Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Politia in actiune

Mesajde csaa » 01 Iun 2015, 19:11

Nu m-am referit la tine cand am cerut sa ne respectam. Am si eu rude, prieteni, cunostinte medici si cadre medicale. Stiu ce cheltuieli presupune sa ai un copil la facultatea de medicina si care sunt lefurile dupa aceea.
In ce priveste plecarea medicilor din Romania (migrarea persoanelor supercalificate) am o teorie care nu cred ca ti-ar place. Dar asta e alta discutie, probabil in alt topic.
Aici se vorbeste despre oameni care, desi sunt supusi unor presiuni enorme si constante, isi fac datoria. Ca mai sunt unii care o dau si pe langa, ca sunt unii care iau spaga, ca sunt unii care ”isi vand colegii” nu neg, dar acestia sunt putini. Daca e nevoie de politisti intr-o societate post decembrista, asta urmeaza sa o discutam.
csaa

Mesajde Cristian IONITA » 02 Iun 2015, 10:51

csaa scrie: ...
Aici se vorbeste despre oameni care, desi sunt supusi unor presiuni enorme si constante, isi fac datoria. Ca mai sunt unii care o dau si pe langa, ca sunt unii care iau spaga, ca sunt unii care ”isi vand colegii” nu neg, dar acestia sunt putini. Daca e nevoie de politisti intr-o societate post decembrista, asta urmeaza sa o discutam.

mai rar atat de multe sloganuri intrun singur paragraf.

Aici se vorbeste despre oameni care, desi sunt supusi unor presiuni enorme si constante, isi fac datoria

un minim de spirit de observatie (si bun simt) si ai realiza ca daca acei oameni (cu sau fara presiuni) si-ar face datoria noi nu am avea ce discuta.

Ca mai sunt unii care o dau si pe langa, ca sunt unii care iau spaga, ca sunt unii care ”isi vand colegii” nu neg, dar acestia sunt putini

ca sunt multi sau putini este o discutie ... grav este faptul ca sunt tolerati si-n plus chiar incurajati (aia care nu se manjesc sunt scosi din sistem - promovati sau dezonorati :) .... dar oricum sunt eliminati.

Daca e nevoie de politisti intr-o societate post decembrista, asta urmeaza sa o discutam

de politisti are nevoie orice societate .... problema la noi sunt "militienii"

acum ca sa fiu sincer am vazut in ultimele 2 luni o schimbare la fata in cadrul Politiei Romane .... trag sperante modificarea de atitudine sa nu fie doar de fatada.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde csaa » 02 Iun 2015, 11:34

E un lucru cert ca daca intr-un colectiv exceptional exista un netrebnic, presa (sau opinia publica) va vedea nemerniciile facute de el si va minimaliza rezultatele celorlalti.
Daca ai citi ce am scris mai sus ai vedea ca am explicat de ce acesti "neaveniti" nu au fost si nici nu sunt (inca) indepartati din sistem.
AAA! Inca ceva: cei despre care vorbesti nu sunt nici macar militieni. Si-au platit intrarea in sistem cu bani grei, iar principalul lor scop, daca nu singurul, este sa-si recupereze "investitia" si sa faca "profit".
csaa

Mesajde alin75 » 02 Iun 2015, 11:36

Padure fara uscaturi nu se poate! Problema este cu militienii (cei de peste 40 ani), care au inceput sa "creasca" cateii tineri in spiritul lor. Cei cu "iepoleti" de academie sunt mai mai "subtili", dar astia "la norma" e jale!!!
Daca ar fi dupa mine, as planta in fiecare masina camera cu filmare 24/24 si atunci au si ei "dovezi" si noi suntem mai siguri ca nu sar ca iepurii din boscheti dupa o spaguta! Fiecare statie cu gps pentru monitorizare (stai 15 minute nemiscat/raport de activitate)... Referitor la salariu/pensie, doar pentru cine chiar merita, nu unul care plimba foile pe la birou si gata la 45 la pensie ca e stresat rau...... Oare astia de la pasapoarte/ci/inmatriculari/permise "este stresati si ei"?
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde csaa » 02 Iun 2015, 11:55

Sa iti raspund pe rand:
1. Camere sunt montate deocamdata doar pe masinile dotate cu radar. In curand (functie de bugetul alocat) vor fi dotate toate autospecialele.
2. Statiile aflate acum in dotare au GPS
3. Cei de la pasapoarte, permise, imatriculari, "evidenta populatiei" sunt in subordinea prefecturilor si sunt delegati de la unitatile lor (cati or mai fi ramas). La multe prefecturi s-a incheiat "colaborarea" cu cadrele active.
4. Cei care lucreaza in birouri nu pot iesi la pensie anticipat la 45-47 de ani. Aceasta masura se aplica doar pentru cei care lucreaza la grupa 1 de munca.
5. Cei peste 40 de ani nu au prins perioada militieneasca, dar nu astia sunt problema ci cei angajati la comanda politicului si care in 3-4 ani ajung sa ocupe posturi cheie in minister sau la inspectoratele generale. Vedeti pe site-ul ministerului unii ajunsi generali la 35 de ani. Cum au avansat asa repede poate imi spuneti voi. Mai sunt si alte situatii in care absolventi ai facultatii de agronomie (din cadrul unor universitati ramase fara acreditare acum) au fost angajati si au ocupat functii de conducere in timp record. Vedeti CV-ul marilor sefii din IGP, IGPF, etc.
csaa

Mesajde Cristian IONITA » 02 Iun 2015, 14:55

csaa scrie:E un lucru cert ca daca intr-un colectiv exceptional exista un netrebnic, presa (sau opinia publica) va vedea nemerniciile facute de el si va minimaliza rezultatele celorlalti.
Daca ai citi ce am scris mai sus ai vedea ca am explicat de ce acesti "neaveniti" nu au fost si nici nu sunt (inca) indepartati din sistem.
AAA! Inca ceva: cei despre care vorbesti nu sunt nici macar militieni. Si-au platit intrarea in sistem cu bani grei, iar principalul lor scop, daca nu singurul, este sa-si recupereze "investitia" si sa faca "profit".

csaa - tu sustii ca "uscaturile" sunt exceptia .... e foarte relativa treaba asta si nu cred ca am putea discuta acest aspect argumentat .... realitatea este insa ca nu prea am vazut nici un politist corect care sa faca ceva in aceasta directie .... majoritatea merg cu valu' .... chiar daca-s coleg cu lepadaturi important este sa-mi mearga si mie leafa si eventual sa-mi iasa si peste una alta.

Cand a inceput criza in Romania (2009 - 2010) au fost taiate cotele de combustibil pentru masinile de patrulare (inclusiv la "rutiera") .... ce
au facut politistii? .... au protestat? .... si-au dat foc in fata sectiilor? .... etc .... deloc .... au pus bani din buzunar ca sa "patruleze" in continuare ... de ce au facut asta? .... din spirit cetatenesc? .... din sacrificiu pentru patrie? sau .... ca sa nu-si opreasca sursele alternative de venit?

Nu spun ca situatia este iremediabila .... spun doar ca exista o prapastie enorma de acoperit

posibilitatea "tehnica" de o mai strica monitorizare a activitatii este disponibila de ani de zile .... de ce nu a fost implementata? .... as spune ca din acelasi motiv ptr care politisti pun bani din buzunar ca sa "patruleze"
Cristian IONITA

Mesajde nicus » 02 Iun 2015, 15:17

Din cate stiu nu prea au voie sa protesteze. (politia, magistratura, armata)

Acum, eu nu cred ca exista macar un 0,1% din populatia lumii (muncitori, lucratori, salariati sau cum se numesc) care sa se ocupe de "curatenie" intre colegi, GRATIS.

DACA insa le iese si lor ceva, acolo cat de ..cat, isi mai depasesc fisa postului.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde Cristian IONITA » 02 Iun 2015, 16:53

au nu au voie ... uite ca au existat si cazuri in care au protestat la modul grotesc, vezi episodul "iesi afara javra ordinara"

In orice organizatie (ca e la stat sau la privat, ca e la banca sau la cooperativa agricola, etc) conteaza foarte mult "coeziunea" angajatilor .... un om (angajat) care nu beneficiaza de intelegerea colegilor nu are cum sa faca performanta .... acum noi stim ca acest termn este desuet in Politia Romana .... ba mai mult stim ca cei indepartati sunt cei care nu se aliniaza la modul producator e spaga.
Cristian IONITA

Mesajde csaa » 02 Iun 2015, 19:07

Cristian IONITA scrie:au nu au voie ... uite ca au existat si cazuri in care au protestat la modul grotesc, vezi episodul "iesi afara javra ordinara"

In orice organizatie (ca e la stat sau la privat, ca e la banca sau la cooperativa agricola, etc) conteaza foarte mult "coeziunea" angajatilor .... un om (angajat) care nu beneficiaza de intelegerea colegilor nu are cum sa faca performanta .... acum noi stim ca acest termn este desuet in Politia Romana .... ba mai mult stim ca cei indepartati sunt cei care nu se aliniaza la modul producator e spaga.

Scuza-ma ca ti-o spun direct, dar ai aberat in ambele postari.
In primul rand cei care au strigat ”iesi afara javra ordinara” si au aruncat cu caschetele au fost cei de la politia locala. A nu se confunda cu politia nationala. Pe de alta parte, pentru mine, basescu chiar este o jigodie ordinara. De ce? Pentru ca mi-a scazut salariul cu 40% ca sa aibe Nuti din ce sa-si cumpere genti! D'aia!
In ce priveste cotele de combustibil....esti total pe dinafara. Cei care lucreaza cu foi de parcurs stiu de ce. Daca tu ai alocata cantitatea de 10 l de benzina si in tura ta ai mers 200 km. atunci ori meriti un brevet pentru o inventie ce a scazut semnificativ consumul, ori faci un raport in care spui de unde ai luat benzina si de ce . Apoi ti-o iei frumos sub coada ca nu ai voie sa faci asa ceva. Nu lucrez la rutiera si sunt slabe sanse sa ajung acolo, dar baietii aia ar putea da amenzi si lua spaga fara sa se deplaseze prea mult. Ba chiar mergand pe jos.
Dar sunt curios cum argumentezi ca "uscaturile nu sunt exceptia ci regula". Pana acum ai facut doar afirmatii si nu ai adus nici un argument. Astept argumentele. Si scuzele!
csaa

Mesajde alin75 » 02 Iun 2015, 21:42

Colegule @csaa nu stiu in ce domeniu activezi, dar aici la mine pe pamant, lucrurile se vad altfel....... Pe mine nu ma freaca "greneralii" in trafic!
alin75

Mesajde csaa » 02 Iun 2015, 22:37

Dumneata ai ramas de curand fara permis?
Glumesc!
Dar sper ca si tu ai glumit.
csaa

Mesajde nae » 03 Iun 2015, 00:00

csaa scrie:...basescu chiar este o jigodie ordinara. De ce? Pentru ca mi-a scazut salariul cu 40% ca sa aibe Nuti din ce sa-si cumpere genti! D'aia!

D-le ''casaa'' nu am treaba cu d-ta , nu te cunosc , bla-bla-bla = am treaba cu garcea .

1-base ,copilul de-o tata/mamela al lu' iliescu, nu e mai jigodie decat NAE (5mil alegatori) ;) ; ca sunt multi BOI din rasa ''baltata romaneasca '' care au vazut V-ul in ochii lui mari si umezi e alt pacat . :cry:
2- romanul nu-l iubeste pe garcea -boschetarul cu radar sau garcea cu pensia mare si.. GRESESTE . Greseste pt ca nu stie ca d-l garcea e PLATIT 24 DIN 24 in slujba cetateanului si asta il face sa merite salariul mare sau pensia mare . ;)
Nonsensul din spusele mele apare cand garcea are stupi sau alte afaceri :D
PAI daca e platit 24 din 24 cand are timp de altceva ? , ori e extraterestru si ziua lui are ore in plus ori CHIULESTE din serviciul public si ... ''ciocu' mic '' , zic .
nae

Mesajde alin75 » 03 Iun 2015, 23:03

csaa scrie:Dumneata ai ramas de curand fara permis?
Glumesc!
Dar sper ca si tu ai glumit.

Slava Domnului, inca mai am permis (sper!), dar m-am judecat cu unii care m-au facut cu "veioza" pe la intrare la Craiova.
O situatie ca circula pe facebook.......http://www.tvsud.ro/dosar-de-presa-2-06 ... W9cJ9Ltmko
Oare subalternii sunt ok?
alin75

Mesajde csaa » 03 Iun 2015, 23:14

Nae sa inteleg ca daca am 15 familii de albine lipsesc nemotivat din post?????
Prietene in cazul asta am pus-o! Am si doi copii care-mi seamana, dovada clara ca am lipsit si mai mult!
Devin sarcastic asa ca ma opresc aici in seara asta! Daca as scrie tot ce gandesc la momentul asta sigur ai vrea sa ma cunosti.
Pentru toti interlocutorii mei de pe acest topic: comfundatii politia rutiera cu politia si, mai grav, politia cu intreg ministerul afacerilor interne. O sa incerc sa raspund tuturor punctual.
csaa

Mesajde csaa » 03 Iun 2015, 23:24

domnule Cornelioandanciu, din cate imi amintesc si in Romania sunt amplasate semne de circulatie de genul 'Atentie radar' iar intersectiile supravegheate cu camere video sunt semnalate. Una din aceste intersectii mi-o amintesc ca este cea din zona posta Titan. E adevarat ca nu sunt panouri luminoase, dar.....

Pana la urma astea sunt niste sperietori, rezultate dau iminenta sanctiunii pentru cei care incalca lege si nu o eventuala sanctiune foarte mare.
csaa

Mesajde nae » 04 Iun 2015, 00:02

csaa scrie:Nae sa inteleg ca daca am 15 familii de albine lipsesc nemotivat din post?????
Prietene in cazul asta ...

24 DIN 24 = !?
E greu sau incerc pe silabe ? :oops:

Sa te cunosc !? , prietene ...
Eu am scris pt garcea ;) , daca te simti sper sa schimbi ceva ;) nu sa ne cunoastem = sunt garceafob .
nae

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE