un incepator scrie:BUNKA scrie:Văd ca nu țineți pasul cu mine...am scris undeva în urma ca tratamentul cu alcool și uleiuri e bun, mi-a revitalizat albinele, nu mi-au mai dat atât de mult puiet afară.
Ovidiu, neapărat tratează cu alcool șiulei, alcool 96 de grade ggăsești în CARE fur, ulei de cimbru și lavanda tot acolo lângă standurile cu dulciuri ..pune 200 ml alcool cu câte 10 picături din fiecare din uleiuri apoi impregnezi absorbante pt doamne neparfumate, scoate o rama din corpul de jos și atârnă absorbantul acolo .
Poți sa bagi spre inserat, ora 17-18.
Sa îmi spui și mie cum decurge treaba...nu îi lasă că pățești ca mine.
În nici un caz nu da varachet, sau mavrirol, sau orice pe baza de amitraz.
Doar Beevital, oxalic picurare sau sublimare, ăsta cu alcool, și formic...pudrari le cu zahar arata nivelul infestației, la fel și cantitatea de puiet eliminat de albina...daca populatia o ia la vale e bai.
Te sun eu șivb mai mult.
Asa voi face Adi,chiar astazi ma duc sa cumpar alcool si ulei sa fac preparatul. Tinem legatura si astep sa-mi dai un semn. Sanatate multa.
Ok, îți mulțumesc pt ca participi la treaba ăsta și ne tții la curent.
Pt cine nu știe, șiOvidiu (un iincepator) a trebuit sa mă aștepte cu lăzile, însă acum sunt populate și participa la treaba asta exact așa Cum am recomandat...fără otrăvuri.
II vom tine in viata și vom începe șitreaba cu sselecția.
Ușor, ușor. ?.treaba cu răbdarea de chinez e adevărată, probabil ca e mai mult ca un defect, am pretenția ca și ceilalțisa fie la fel de rrăbdători

...sștiu, sunt absurd, nu putem fi toți la fel...însă îmi pare răuccă anul trecut s-a creat o părereproasta despre mine..asta eEste!