Salutare
Ar fi tarziu daca fac roii dupa salcam?Cam dupa 20mai..ar fi ok ?
Mentionez ca roii vor fi facuti pe aceiasi vatra,fara a cumpara matci.
multumesc anticipat
Cipri Ionut scrie:Buna,sunt nou pe forum si nu prea stiu sa postez mesaje sa imi raspunda toata lumea.Am 10 familii de albine si o familie are botci de roire,am rupt din ele si le-am lasat pe cele mai frumoase si corespunzatoare,familia are insusiri bune si as vrea sa mai schimb matcile la inca 2 familii,cum ma indemnati sa procedez,mentionez ca nu am nuclee de imperechere pentru matci.Botcile au vechime de o saptamana.Multumesc
Ovidiu123 scrie:Salutare.
Dupa ce am luat la citit aproximativ tot subiectul "inmultirea famililor de albine",am observat ca nimeni nu a dat un verdict legat de formarea roilor fara MATCA SAU BOTCA.
Ma intereseaza in mod special,de ce nu se pot obtine matci de o calitate relativ egala cu a celor de schimbare linistita?
Daca chiar exista,vreau ca ideea sa fie sustinuta cu argumente.
Multumesc anticipat
Dupa ce am luat la citit aproximativ tot subiectul "inmultirea famililor de albine",am observat ca nimeni nu a dat un verdict legat de formarea roilor fara MATCA SAU BOTCA.
Ma intereseaza in mod special,de ce nu se pot obtine matci de o calitate relativ egala cu a celor de schimbare linistita?
Multumesc anticipat
Multumesc anticipat
MIHAEE'E scrie:Salut !
Am format 4 roi pe 4 rame si am pus botci in cusculite de protectie laterala, acestea putand iesi dupa eclozionare.
2 sunt ok , matcile au eclozionat si se plimba pe rame !
La ceilalti 2 am gasit albinele ghemotoc pe ele . una am prins - o in cusculita si i-am.pus putin fagure la capat, iar pe cealalalta nu am reusit sa o prind ( era cam tarziu ) o mai caut maine!
La ambii am gasit si multe botci ouate !
Va rog sa-mi ziceti de c s-a intamplat lucrul asta !
Multumesc !
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori