gdanioan scrie:Salutare....
DoarEu scrie:Am cativa roi care s-au dezvoltat peste asteptari.Acum sunt pe 7-8 rame si albina pe pereti cat pe 1-2 rame.Rame crescute nu mai am,deci ce sa le fac?
Sa le mai bag FA?
Oricum nu cred ca reginele le vor mai oua,dar...
Ma gandeam sa le las asa stranse si sa nu mai strang deloc cuibul mai tarziu(concomitent cu pregatirea de iernare-stimulare si tot tacamul)
Sanatate multa!
un OM scrie:Chiar daca matcile nu vor mai oua in ramele albe, le vei avea ca loc de depozit pentru nectarul ce vine pe urdinis sau prin tavan. Sigur le vei restrange la toamna, dar este pacat ca albina sa someze inca de acum.
Avram scrie:Daca bagi un FA acum in lipsa de cules cum crezi ca-l vor cladi ?
Aportul de nectar (daca mai este ceva pe praful asta) sau siropul din hranitoare trebuie depozitat in ramele pe care albina va ierna nicidecum pe un FA pe care oricum o sa-l scoti afara peste o luna (pe deasupra si cladit prost sau deloc).
Atentie la stimulari - pe linga siropul administrat , fara un aport de proteina (sub orice forma ar fi ea - polen , drojdie de bere...) nu vei avea efectul dorit de tine (puiet mult).
Pentru experiment baga un FA intr-unul din roi sa vezi ce se intampla si tragi singur concluziile.
Numai bine.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori