cel mai bun insecticid e o rama cu puiet si inca una cu miere descapacita pusa intr-o roinita sus acolo unde e roiul.Asta facuta mai inainte ca daca incepe sa faca faguri...mai greu.Roaga-l pe apicultorul de langa tine sa faca asta si vezi ce se intampla.Se poate folosi rama claditoare cu trantori , nu trebuie neaparat de lucratoare.
Sanatate

Multumesc mult, ii trimit acum mesajul. Să nu mă înțeleagă greșit unii dintre dumneavoastră, distrugerea lor o văd doar o ultima alternativă în cazul în care încep sa intre în casă sau să înțepe copii prin curte atunci când stăm câteva zile pe acolo...
crisstake

Mesajde MihaiC » 11 Mai 2015, 22:31

Crisstake, unde mai exact se afla roiul? si eu sunt din Bucuresti si am stupina in Giurgiu, langa Comana, si as putea sa incerc eu sa te ajut.
MihaiC

Mesajde ambee » 15 Mai 2015, 22:33

crisstake scrie:Buna ziua!
Apelez la dumneavostră pentru ca nu sunt apicultor și nu știu cum să procedez pentru a inlătura un roi de albine, care, sâmbată s-a instalat in tavanul unei camere a casei de la tară, intrand printre o grindă si caramizi. Tavanul este din placaj (în cameră) și din pamânt (în pod). Am chemat un vecin care are stupi imediat ce am vazut roiul deasupra casei, dar pana a venit el, matca intrase. A instalat pe exterior, agatat de o grindă a acoperișului, un fel de clopot din rafie, uns pe interior cu miere, dar pana azi, când am vorbit cu el, niciun rezultat. Albinele nu s-au mutat.
Exista vreo metoda de a le face să plece, fără a le răni?
Dacă nu, singura soluție rămâne sa desfac tavanul prin pod și să dau cu insecticide. Ce insecticid eficient recomandați?
Va mulțumesc anticipat.

Din pacate constat ca vecinul tau este plapumar nu apicultor......
aaa
ambee

Mesajde adrianmardare31 » 02 Iun 2015, 22:01

nu s experimentat cu apicultura anul asta m-am apucat dar sincer am prins roi din copac asa:
am luat o rama cu miere am descapacit o si am pus o aproape sa se atinga albine de ea( nu cred ca te vor intepa daca faci asta, eu am facut o fara masca) . apoi de preferat sa ai o afumatoare si dai fum pe ele si ele usor se vor muta pe rama cred cam in 5 minute. de preferat ia o masca afumatoare ( imprumuta) .
da te cu otet pe maiini inainte sa faci asta ca sa nu te intepe desi nu le-am vazut agresive cand roiurile de prin copaci. cat despre insecticid cred ca vor sari in capul tau sigur ( cu siguranta nu le v a prii mirosul)
Oricum pacat sa le omori sper sa gasesti un apicultor aproape sa le ia in primire
adrianmardare31

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE