Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Hranirea de completare

Mesajde un OM » 24 Iul 2015, 17:12

Daca ai sita de aerisire la fundul stupului, poti micsora pana la a intra cate o singura albina. Daca fundul stupului este plin urdinisul trebuie majorat. Conteaza foarte mult puterea familiei. Observi urdinisul, acolo unde este aglomeratie maresti urdinisul, iar unde se bate pas de defilare cu doua albine, micsorezi. Atentie sa nu spargi pungile cand asezi podisorul.
un OM

Mesajde Florin Dobre » 24 Iul 2015, 17:26

Chiar daca dai siropul la punga, da-l seara, nu gauri punga, asigura-te ca nu curg pungile 15-30 de minute dupa administrare, da-le la toti, nu da mult(sa-l ia pana a doua zi), urdinisurile pe masura puterii coloniei. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Bogdan Ionut » 25 Iul 2015, 10:06

Va multumesc! Sper sa nu fac vreo prostie. :D
Bogdan Ionut

Mesajde balasbebe » 26 Iul 2015, 06:50

Bogdan Ionut scrie:Va multumesc! Sper sa nu fac vreo prostie. :D

Eu am nucleele de imperechere si dau sirop. Dupa trei zile mai gasesc sirop si inca nu sunt probleme. Cele care nu au matca iesita din botca sau cu matca in colivie trag mai greu siropul.
balasbebe

Mesajde Bogdan Ionut » 26 Iul 2015, 23:26

Pana la ce data este recomandata stimularea si dupa completarea? Nu vreau sa raman fara albina de iarna..
Bogdan Ionut

Mesajde paul » 27 Iul 2015, 16:23

Bogdan Ionut scrie:Pana la ce data este recomandata stimularea si dupa completarea? Nu vreau sa raman fara albina de iarna..

Pai, prima data ar trebui inceput cu completarea si mai apoi cu ... stimularea !
Completarea, pana pe 15 august (ideal) iar stimularea pana dupa mijlocul lui septembrie (depinde de zona)!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Bee Happy » 28 Iul 2015, 19:45

Un roi care e pe 4 rame cu puiet, cu coronite babane si cu inca doua marginase pline cu miere capacita.
-unde mai intra completarea? Si cand?
- cum il stimulezi ca sa obti mai mult puiet, ca in cele 6 rame nu mai sunt celule goale?

In carti se spune ca regula generala: ,,inainte completare, apoi stimulare''. Variatiile (la unii chiar deviatiile) la aceasta regula pot sa fie benefice sau dimpotriva distructive.

Alta intrebare ajutatoare: Ce faci cu albina care acum someaza pe peretii interni ai stupului?
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde paul » 28 Iul 2015, 19:50

Pe mine ma intrebi ???
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Bee Happy » 28 Iul 2015, 19:53

Intreb pe oricine e dispus sa raspunda. Raspunde primul care ridica mana sus :D
Bee Happy

Mesajde Adi Hodis » 28 Iul 2015, 19:55

Bee Happy scrie:Alta intrebare ajutatoare: Ce faci cu albina care acum someaza pe peretii interni ai stupului?

Deci tuuu ... esti incepator, a ?. :shock:
Te salut !. :)

Pot sa raspund eu la ... ajutatoare ? ... da ?. Bun !.
Ai dau sirop sa-l prelucreze pina nu moare.
Unde o sa-l puna ? ... treaba lor !. Nu a mea, eu mi-o indeplinesc ca sa dorm linistit ... sa si-o indeplineasca si ele.
Ce-o mai fi la primavara ... o sa vad !. :lol:

PS
Cine face ca mine, sa patzeasca ca mine !.

PPS
Da io nu fac ashe. ;)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Bee Happy » 28 Iul 2015, 20:13

Salut Adi.
sunt incepator pana ajung si eu sa manipulez 3000 de stupi. Doamne fereste.

Nu e mai bine sa-i dai sirop pana moare??? :mrgreen:

PS. Nici eu nu fac ashe. Adica ashe cum nu faci tu :D
Bee Happy

Mesajde paul » 28 Iul 2015, 20:18

Bee Happy scrie:Un roi care e pe 4 rame cu puiet, cu coronite babane si cu inca doua marginase pline cu miere capacita.
- cum il stimulezi ca sa obti mai mult puiet, ca in cele 6 rame nu mai sunt celule goale?

In carti se spune ca regula generala: ,,inainte completare, apoi stimulare''. Variatiile (la unii chiar deviatiile) la aceasta regula pot sa fie benefice sau dimpotriva distructive.

Alta intrebare ajutatoare: Ce faci cu albina care acum someaza pe peretii interni ai stupului?

Cum as proceda eu ... as sparge cuibul cu 2 rame bune de ouat (mai inchise la culoare) si as continua sa stimulez (150 ml.-200ml.la 3 zile).Asa dau de lucru si la albina care someaza pe pereti. Completarile ... mai tarziu. Pana la inceputul lui septembrie duc batalia pentru puiet, dupa completarea si mai apoi ca sa mai tin in priza ponta ... stimulare !
paul

Mesajde tudorascu » 28 Iul 2015, 21:53

Bee Happy scrie:Un roi care e pe 4 rame cu puiet, cu coronite babane si cu inca doua marginase pline cu miere capacita.

E simplu. Bagi 2 rame goale bune de ouat (cu una spargi cuibul) si dai sirop 2/1 cca 3 kg. Tot odata. Siropul il vor duce in cele doua rame ,apoi il vor muta ca sa faca loc noului puiet. Dupa 15 august incepi stimularile pana pe 15 septembrie. La toamna tarziu aranjezi cuibul pt iernare.
tudorascu

Mesajde gica.mosu » 29 Iul 2015, 10:36

E simplu=FF simplu......La toamna=aranjez daca ai ce ;) Pt uni asa o fi,dar ce te faci cu cei care au acum in stup 1-3kg di miere si 6-7 cu puiet :mrgreen: la el cum :?: si ce-o face (e ff naspa)ce va iesi in martie D_ZEU stie...Uneori mai invatam si din greseli fie chiar ale altora...SPOR-sa aveti :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde tudorascu » 29 Iul 2015, 15:56

Eu am raspuns la intrebare. Ce face ala cu 6-7 rame cu puiet si 3 kg de miere, e alta intrebare mosule.
tudorascu

Mesajde gica.mosu » 09 Aug 2015, 11:10

....Ai dreptate(intr-o mana) e alta intrebare pe care o aud la f multi apic din zona mea=lipsa ff acuta de rez de miere in stupi :mrgreen: de afara intra f putin(seceta ) incat tb apelat urgent la MARKET... uluc+punga sa mai putem salva ceva....Ma tem ca daca vom avea o iarna grea si pierderile vor fi pe masura....Salve -Mosu :idea:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA