Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Coltul colectionarului de miere!

Mesajde delorin I » 27 Apr 2015, 16:59

Hmm! Nici o miere nu seamana cu alta...Ce ar fi sa facem noi schimb intre noi de diverse soiuri de miere? Banalul tei din Moldova clar e altceva decat cel de langa Bucuresti, sau cel de pe valea Muresului! Ce parere aveti? NU ar trebui sa ne mai educam si noi putin gusturile? La diverse intalniri sau de ce nu- contra cost- la schimb prin Posta! :lol: Sper ca nu contravine spiritului comunitatii!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Re: Coltul colectionarului de miere!

Mesajde mellis » 27 Apr 2015, 17:11

Salutari...buna idee,
Eu am primit anul acesta doua borcane de miere de concurs.
Multumesc si multa sanatate celei ce m-a indulcit.
Am fost si sunt incantat sa fi gustat acea aroma.
Sper sa fie anul acesta productiv sa face schimb de arome, si sa ma achit de datorie ... ma inscriu ;)
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde FLORINELU » 29 Apr 2015, 09:28

daca aparea ideea asta mai demult veneam si eu cu cate ceva in decursul anilor ca: miere de leurda,trifoi alb salbatic,mana neagra ca tusul,mana maronie si au mai fost si altele.
FLORINELU

Mesajde delorin I » 30 Apr 2015, 08:57

Miere de Hrisca? Are cineva pe forumul asta? :lol: de euphorbia nu intreb!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde mellis » 16 Iun 2015, 23:51

Despre tipuri de miere..
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Sanatate/Ce+tip+de+miere+este+recomandata+pentru+diverse+afectiuni
Am o miere stoarsa de la stupii din oraș, lăsată in borcan am văzut ca este crema...
In zona sunt salcâmi si castani pentru perioadă respectiva...
Culoarea galben deschis spre alb, seamănă la gust cu cea de rapita dar in oraș de unde rapița?
Aveți idei ce ar putea fi?s-ar potrivi cu mierea de mai dar de unde rapița la oraș?
http://fagurelecumiere.ro/despre-miere/67-sortimente-de-miere.html
As face analiza de curiozitate..
Sănătate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde delorin I » 23 Iun 2015, 09:02

Salut! Eu ma laud cu prima miere de mustar produsa de mine...Intr-o saptamana la sfarsit de cules - am reusit sa adun si eu din 12 cutii carate special- 21 kg de miere...gust deosebit se simte usor planta aromatica...Am extras in aer liber si au venit albinele gramada....cam multe au ramas in centrifuga...
Saptamana trecuta am gustat o miere de castan italienesc...usor amaruie..interesant altfel! Banuiesc ca avem si noi ceva producatori de miere de castan!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Doru89 » 29 Iun 2015, 18:20

Salutare,am o intrebare azi am scos o miere inchisa la culoare si cu gust de zahar ars nu stiu ce tip de miere e eu credeam ca o sa extrag ceva tei dar o iesit ceva pana acum nu am avut,poate e o mana de tei ? un raspuns ar fi super multumesc anticipat pentru raspunsuri.
PS. nu am stiut unde sa postez sper ca am postat unde trebuie :)
Doru89

Mesajde delorin I » 29 Iun 2015, 18:33

Da! Foarte posibil sa fie o mana de tei...! Se pare ca mai au si altii! Gustul este de caramel(zahar ars...tot pe acolo) in principiu...Am inteles ca au mai fost si alte persoane care au facut mana de la tei anul acesta!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Doru89 » 29 Iun 2015, 19:04

Multumesc deci o sa trebuiasca sa descapacesc si coronitele la cei care au ramas nu stiu daca aceasta mana e buna pentru iernat.
Doru89

Mesajde paul » 29 Iun 2015, 20:07

In general, albinele nu capacesc mierea de mana !!! Doar daca procentul de mana e unul mic ...
E posibil sa ai un amestec de tei, mana si alte buruieni !
LE ... daca au capacit-o e buna pentru iernare !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde delorin I » 29 Iun 2015, 20:09

De tei nu e buna....doar in munte se pare ca albinele de acolo ar putea ierna pe mana de conifere...Celelalte sunt toxice...Cea de salcie e cea mai toxica ! Cat despre coronite...vezi daca au alta culoare...Eu am gasit familii fara mancare...din cules la tei aduse...Oricum poti sa pui si o fotografie sa vedem culoarea mierii de mana de tei....

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Doru89 » 29 Iun 2015, 20:54

Eu am mai iernat pe miere de tei cu ani in urma full tei acum iernez pe poliflora ori floare cu poli combinata,sa vad maine o sa pun o poza e rocata inchis culoarea e frumoasa mai frumoasa decat poliflora.
Multumesc pentru informati si sfaturi.
Doru89

Mesajde delorin I » 30 Iun 2015, 15:43

Intre timp asteptam niste poze de la redoo..:) care se pregateste pentru urmatoarea intalnire a apicultorilor cu degustare de miere....

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde redoo » 30 Iun 2015, 21:28

delorin I scrie:Intre timp asteptam niste poze de la redoo..:) care se pregateste pentru urmatoarea intalnire a apicultorilor cu degustare de miere....

Uite ca vin si pozele :)
Fişiere ataşate
miere-mana-tei.jpg
pentru contrast...
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde redoo » 30 Iun 2015, 21:31

Si inca una. Dupa salcam am mai extras o poliflora cu mana, presupun ca de stejar, pentru ca se simte un gust de...stejar. Initial a fost mai inchisa la culoare, nu chiar ca ce am extras la tei, dar in timp si-a schimbat culoarea, dar gustul a ramas...bestial :))
Fişiere ataşate
miere.jpg
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde cosming » 01 Iul 2015, 11:22

Si polen nu? Ce se inghesuie harnicutele...
Fişiere ataşate
IMG_20150701_104223_opt.jpg
cosming

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE