janese scrie:ce stii de ciocansebi????ca nu ami e pe aici!!!
namzeb scrie:Mi-a placut sa-ti explorez pagina.Cam la fel procedez si eu si e bine numai ca nu folosesc sirop pentru hrana ci miere diluata cu ciai de menta in care pun putin otet de mere.La chestia cu mustul eu procedez astfel ., cum storc strugurii scurg 50-100 litri de must pe care il pun pe aragaz si-l dau in clocot si il pun fierbinte in sticle cu dop metalic cu surub de pe la bufet apoi le pun sub o patura sa se raceasca si tine si 100 de ani. Ce bun este vara sprit cu apa minerala sau sifon rece.Fara conservanti sau zahar=natur vere=. Nam inteles pentru ce le stropesti cu acid oxalic,.Cu respect
pst_claudiu scrie:In primul rand felicitari pentru scula.Probabil ai luat-o si cu accesorile aferente.(anesteziere,etc.)
Daca as fi in locul tau nu m-as apuca sa lucrez cu ea decat daca as fi bazat pe cunostintele mele.As face in felul urmator: As angaja unul dintre cei mai buni studenti care termina facultatea de biologie, eventual pe cineva cu experienta in biologie/zootehnie de pe piata muncii si l-as pune la treaba.
Ce faci daca te apuci , produci cateva matci, le vinzi, nu sunt de calitate si afla toata lumea? Acum sper sa nu mi-o iei in nume de rau, dar eu ti-am spus doar cum as face eu, de altfel treaba se schimba cand le produci doar pentru tine.
Oricare ar fi situatia mult succes.
proapis13 scrie:Frumoasa scula,cred ca te-a costat ceva parale??
Scriai tu mai demult ca ai de gand sa produci matci la scara mai mare
Bravo tie si succes in afacere
salve
giovanni scrie:Sa zicem ca am inceput inseminarea artificiala , da din ce stiu eu preturile se dubleaza , multe ii sunt date omului sa vada si sa auda pe Pamant, a ti lucrat careva cu sa ceva , a ti produs ? sa tina minte toata lumea preturile se vor dubla !
Incepeti , produceti , trageti linie , calculati !
apropo cand institutul din Rom facea inseminari artificiale altii in Eu se scoleau la noi , acuma au inceput sa ne dea lectii ... si pe bani multi ! daca au inseminat si a fost bine de ce nu au creat o rasa rezistenta , sanatoasa ? aparatele sunt facute sa insemineze un nr relativ scazut de matci din care dupa se multiplica normal in stupine de multiplicare , asa se lucreaza , nu va faceti iluzii desarte !
cristi_vidican scrie:Nu sunt deloc expert in domeniu, dar am citit pe undeva ca o matca fecundata artificial nu se compara in ce priveste ponta si ritmul de pontare cu o matca fecundata natural. Din cate stiu, astfel de matci se folosesc doar pentru a trage din ele matci de productie.
Nu stiu cat de multi vor dori sa-si faca singuri matci? E o intrebare (nu retorica)
Dar, oricum, o astfel de scula este foarte benefica pentru apicultura in general, mai ales ca la noi avem mai mult corcituri.
horia_ch scrie:Pentru selecţie este scula ideală. Mai există una, ceva mai ieftină şi care dă aceleaşi rezultate.
Pentru selecţie.
Pentru producţie... e cu skepsis.
cristi_vidican scrie:Nu sunt deloc expert in domeniu, dar am citit pe undeva ca o matca fecundata artificial nu se compara in ce priveste ponta si ritmul de pontare cu o matca fecundata natural. Din cate stiu, astfel de matci se folosesc doar pentru a trage din ele matci de productie.
jonny_it scrie:S-au scolit pe la noi(tot comunisti gen: sarbi[care acum ne cam depasesc in unele privinte], unguri, polonezi .. ) dar in Romania nu s-au facut niciodata(ma refer inainte de 1989) inseminare artificiala(stiu asta din surse sigure, adica de la bunicul meu care a lucrat in cercetare), dupa '89 nu mai stiu.
Bambucha scrie:
Tot din surse care au efectuat inseminari artificiale, o matca fecundata artificial nu atinge nici macar 70% din prolificitatea uneia fecundata natural.
Sigur lucrurile vor evolua in acest secol al geneticii, deocamdata pana la proba contrarie afirmatia de mai sus sta in picioare.
Iar pentru a dovedi linii superioare cum erau la ICDA trebuie zeci de ani de munca si cercetare sustinuta. Cu ce costuri ?
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 11 vizitatori