gigibecalul scrie:Asta înseamnă că este cules, m-aș bucura!...de fapt și semnele asta arată!
gigibecalul scrie:Asta înseamnă că este cules...de fapt și semnele asta arată!
nae scrie:Merita sa-i bagi in furtisag pt 100g miere !?
jon baz scrie:Avram scrie:Nu stii unde sunt botcile roase - iti spun eu - pe ramele care le-ai dat altor stupi !
M-am gandit si eu la asta, inclusiv la varianta roiului secundar vazut de vecini, dar:
- marti seara in stup (acu o saptamana) era popor de albine, nu gluma, erau si oua proaspete, inclusiv botci ouate
- acum sigur nu au matca, am verificat iar ieri, au tras iar botci de salvare din jumatatea aia de rama de puiet
Partea "buna" e ca sunt ramase mai mult de 4 rame cu albina - vreo 7-8, am luat duminica seara ramele necladite si ieri am constatat ca inca a mai ramas albina.... de 3 ori am luat ramele la cautat matca, alaltaieri tot asa,.... nimic, doar cateva botci, I-am dat puiet de la alta familie care sta si ea la roit, am lasat o botca si mai verific...
Acu.... sa fi fost regina virgina ramasa, sa fi iesit la imperechere si sa nu se mai fi intors....
Sa fi plecat din greseala si regina virgina cu batrana... parca mai greu de crezut...
Sa fi plecat matca batrana fara sa lase decat botca ouata....
Logica in toata povestea asta eu o vad asa, desi imi vine greu sa cred ca am comis-o: A iesit matca tanara marti din botca pe care eu nu am vazut-o , dar care exista pitita undeva, batrana pleaca cu roiul pe care il vad vecinii -miercuri, eu sigur pe mine ca albinele n-au plecat si s-au intors inapoi in stup pt ca roiul nu s-a adunat pe o creanga undeva nu mai verific, am luat in calcul si varianta unui roi strain care a trecut pe acolo (anul trecut mi-au venit 2 roiuri straine in gradina!) . Matca tanara iese la imperechere, nu mai vine, iar duminica cand eu verific ... nici albine, nici matca, doar botci.... na! Daca verificam stupul in ziua plecarii roiului, eram azi boier! Daca era regina tanara in stup, nu mai trageau botci de salvare.
Daca e asa, e ok, insa poate fi oare si vreo anomalie si eu sa nu fi gresit? Pana a aplica metoda cu luatul puietului, taiam saptamanal la botci de rupeam, canta batrana ca avea gand de roire a doua zi... dar n-a roit niciodata nicio familie. Parca imi vine greu sa cred ca am uitat botca, am fost atent....
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
MIHAI BALS scrie:otv,de unde ne scrii frate?
mellis scrie:Stimabilul MIHAI BALS a vrut sa stie de unde esti.
De obicei este o regula nescrisa sa vorbesti, mentionand la profil localitatea.
Daca stimabilul a fost interesat de locatie este de bine, bucura-te ca nu te-a aplaudat (luat la palme)
Sanatate.
mellis scrie:Toate ca toate, dar sa folosim silicon la caneaua pentru miere? asta este o mare prostie.
Ati mirosit siliconul , tras tare pe nas sa vedeti cat este de sanatos?
Ne batem joc de miere, de sanatate..
Sanatate..
CATALIN scrie:nus daca inteleg eu bine....le pui tu canea sau au ele??![]()
daca le pui tu...stai linistit ca o canea noua are garnituri pe ambele parti si prinderea e sigura
daca au ele deja si curg....tot de la garnituri e!!
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori