Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dragos-Apicultor Incepator

Mesajde dorindafi » 22 Sep 2011, 20:49

Dragos scrie:Unul din roii mei. L-am impachetat cu o foaie de polistiren+ difragma,+ rama miere+ rama puiet+ diafragma si o rama cu miere la descapacit. iar peste podisor folie si sac de iuta! Ce parere aveti iese din iarna??? ;)

:mrgreen: salutare dragos
pe forumul vechi daca te iutzi la pozele puse de mine vei vedea ca shi eu am bagat la iernare familie { daca o putem numi asha },pe 2 rame shi nu numai una ci 4 dar din care 3 cu ramele imbracate de albina de sus pana jos adica fusta lunga shi unul cu fusta scurta
cel care a purtat minii in primavara a capitulat,unul a supravietzuit la limita shi doi au mers in pastoral cu cate 6 rame de puiet asha ca fi atent cum ai imbraci ;)
dorindafi

Mesajde Dragos » 23 Sep 2011, 21:19

Pai si cum ma sfatuiti sa-i imbrac?? Nicio familie nu cred ca trece de 4 rame!! Cum l-ati impachetat pe "supravietuitorul cu fusta lunga"???
Este gresit ca i-am pus polistirenul?? as vrea sa pun la toti!
Dragos

Mesajde Dragos » 23 Sep 2011, 21:26

horia_ch scrie:Vezi sa nu dai foc la stupi! :roll:

Am avut grija sa nu se intample dezastrul!! I-am pazit pana m-am culcat! dezamagirea mea a fost ca fumul a inceput sa iasa pe la toate crapaturile stupului!!
Cred ca a ajuns si pe la albine in final!! :lol:
Dragos

Mesajde Dragos » 30 Noi 2011, 10:49

La multi ani tuturor personelor de pe forum cu numele de Andrei, Adrian..etc.!! Multa sanatate si fericire va doresc!
Am revenit cu acest mesaj sa va spun ca am rezolvat problema roilor pe 2 rame! I-am unificat si in final au rezultat 2 familii numai bune de iernat. problema este ca nu mai am 7 familii de albine ci doar cinci ! impachetajul familiilor l-am facut cu vata minerala si polistiren pus pe peretele unde bate Crivatul iarna! Vata minerala am introdus-o intr-un sac de iuta ca sa nu fie roasa de albine si la fel am procedat si cu polistirenul, l-am infasurat frumos in panza tot de frica albinelor. De curand am vazut ca albinele o duc bine ! si-au facand zborul de curatire ca la carte zic eu!!
numai bine o sa revin cu poze!! ;)
Dragos

Mesajde dorindafi » 30 Noi 2011, 10:54

:mrgreen: dragos regula e simpla-familii putzine shi bune =investitzie putzina ;)
dorindafi

Mesajde dorindafi » 30 Noi 2011, 10:58

uite cum am facut eu
interesul e sa aibe papica shi populatzie numeroasa
Fişiere ataşate
21112011585 (Small).jpg
dorindafi

Mesajde Dragos » 30 Noi 2011, 17:07

Aveti dreptate!! La concluzia asta am ajuns si eu!! Ar fi trebuit sa mai unific 2 familii dar vremea incepuse sa se inrautateasca si am crezut ca nu mai am timp sa scot cusca si ceapa pe care le introduc cand fac unificarea!!! Asta e! i-am lasat pe 3 rame bine ocupate de albina! Acum cateva zile la zborul de curatire s-a vazut diferenta dintre familia pe 3 rame si cea pe 5!! concluzia la familia slaba iesea o albina la 5-10 minute iar la calalta era urdinisul plin de albina care se pregatea sa zboare!!! Pe viitor sigur nu o sa le mai las sub 4 rame!!
Despre mancare pentru iarna eu zic ca au pana in februarie-martie si ca sa fiu sigur am gaurit ramele marginase cu un creion! O sa le introduc in februarie Apifonda, imi aduce vecinul meu!( pe bani nu gratis :( ). Am vazut ca la apicola serbetul este mai scump decat Apifonda cu 30 de lei, si din cate am inteles apifonda este mai buna calitativ decat serbetul!

Poza familiei de albine cand a fost facuta?? toamna anul acesta sau este din primavara ??? stiam ca atunci cand familia nu mai are mancare urca sus peste rame si tr. supliment de mancare!! Eu am controlat o familie din curiozitate si am vazut ca albinele erau jos sub coronita de miere!! nu inteleg de ca au urcat peste rame asa devreme albinele dvs.!!! ;)
Dragos

Mesajde Dragos » 30 Noi 2011, 21:11

Maine o sa fiu prezent la Targul apicol ramnicean!!
Celor care nu o sa vina la targ, o sa le fac cadou de 1 Decembrie un album pe forum plin cu poze!! sper!! ;)
Daca o sa mearga camera foto!!!!! :lol: Daca nu, recurg la telefon si tot aduc 2-3 poze sa va faceti o idee.!!
La 7 decolez!!! Sper sa nu fie ceata densa pe drum! Doamne-ajuta!!

V-am salutat! ;)
Dragos

Mesajde dorindafi » 30 Noi 2011, 21:36

:mrgreen: dragos , albinele care au ieshit peste rame sunt fotogenice,le place publicitatea shi vor sa candideze la miss :lol:
dorindafi

Mesajde Dragos » 30 Noi 2011, 23:03

Aaahhh!!! Acum am inteles...! :lol: Ar trebui sa le duceti putin la "Next Top Model " sa le invete Bote' cum sa defileze pe rame!!!
Cate una fetelor !!! :lol: :lol:
;)
Dragos

Mesajde Dragos » 01 Dec 2011, 18:53

Poze de la Targul Apicol Ramnicean http://www.forum.stuparitul.com/viewtop ... =21&t=1148
Facute astazi de mine. ;)
Mi-a placut!! Am venit acasa fara bani... :lol: dar am venit cu hranitoare,faguri artificiali,custi si bigudiuri pt.. matci.!
Dragos

Mesajde Dragos » 06 Dec 2011, 18:49

Cautand informatii pe forum, am vazut un afumator vechi reparat (cred ca al lui gabi bee) si m-am gandit sa va prezint si eu, cum mi-am reparat afumatorul pentru la anu'!
Practic, lui ii lipsea burduful si sita din interior. Burduful l-am facut din 2 bucati de OSB. Placutele le-am prins in partea de jos cu o bucata de piele mai groasa iar in interior i-am pus un arc. La exterior...... va las pe dvs. sa va dati seama :!: Este idee originala! Am recurs la aceasta, dupa ce cauciucul si pielea pe care am vrut sa o pun, nu facea priza cu OSB-ul.
In partea de jos sunt daltile facute de mine in timpul sezonului. Intr-o zi, dupa ce manerul unui cutit pe care il foloseam la departarea ramelor s-a Rupt, m-am hotarat si am incins un gratar punand o bucata de fier la "prajit" ... Numai eu stiu cum stateam la 40 de grade in fata jarului, asteptand sa se inroseasca fierul. :lol: Eram fleasca... Si dupa....." bate-l cat e fieru' cald!!"
La inceput erau cam strambe dar in final, dupa ce le-am slefuit cu o paiatra de polizor.. le-am m-ai indreptat si a iesit ceva pana la urma...zic eu!
Preferata mea este dalta de sus, este mai gingasa si mai are ceva.Este facuta prima.
Fişiere ataşate
Imag003.jpg
Ultima oară modificat de Dragos pe 06 Dec 2011, 19:07, modificat 1 dată în total.
Dragos

Mesajde Dragos » 06 Dec 2011, 19:04

In poza urmatoare este prezentat modul in care am pris burduful de afumator! Prima data l-am prins cu Moment dar cand a inceput sa se incalzeasca tabla....am ramas cu burduful in mana. :) Varianta B- L-am desfacut si l-am prins in suruburi.
Dupa o zi i-am facut proba... burduful facea servici!!! dar afumatorul are o problema > fumul produs iese mai mult pe la imbinarea dintre corp si capac :x !
Asta e! Bine ca scoate fum!! Era rau daca nu scotea. Nu? ;)
Fişiere ataşate
dede.jpg
Dragos

Mesajde Dragos » 06 Dec 2011, 23:41

Am cumparat de curand un butoi din inox (55h/45 diametru) si nu stiu cum sa-l folosesc pe viitor.
Eu am topit vara trecuta un sac de faguri intr-un butoi tot de inox(imprumutat), dar am avut probleme mari cand am strecurat ceara. Bostina care ramanea in sita am pus-o in roaba,iar cand am pus apa in vas ca sa se intareasca ceara ... pauza!! niciun fel de ceara! :(
Nu cred ca am obtinut jum. de kg. de ceara! am avut noroc ca a avut roaba o gaura si s-a scurs pe acolo putina ceara...
Ma gandeam pe viitor sa-i pun dupa ce se topesc fagurii o sita ca sa-mi tina bostina jos, iar sus sa se intareasca ceara obtinuta!!
Cum ma sfatuiti?? Nu as vrea sa pierd iar ceara!!
Multumesc!
Dragos

Mesajde IonutMioveni » 07 Dec 2011, 00:02

Dragos...eu unu nu sunt lamurit de un lucru.
N-ai fost multumit de rezultat, n-ai obtinut ce voiai decat brostina am inteles.....dar ce te-a impiedicat sa incalzesti din nou brostina si sa o "storci pana-si dadea sufletu " ???
Eu unu nu am presa pt ceara sau ceva de genu , dar eu stiu de cand traia bunicu ... el obtinea ceara astfel:
Topea fagurii , baga "maclavaisu' " intr-un material , eu tineam de capetele materialului respectiv, rasuceam si el cu 2 blani de brad sau cu 2 făcălețe apăsa cu forță până când considera că-i gata( normal ca daca ai o presă ceva gen a lui ADi Hodis obții rezultate foarte bune) dar pană acolo mai e mult de mâncat :D
Metoda-i cam rudimentară , dar dacă consideri ca te ajută cu ceva...
Să ai o seară placută.
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde un OM » 07 Dec 2011, 00:45

La cată ceară aveţi voi de topit, acum şi în viitorul apropiat, făceţi-vă mai repede cate un topitor solar. Scăpaţi sigur de ceva bătăi inutile de cap.
un OM

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?