Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Gigipok

Mesajde gigipok » 21 Iul 2015, 21:02

Salutare.
Numele meu este George. De fel sunt din Com. Cetateni Jud. Arges.
Am 30 de ani si sunt casatorit. De meserie sunt inginer dar am practicat programarea pana acum.
Citesc forumul de aprox un an, insa abia acum m-am decis sa ma prezint cum trebuie:)
Primul contact cu stupii l-am avut acum un an cand am achizitionat 2 stupi de la un prieten, iar de atunci tot invat..

Stupina mea consta la acest moment din 9 stupi: 6 verticali, 2 orizontali si unul ME, pe care i-am facut inmultindu-i pe cei 2 achizitionati, anul trecut prin botci de roire si salvare, iar anul acesta am avut o tentativa de transvazare care a reusit partial.
gigipok

Re: Gigipok

Mesajde Augustin78 » 21 Iul 2015, 21:26

Salut
Bine ai venit la pagini personale si asteptam si ceva poze cu stupii
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde gigipok » 21 Iul 2015, 22:02

o sa incerc maine sa le fac niste poze..
numai bine si voua si la cat mai multe butoaie de miere.. (la mine borcane deocamdata)
gigipok

Mesajde Augustin78 » 22 Iul 2015, 07:52

tot la nivelul asta sunt si eu..al borcanelor :D
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde mellis » 22 Iul 2015, 10:01

Salut si bine ai venit.
Asteptam vesti si poze.. ;)
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Iul 2015, 10:40

Bine ai venit printre noi !!! Sanatate maxima tie si familiei tale !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gigipok » 22 Iul 2015, 13:57

Multumesc foarte mult pentru urari.
Cam aceasta este stupina mea la acest moment.
In spate se afla o mica plantatie de muri.
O parte din stupi i-am confectionat singur. (5-6-7) precum si podisoarele si capacele la inca 4.
Am facut si ceva rame tot acasa si mai am in asteptare pentru la anul 3 stupi de 12 rame cu caturile aferente. Dorinta mea e sa fabric cat mai multe pentru albine chiar in micul meu atelier.
zilele acestea as vrea sa fac niste nuclee de imperechere din polistiren tot pentru la anul.
Podisoarele le-am facut cu plasa 100% si peste ea am pus polistiren de 0.5 (cred) ca sa nu faca curent.
Fundul este plin la toti.
Fişiere ataşate
20150722_132750.jpg
gigipok

Mesajde gigipok » 02 Aug 2015, 22:18

cam de o saptamana am inceput hranirile de stimulare pentru intarirea familiilor cu sirop invertit cu ceai de menta + api vit. Nu avea protofil la magazin si mi s-a spus ca acesta este la fel. a mai folosit cineva?
Un roi l-am avut bezmetic si l-am scuturat + adaugat rama cu puiet din care am vazut ca si-a tras o botca. matca noua a iesit desi nu am vazut-o. o sa verific peste 10 zile pentru oua.

momentan pe stupi am doar folia + capacul la unii, iar la altii podisor cu plasa+ folie + capac. ar mai trebui sa le pun ceva in plus pentru caldura sau e suficient?
Multumesc anticipat :)
gigipok

Mesajde MIHAI BALS » 02 Aug 2015, 22:33

gigipok scrie:cam de o saptamana am inceput hranirile de stimulare pentru intarirea familiilor cu sirop invertit cu ceai de menta + api vit. Nu avea protofil la magazin si mi s-a spus ca acesta este la fel. a mai folosit cineva?
Un roi l-am avut bezmetic si l-am scuturat + adaugat rama cu puiet din care am vazut ca si-a tras o botca. matca noua a iesit desi nu am vazut-o. o sa verific peste 10 zile pentru oua.

momentan pe stupi am doar folia + capacul la unii, iar la altii podisor cu plasa+ folie + capac. ar mai trebui sa le pun ceva in plus pentru caldura sau e suficient?
Multumesc anticipat :)

o plapumica pt caldura nu le-ar srica,ca doar e iarna!
MIHAI BALS

Mesajde gigipok » 02 Aug 2015, 22:41

in acest caz cu prima ocazie o sa le crosetez cate o plapumica la fiecare :)
gigipok

Mesajde cristi x » 03 Aug 2015, 09:03

gigipok scrie:acum un an cand am achizitionat 2 stupi
Stupina mea consta la acest moment din 9 stupi: 6 verticali, 2 orizontali si unul ME

cum s-ar spune un inceput in forta. daca din cei 2 ai facut 9, sigur o dai in bara la iarna.
daca i-ai facut prin noi achizitii este ok.
inmultirile prin dublare anuala (dar cu stimulari) sunt ok, peste este "loz in plic".
multi incepatori vor sa faca multi stupi cat mai repede. rezultatul inevitabil este ca-i pierd pe toti. unii invata din aceste greseli si o iau de la capat, altii sunt asa dezamagiti ca renunta definitiv.
cristi x

Mesajde gigipok » 03 Aug 2015, 17:12

am luat anul trecut in primavara 2.. din care am facut 4.. iar abia in vara asta am facut 9 :)
gigipok

Mesajde ignatov andrei » 03 Aug 2015, 17:17

cristi x scrie:... sigur o dai in bara la iarna.

... zise "cristi misteriosul (x)"...
Frumoasa primire!

Bine ai venit gigipok si multa bafta!
ignatov andrei

Mesajde gigipok » 03 Aug 2015, 17:20

ignatov andrei scrie:
cristi x scrie:... sigur o dai in bara la iarna.

... zise "cristi misteriosul (x)"...
Frumoasa primire!

Bine ai venit gigipok si multa bafta!

e vina mea de fapt.. nu m-am exprimat bine... trebuia sa scriu ca i-am inmultit si anul trecut..
garantat o dadeam in bara daca din 2 faceam 9
gigipok

Mesajde FLORINELU » 03 Aug 2015, 18:41

bine ai venit George si mult succes in continuare in domeniul apicol.
in alta ordine de idei propun colegilor sa schimbam numele de pagini personale cine sant eu in unul legat de jud. Arges fiindca sant cam multi stupari argeseni pe aici si stuparite,mult succes doamnelor si domnilor de la AG.
FLORINELU

Mesajde pustu » 03 Aug 2015, 20:09

Salut si bine ai venit pe pagini personale
gigipok scrie:...
zilele acestea as vrea sa fac niste nuclee de imperechere din polistiren tot pentru la anul...
Eu as lasa polistirenul pentru cei care nu stiu sa bata un cui
gigipok scrie:cam de o saptamana am inceput hranirile de stimulare pentru intarirea familiilor cu sirop invertit cu ceai de menta + api vit. Nu avea protofil la magazin si mi s-a spus ca acesta este la fel. a mai folosit cineva?
Protofilul e protofil si nu e la fel cu nimic . Nici chiar cu cel din retetele de protofil facut in casa . Ce apivit ai dat tu ? ca nu-l gasesc .
gigipok scrie:...momentan pe stupi am doar folia + capacul la unii, iar la altii podisor cu plasa+ folie + capac. ar mai trebui sa le pun ceva in plus pentru caldura sau e suficient?
Am polistiren de 5 cm in capace si nu mai conteaza daca e cald sau frig afara . Cel putin la nivelul capacului .
Multa sanatate .
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?