Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

sfat reglare temperatură în stup

Mesajde da78n » 12 Iun 2015, 19:35

Rog pe cei cu experienţă să-mi dea câteva sfaturi cu privire la temperatura din stup.
Stupii mei sunt dotaţi cu ferestre de ventilare în partea de sus precum şi cu un izolator detaşabil din stuf sub capac.
Dacă pe perioada iernii ferestrele au fost închise iar izolatorul prezent, o dată cu încălzirea vremii am început să ţin ferestrele deschise peste zi şi închise noaptea. La fel şi izolatorul din stuf, îl las doar peste noapte.
Este în regulă aşa sau pot renunţa deja complet la izolatorul din stup şi lăsa ferestrele de ventilaţie deschise permanent? (ferestrele sunt cu sită deci nu există riscul să intre ceva străin pe acolo)
da78n

Re: sfat reglare temperatură în stup

Mesajde mellis » 12 Iun 2015, 23:22

Salut
Izolația din capac nu lasă căldură capacului sa treaca in podișor, las-o si ziua.
Lăsa aerisirea deschisa mereu, ai văzut cat este de cald noaptea?
Ai putea sa te gândești la fund AV mobil, mai putina albina la vânturat la urdiniș...si o aerisire mult mai buna..
Sanatate
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR