ignatov andrei scrie:clabescu.marius scrie:Buna ziua,am si eu nevoie de niste sfaturi.In zona unde am eu stupii am avut parte de un cules foarte bun in ultimile 2 saptamani caturile pline,cuiburile la fel pline de miere cu coronite consistente.Problema a venit in momentul extractiei mierii din caturi cand am vazut ca mierea este foarte inchisa la culoare.Ca sa fiu sigur am extras din 2-3 familii cate putina miere din cuiburi si am facut testul cu apa de var scris de Nea Gica,repetat de 3 ori.Rezultatul este miere de mana 100%.Va intreb pentru extractia din cuiburi,ramele marginase le extrag total,dar cum procedez pentru extractia mierii de mana din coronitele ramelor pe care este puiet larvar?Este primul an in care am patit asta si nu stiu cum procedez....
Zgarii, cu furculita de descapacit, toate coronitele (capacite sau necapacite) in asa fel incat sa nu curga mierea si spargi cuibul cu una sau doua rame goale, bune de ouat. Incadrezi matca intre cele doua rame si... ai scapat!
Sa ai macar un cat deasupra cuibului si rezerva de hrana (miere sau... apipixurile la moda) pentru asigurarea rezervelor pe iarna!
joohny scrie:Va salut.In general dupa extractia de miere dupa culesuri pui caturile inapoi pe cuib la lins insa ele imi capacesc celulele cu toate ca nu au miere (sint goale).Cum ma sfatuiti sa procedez pt.a evita capacirea acestor celule goale?Se mai intimpla si la case mai mari?Multumesc anticipat.Sanatate.
glaliona scrie:Buna seara ,cer parerea celor cu mai multa experienta .Astazi am aruncat o privire in roii formati dupa salcam sa vad ce si cum .Roii sunt foarte bine , albina ocupa 10 rame din care puiet pe 7-8 rame ,marginasele ful cu miere .Pe ramele cu puiet coronitele sunt numai bune pentru iernat ,uitandu-ma la roi am impresia ca s-au pregatit pentru iernat . In zona este FS care mai tine cateva zile si marea mea dilema este - mai deranjez sa storc din cuiburi ori nu ma ating de mierea lor .Precizez ca FS este ultimul cules major .Vreau sa procedez asa cum este mai bine pentru albine ,tot ma gandesc ca daca nu intervin nu mai are matca spatiu de ouat ,dar daca intervin am impresia ca m-am lacomit . Nu ma pot hotari cum sa procedez pentru a intra cu roi puternici in iarna .
joohny scrie:Va salut.In general dupa extractia de miere dupa culesuri pui caturile inapoi pe cuib la lins insa ele imi capacesc celulele cu toate ca nu au miere (sint goale).Cum ma sfatuiti sa procedez pt.a evita capacirea acestor celule goale?Se mai intimpla si la case mai mari?Multumesc anticipat.Sanatate.
ignatov andrei scrie:joohny scrie:Va salut.In general dupa extractia de miere dupa culesuri pui caturile inapoi pe cuib la lins insa ele imi capacesc celulele cu toate ca nu au miere (sint goale).Cum ma sfatuiti sa procedez pt.a evita capacirea acestor celule goale?Se mai intimpla si la case mai mari?Multumesc anticipat.Sanatate.
Nu cumva celulele "capacite" nu au fund...?!?
lucky5strike scrie:joohny scrie:Va salut.In general dupa extractia de miere dupa culesuri pui caturile inapoi pe cuib la lins insa ele imi capacesc celulele cu toate ca nu au miere (sint goale).Cum ma sfatuiti sa procedez pt.a evita capacirea acestor celule goale?Se mai intimpla si la case mai mari?Multumesc anticipat.Sanatate.
Familia e slaba sau furculita trebuie schimbata.
Adi Hodis scrie:Ba incepatorule, pune si tu o intrebare simpla dar ... incuietoare !.
ignatov andrei scrie:Nu mai confundati termenul "participa la cules" cu... "devine culegatoare"!!!
pustu scrie:Adi Hodis scrie:Ba incepatorule, pune si tu o intrebare simpla dar ... incuietoare !.
Incerc euignatov andrei scrie:Nu mai confundati termenul "participa la cules" cu... "devine culegatoare"!!!
Cum deosebesc eu albinele care participa la cules de cele care devin culegatoare ? Sau la ce se refera aceasta exprimare ?
Multumesc .
pustu scrie:ignatov andrei scrie:Nu mai confundati termenul "participa la cules" cu... "devine culegatoare"!!!
Cum deosebesc eu albinele care participa la cules de cele care devin culegatoare ? Sau la ce se refera aceasta exprimare ?
Multumesc .
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori