Trantorul@ scrie:Bunkane da cu munca cum stai ??? iar te fofilezi ???
Vezi ca nu tot timpul mirosul ii ca si gustul ...

.... asa ca grija sa nu te gretelesti de la mierea cu gust de levanda sau busuioc obtinuta prin ...
Spor la ..... fofileala ?

Nu umblu la "miere"...las sa fie acolo din belsug și capacita de pe acum ca vine iarna...
Am un plan, cred ca voi ierna niste miniroiuri pe câte 6 r RDM spate în spate înaaceeași Lădita, o sa iasă fain, iernate afară, sper sa fie ger, pe laterale pun polistiren de 5, intre ele o diafragma de tei de 10 mm grosime, doar o fatza expusăla frig, 12 rame a ccâte7,15 dm patrati full of bees, 85 dm patrati total...deci aproape ccât încapepe 8 r 1/1, dar full de albine, matci tinere, spre diafragma pun rame pline doar pe jumate, iar spre eextremități rame full...sa facă gemele llângă diafragma...eu zic ca în primăvara ddacăbaga 4 r de puiet sși iese ăla...se poate numi familie.
Oricum experiența anului trecut a fost esentiala , știuacum cum trebuie aabordată pb paraziților fără sa otrăvesc ceara și lada cu insecticide, de aici încolo voi face treaba deși tot voi mai trata cu de astea bio...deși și astea distrug microorganisme benefice, asta e...pana la resistantbees mai avem treaba...intai trebuie niște sute de colonii zdravene tratate cât mai Light, din care sa selecționez.
Tre sa înmulțesciîn draci...is curios sa văd în cât timp ajung de la 2 la 200 dacă mă țin de ele ...de ăsta vreau sa iernezi nucs, știu ce înseamnă o matca și un pumn de gaza primavara...dar dacă e pe 4-6 rame e beton...ideea e sa le iernezi bine, fără uzura.Sunt niște chichițe cu iernat ul nucleelor dar am soluții, o sa vedeți în poze.
În următorii 2 ani o sa vedeți ce înseamnă înmulțire pe rama asta...și cei mai necredincioși se vor "converti"

))))