Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: viata la tara

Mesajde alt stupar » 06 Dec 2011, 19:05

catalin_viezure_6 scrie: si chiar daca ar fi sa imi moara albinele asa cum vad ca imi urezi d-ta fr urat oricum poate vad si ceilalti de aici ce mult iubesti d-ta albinele incat ii doresti altcuiva rau

Prietene, asta este cea mai mare nerozie auzita in 2011 :lol: :lol: :lol:
Eu sa-i doresc cuiva sa-i moara albinele ??? Niciodata, NICIODATA AUZI ? Asa ceva nu se va intampla nici intr-o mie de ani deacum inainte!
Insa, daca ar fi sa vorbim despre ceea ce le doresc celor care din nestinta sau rea-vointa omoara stupii, pai chiar ar fi urat... asa cum scrii mai sus !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde alt stupar » 06 Dec 2011, 19:19

In alta ordine de idei, crezi ca intradevar pe langa optimism mai ai si hotarare ?
Pai...dovedeste-o, hai sa facem o prinsoare:
- tinand cont ca primavara viitoare este foarte posibil sa vina cu remuscari, ai ocazia ca in urmatorul sezon apicol sa te revansezi. Deci, daca in primavara-vara 2013 vi pe forum cu niste poze detaliate din propia ta stupina de minim 25 de stupi bine populati, crotaliati si plimbati prin cel putin o locatie de pastoral, eu ma oblig sa te sprijin cu inca o colonie de productie sau echivalent valoarea ei in orice articol de iventar apicol, pe spezele mele, indiferent unde locuiesti in tara asta.
In caz contrar, te obligi sa nu te mai atingi in viata ta de vreo albina, nici macar sa nu mai povestesti cuiva ca ai avut albine !
Te simti in stare ? Te bagi ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde catalin_viezure_6 » 06 Dec 2011, 19:59

alt stupar scrie:In alta ordine de idei, crezi ca intradevar pe langa optimism mai ai si hotarare ?
- tinand cont ca primavara viitoare este foarte posibil sa vina cu remuscari, ai ocazia ca in urmatorul sezon apicol sa te revansezi. Deci, daca in primavara-vara 2013 vi pe forum cu niste poze detaliate din propia ta stupina de minim 25 de stupi bine populati, crotaliati si plimbati prin cel putin o locatie de pastoral, eu ma oblig sa te sprijin cu inca o colonie de productie sau echivalent valoarea ei in orice articol de iventar apicol, pe spezele mele, indiferent unde locuiesti in tara asta.
In caz contrar, te obligi sa nu te mai atingi in viata ta de vreo albina, nici macar sa nu mai povestesti cuiva ca ai avut albine !

ma-i facut sa rad . normal ca ma bag vezi ca la anul am 25 pt ca o sa mai cumpar ..asa sunt io mai grabit viata e scurta si frumoasa .
catalin_viezure_6

Mesajde ilalexandru » 06 Dec 2011, 21:33

ce sa zic sunt uimit cat de orgoliosi si invidiosi sunt uni ca tine de EXEMPLU am sa iti raspund la fiecare intrebare : da am luat intepaturi vreo 2 de ce numai atat ? costum+manusi nu imi trebuie 200 de intepaturi nu ms iale d-ta ; praf caldura le ador ; apa fiarta ? pai cine te pune sa nu iti cumperi o lad frigorifica este 30 ron ; nu am incarcat in camion stupii si nici nu o sa incarc pt ca fac stationar ar fi si pacat pt ca am o zona melifera superba si 3 gradini mari la 2 case ..... pfuuuuuuu la faza ca iti faci griji pt banii acestui om laso balta nici nu-l cunosti .. nu inteleg de ce il indrumi sa creasca vaci desi sunt de acord ca este o afacere buna intradevar dar si acolo sunt riscuri tind sa cred ca uni ii descurajeaza pe alti care vor apicultura pt ca le e teama sa nu se pomeneasca cu un numar fr mare de crescatori de albine si hopppppppppppp moar ei de foame .. stai linistit domne e loc pt toata lomea : tara noastra are 1/3 din efectivul de albine pe care zona melifera o poate tine in spate

Ce sa zic Cataline...am impresia ca tu esti cel invatat si noi astia de pe aici, toti, avem ceva cu tine. Deja te vedem peste doi ani de zile cand o sa produci numai la salcam 10 tone de miere si 200 de roi.
Eu zic sa lasi ciocul mai mic si sa pui mana sa intelegi cu ce se mananca apicultura asta. Fii mai rezervat si asculta si tu de sfaturile celorlalti. E o vorba intre apicultori.... "E mare acel apicultor care cumpara azi o familie de albine si o va mai avea si peste 3 ani de zile". IN cei 3 ani de zile familia respectiva trece prin tot ciclul aferent unei famiili. Asa ca, eu nu stiu de ce tu, te contrazici cu toti. Sa-ti amintesc ca tu esti ala care deja a pierdut o familie de albine pana in momentul de fata? NU ai fost in stare sa-i asiguri macar niste rezerve de hrana acolo ca sa supravietuiasca pana la sfarsitul anului si tu vii si deja te dai mare stupar. Stii cat a consumat o familie de albina in ultimele doua luni in zona mea? 2,5 kg miere!!!!! Tu nu si fost in stare sa-i asiguri cantitatea asta familiei respective si vii si zici ca anul viitor deja iti cumperi 25 familii... vezi ca apoi o sa urmeze alta iarna.
Ai o zona melifera superba si 3 gradini mari la doua case..............aici mai facut pe mine sa rad(si inca rau de tot). Tu habar nu ai ce inseamna baza melifera si vii si spui ca ai trei gradini. Tu stii care e productia de nectar a unei plantitii, de exemplu, de prun???? MAxim 40 - 50 de kg la ha. IAr din cantitatea asta, albinele nu stiu daca reusesc sa recolteze 25%. Eu stau in zona de deal....am zeci de hectare de pomi fructiferi ai alte plante melifere in primavara si .....stau si bag sirop si descapaccesc la rame toata primavara. Asa ca, lasa comentarii si asculta si de altii.
Sa-ti mai dau un exemplu....de vreo 14 ani de zile nu vand nici un roi. Nici o familie. Atunci, tata a vandut la cineva 10 familii roi chiar la inceputul lui mai. Erau roi de anul trecut, pe 7-8 rame la momentul respectiv. 6-7 rame puiet. In anul urmator nu mai avea nici unul. Si mai venise cu tupeu ca ar mai vrea vreo cativa. De atunci i-am spus tatei ca daca mai vinde un roi, eu am terminat-o cu apicultura si nu mai vede nici un ajutor de la mine. Si nici nu am mai vandut nimic. NU muncesc eu sa-si bata joc altii de munca mea. Anul trecut din aproape 200 de familii am facut 3 roi. In conditiile in care am scos aproape 4 tone salcam. NU am vrut sa mai maresc numarul de familii si doar le-am egalizat intre ele ca sa nu am probleme cu roitul. Decat sa vand unora ca tine, mai bine lipsa.
ilalexandru

Mesajde catalin_viezure_6 » 06 Dec 2011, 22:08

ilalexandru scrie:
ce sa zic sunt uimit cat de orgoliosi si invidiosi sunt uni ca tine de EXEMPLU am sa iti raspund la fiecare intrebare : da am luat intepaturi vreo 2 de ce numai atat ? costum+manusi nu imi trebuie 200 de intepaturi nu ms iale d-ta ; praf caldura le ador ; apa fiarta ? pai cine te pune sa nu iti cumperi o lad frigorifica este 30 ron ; nu am incarcat in camion stupii si nici nu o sa incarc pt ca fac stationar ar fi si pacat pt ca am o zona melifera superba si 3 gradini mari la 2 case ..... pfuuuuuuu la faza ca iti faci griji pt banii acestui om laso balta nici nu-l cunosti .. nu inteleg de ce il indrumi sa creasca vaci desi sunt de acord ca este o afacere buna intradevar dar si acolo sunt riscuri tind sa cred ca uni ii descurajeaza pe alti care vor apicultura pt ca le e teama sa nu se pomeneasca cu un numar fr mare de crescatori de albine si hopppppppppppp moar ei de foame .. stai linistit domne e loc pt toata lomea : tara noastra are 1/3 din efectivul de albine pe care zona melifera o poate tine in spate

Ce sa zic Cataline...am impresia ca tu esti cel invatat si noi astia de pe aici, toti, avem ceva cu tine. Deja te vedem peste doi ani de zile cand o sa produci numai la salcam 10 tone de miere si 200 de roi.
Eu zic sa lasi ciocul mai mic si sa pui mana sa intelegi cu ce se mananca apicultura asta. Fii mai rezervat si asculta si tu de sfaturile celorlalti. E o vorba intre apicultori.... "E mare acel apicultor care cumpara azi o familie de albine si o va mai avea si peste 3 ani de zile". IN cei 3 ani de zile familia respectiva trece prin tot ciclul aferent unei famiili. Asa ca, eu nu stiu de ce tu, te contrazici cu toti. Sa-ti amintesc ca tu esti ala care deja a pierdut o familie de albine pana in momentul de fata? NU ai fost in stare sa-i asiguri macar niste rezerve de hrana acolo ca sa supravietuiasca pana la sfarsitul anului si tu vii si deja te dai mare stupar. Stii cat a consumat o familie de albina in ultimele doua luni in zona mea? 2,5 kg miere!!!!! Tu nu si fost in stare sa-i asiguri cantitatea asta familiei respective si vii si zici ca anul viitor deja iti cumperi 25 familii... vezi ca apoi o sa urmeze alta iarna.
Ai o zona melifera superba si 3 gradini mari la doua case..............aici mai facut pe mine sa rad(si inca rau de tot). Tu habar nu ai ce inseamna baza melifera si vii si spui ca ai trei gradini. Tu stii care e productia de nectar a unei plantitii, de exemplu, de prun???? MAxim 40 - 50 de kg la ha. IAr din cantitatea asta, albinele nu stiu daca reusesc sa recolteze 25%. Eu stau in zona de deal....am zeci de hectare de pomi fructiferi ai alte plante melifere in primavara si .....stau si bag sirop si descapaccesc la rame toata primavara. Asa ca, lasa comentarii si asculta si de altii.
Sa-ti mai dau un exemplu....de vreo 14 ani de zile nu vand nici un roi. Nici o familie. Atunci, tata a vandut la cineva 10 familii roi chiar la inceputul lui mai. Erau roi de anul trecut, pe 7-8 rame la momentul respectiv. 6-7 rame puiet. In anul urmator nu mai avea nici unul. Si mai venise cu tupeu ca ar mai vrea vreo cativa. De atunci i-am spus tatei ca daca mai vinde un roi, eu am terminat-o cu apicultura si nu mai vede nici un ajutor de la mine. Si nici nu am mai vandut nimic. NU muncesc eu sa-si bata joc altii de munca mea. Anul trecut din aproape 200 de familii am facut 3 roi. In conditiile in care am scos aproape 4 tone salcam. NU am vrut sa mai maresc numarul de familii si doar le-am egalizat intre ele ca sa nu am probleme cu roitul. Decat sa vand unora ca tine, mai bine lipsa.
raule ce esti imi tot insiri pe aci tone de miere, sute de stupi, sute de hectare de pomi pai ce faci ne masuram scu .....le ? tie nu ti-a murit nici o familie mai ales la inceput cand invatai nu ma impresionezi deloc cu ce imi insiri pe aci mai ales cu povestirile tele din copilarie ca nu stiu cui ai vandut si ce ai facut ... nu te mai lauda lasa sa te laude alti si daca ai bv tie ca nu mananc io de la tine din troaca dar iti repet poti sa ai 100000000000 de stupi daca esti laudaros dusmanos si cu rea credinta tot degeaba nu esti decat sclavul banilor ca multi alti
catalin_viezure_6

Mesajde fotoklipa » 06 Dec 2011, 22:20

Mishu05 scrie:Eu sunt unul care a inceput in primavara 2009 cu 20 stupi. In 2010 vreo 100, in 2011 cam 120 ( cateva mici greseli la partea de inmultire care s-au simtit in final dar am castigat experienta, de asta nu e niciodata tolba plina ).
Sunt si din Arges si ma ofer ca si Marian( Mybees) daca ai vreodata chef sa ne vedem si sa discutam mai pe indelete, eventual direct intr-o stupina , da un semn. Sfaturile generale pe care ti le pot da eu....nu am pretentia ca ar fi cele mai bune, poate nici bune ( pentru tine) dar la mine se aplica si vorba ta: mai aud o parere, o idee.

- nu te avanta la pastoral din prima. iti recomand sa stai cu ei pe loc macar 2-3 ani sau sa ii muti la 5-10km pentru un cules din zona. E altceva cand inchizi stupul, il legi, il incarci, legi chingi, simti gropile din drum in stomac si stii ca si albinele TALE le simt. E altceva cand se intampla in pastoral unul sau multe din lucrurile neprevazute la care nici nu te-ai gandit de acasa ( si se intampla 100% ceva, fii sigur de asta).

- incearca sa te ocupi astia 2-3 ani cat mai mult de stupi . Nu conteaza cu ce numar de stupi alegi sa incepi iti pot spune ca in prima mea primavara dupa ce i-am trecut iarna treceam prin 25 de familii cam in 3-4 ore maxim, asta la revizia de primavara sau la o trecere de bagat rame. Deci daca ai timp si 50-60 cred ca e un numar rezonabil daca repet, AI TIMP. Adica sa nu te mire daca in fiecare saptamana vei sta 2 zile 4-5-6 ore/zi sa treci prin ei. Treaba se mai schimba un pic ( 4-5 zile de munca /saptamana) dupa ce se face 1 mai pentru ca vor mai face botci, vei mai prinde roi, se duc in 80-100 , depinde de an si de tine.

- retine ca pentru a face apicultura trebuie sa ai mult timp la dispozitie. Vorbesc de numar de 20-30 pana la 100 de stupi. Mai mult de atat deja e alta poveste..Eu in primavara asta ca sa trec prin 100 de familii, in conditii de vreme rece, cu vant si minim 100 intepaturi/zi mi-a luat 4 zile de munca.
E doar un exemplu sunt zile cand poti trece prin 50-60 familii fara probleme.
- zilele de munca efectiva in stupi sunt in periaoda martie-inceput de mai relativ limitate, estimez cam 4 zile bune/saptamana , in medie.
- in momentul in care ai mai mult de 1 stup vei observa ca munca efectiv in stup ( ca in butoiul de varza) poate reprezenta mai putin de jumatate din timpul total de cand ai ajuns la stupina si pana cand ai plecat. Sunt o gramada de alte operatiuni: carat de caturi/corpuri/rame/curatat diverse piese, curatat iarba, aranjat vatra, etc, etc etc. Sunt multe operatiuni auxiliare pe langa lucratul in stupi care iti mananca din timp atat acasa cat si la stupina.
- incearca pe cat posibil sa ai casa, gospodaria, locul unde vei locui amenajat 100%. In asta includ : casa construita, izolata , acoperis, curtea sa aiba pietris sau alei betonate, sopronul/magazia de tinut lucrurile, toate dotarile dintr-o camin in care locuiesc oameni sa fie puse la punct INAINTE de a te apuca de stupi. Am mai zis-o si m-a mai luat lumea la bascalie: lucratul cu albina este CEAS si cateodata iti mananca din timpul liber. Nu lasi pe maine ce poti face azi ca o sa mai faci la anu, maine sunt sanse sa nu mai ai ocazia sau sa fie nevoie sa faci altele si dupa aceea e prea tarziu.
- incearca pe cat posibil sa fii foarte econom. Stiu ca oricum in perioada asta cam asta e tendinta si ne va veni din ce in ce mai natural sa nu dam banul din mana orice ar fi ( si asta e un lucru bun pana la urma). Ca idee incearca sa investesti cat mai putin in cutii de stupi, de exemplu sau in mijloace auto sofisticate si scumpe.
- ia de la inceput in calcul ca pentru amenajarea cat de cat a unei gospodarii ( o casa, o magazie, cale de acces, garduri, apa, curent, canalizare, incalzire, etc) fara un 15-20-25 000 euro nu te bagi. Asta asa, ca sa fiu optimist. Intra foarte-foarte multi bani, aici e chiar dificil sa dau sfaturi ..pregateste-te sa coste mult chestiile astea..atat. **** NU**** iti face vreun calcul ca mai devreme de anul 3-4 vei putea contribui la aceste cheltuieli ( sau la altele ) din venituri din apicultura. Daca ies bani, cu atat mai bine dar nu te baza pe asta.Daca vor iesi bani ii vei baga oricum in apicultura, daca te dezvolti.
- NU renunta la servici . Momentul in care vei renunta la servici si vei trai exclusiv din albine sau din albine + ce aduce gospodaria cred ca este cel mai delicat moment posibil ..nu te-as sfatui sa faci pasul pana cand nu esti 1000% sigur ca e in regula. Si chiar si atunci, as pastra un "cap de pod" in caz ca lucrurile nu merg cum trebuie, sa te intorci.

Acum ca am spus destule generalitati, sa fiu mai specific, uite ce ti-a zice sa faci, anul 1:
- ia-ti 20-30 fam de albine, 20-30 cutii complete pentru ei (mergi pe orice forma de vertical, eu ti-as recomanda ME dar merge si dadant, cam toti incep pe dadant) , inca 20 cutii fara cat , 10-15 roinite ca o sa ai roi si e bine sa ii faci si sa ii cresti
- ia-ti o centrifuga micuta de 3-4 rame , daca te dezvolti iti va ramane pentru descapaciri/eliberari de cuib + un cort de extractie (e 2mil , de plasa) ca deocamdata ai zis ca nu ai casa terminata si cred ca nici magazie buna de extras. atentie mare ca albina intra daca are 4mm asa ca fii extrem de atent la inchideri cand lucrezi cu mierea in incinte.
- daca vrei sa inmultesti, considera un minim de 5kg zahar/roi format ( ca sa mearga treaba repede) si inca 3-4-5kg zahar/fam pentru stimularea de august eventual completarile de septembrie. deci ia si vreo 200-300kg de zahar si vezi mai la vara daca mai e nevoie. Ca idee stupul bun de iernat il ridici si simti in partea de jos a coloanei ca e bun. Adica simti ca e greu neica..:)

Daca vrei sa te rupi cu adevarat ( deci la modul serios, cu locuit la tara) de oras, vezi ca nu e treaba simpla dar este 100% natural sa faci chestia asta si este normal sa o faci. Iti zic cum i-au zis Nav'i aia in Avatar tipului care venise la ei: Do as we do, and learn it well. Then we will see if your insanity can be cured - Fa ca noi si invata bine. Apoi vom vedea daca nebunia ta poate fi vindecata. Nebunia = "normalitatea" asta din zilele noastre de a locui intr-un mediu artificial ca puiul la ferma la crevedia.
Per total, da-i bataie ca esti pe calea cea buna. Doar ideea de a te rupe de betoane si e o miscare indrazneata pe care merita sa o duci pana la capat. Iti urez mult succes !
PS: si eu sunt pe acelasi drum si merge binisor pana acum, trebuie doar un pic de atentie si concentrare. Si ca idee, aerul e mult mai curat afara..o sa mearga totul de la sine, o sa vezi.

Da corect una-i alata,alta-i una :D
fotoklipa

Mesajde ilalexandru » 06 Dec 2011, 22:21

Daca eu sunt rautacios si de rea credinta cand iti zic ca nu stii nimic, dar ca esti cu gura mare si ca nu vrei sa asculti de altii asta e. Ma bucur ca le stii tu pe toate. Iti urez numai bine atat tie, cat si celor 4 familii ale tale.
ilalexandru

Mesajde jenica67 » 06 Dec 2011, 22:30

Problema unora este ca, daca nu primesc raspunsuri, cum se asteapta ei, considera ca ceilalti, sunt rautaciosi cu ei si chiar mai mult. Cred ca mare dreptate avea Dalai Lama :
Fişiere ataşate
__Dalai Lama.jpg
jenica67

Mesajde catalin_viezure_6 » 06 Dec 2011, 22:35

ilalexandru scrie:Daca eu sunt rautacios si de rea credinta cand iti zic ca nu stii nimic, dar ca esti cu gura mare si ca nu vrei sa asculti de altii asta e. Ma bucur ca le stii tu pe toate. Iti urez numai bine atat tie, cat si celor 4 familii ale tale.

mi-a placut cum ai spus la sfarsit " celor 4 familii ale tale "adica sarmanul de mine decat 4 familii . imi place ca recunosti cum esti ...
catalin_viezure_6

Mesajde fotoklipa » 06 Dec 2011, 22:38

alt stupar scrie:In alta ordine de idei, crezi ca intradevar pe langa optimism mai ai si hotarare ?

De ce crotaliati ? Si de ce plimbati? :lol: Ori alea necrotaliate,ori neplimbate nu sunt viabile?????? Si cu siguranta pana in 2013,poate s-a revigoreze ceva,nu?Sa trecem la sprijin,concret,astept raspuns. :lol: Asa pe spezele tale,rog a nu te supara.Dar tu ai scris. :roll:
fotoklipa

Mesajde fotoklipa » 06 Dec 2011, 22:43

Eu ,ma bag sa-l ajut pana in 2013,pe baiat,tu ce zici te ti de cuvantmai Altstupar??? :lol:
fotoklipa

Mesajde ilalexandru » 06 Dec 2011, 22:44

Ma bucur ca stii sa citesti printre randuri. Inca o calitate descoperita la tine. Atunci iti urez altfel : celor 4 familii actuale ale tale, celor 25 viitoare cumparate in primavara, celor 50 din toamna viitoare, celor 100 din primavara urmatoare si celor 200 din toamna anului 2013.

Si apropo : de ani de zile ajut diversi apicultori din zona mea. Atat cu sfaturi, cat si practic. Si in fiecare an vin si-mi cer sfatul. Oare de ce?
ilalexandru

Mesajde Adi Hodis » 06 Dec 2011, 22:46

catalin_viezure_6 scrie: raule ce esti imi tot insiri pe aci tone de miere, sute de stupi, sute de hectare de pomi pai ce faci ne masuram scu .....le ? tie nu ti-a murit nici o familie mai ales la inceput cand invatai nu ma impresionezi deloc cu ce imi insiri pe aci mai ales cu povestirile tele din copilarie ca nu stiu cui ai vandut si ce ai facut ... nu te mai lauda lasa sa te laude alti si daca ai bv tie ca nu mananc io de la tine din troaca dar iti repet poti sa ai 100000000000 de stupi daca esti laudaros dusmanos si cu rea credinta tot degeaba nu esti decat sclavul banilor ca multi alti

ATENTIE viteazule suparat la modul cum te exprimi si la ce VREI sa observi din spusele celor ce au trecut prin greutatile apiculturii.
Asta doar ca sa stii ... ce va asteapta pe voi incepatorii care ne cereti sfaturi si pareri ...
Fiecare si-a expus parerea insa nici unul nu v-a dat sfaturi rele.
Dumneata nu ai nici rabdarea de a citi atent ( cica alt_stupar ti-a atras atentia sa vezi de albine ca sa treaca iarna ... nicidecum nu le-a dorit moartea ) insa vad ca ai ardoarea de a te lua la hartza cu altii.

Inca odata, ATENTIE la vorbe!.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 06 Dec 2011, 22:50

catalin_viezure_6 scrie:
ilalexandru scrie:Daca eu sunt rautacios si de rea credinta cand iti zic ca nu stii nimic, dar ca esti cu gura mare si ca nu vrei sa asculti de altii asta e. Ma bucur ca le stii tu pe toate. Iti urez numai bine atat tie, cat si celor 4 familii ale tale.

mi-a placut cum ai spus la sfarsit " celor 4 familii ale tale "adica sarmanul de mine decat 4 familii . imi place ca recunosti cum esti ...

Alooo ... cred ca azi esti tare scos din fire ... s-au asa esti de obicei ?.
Colegul nu asta a exprimat, ceea ce subintelegi ... se vede ca vezi doar ce vrei si nu ceea ce spune omul. :(
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde jimm » 06 Dec 2011, 22:58

ilalexandru scrie:
.............. Anul trecut din aproape 200 de familii am facut 3 roi. ..................

Sa traiti,
Aveati o pagina misto pe forumul vechi, nu o refaceti aici sa mai scrieti cate ceva?!
Puteti dezvolta putin! Nu faceti roi sau faceti dar unificati in toamna?
Daca nu faceti, de ce?
jimm

Mesajde catalin_viezure_6 » 06 Dec 2011, 23:05

Adi Hodis scrie:
catalin_viezure_6 scrie: raule ce esti imi tot insiri pe aci tone de miere, sute de stupi, sute de hectare de pomi pai ce faci ne masuram scu .....le ? tie nu ti-a murit nici o familie mai ales la inceput cand invatai nu ma impresionezi deloc cu ce imi insiri pe aci mai ales cu povestirile tele din copilarie ca nu stiu cui ai vandut si ce ai facut ... nu te mai lauda lasa sa te laude alti si daca ai bv tie ca nu mananc io de la tine din troaca dar iti repet poti sa ai 100000000000 de stupi daca esti laudaros dusmanos si cu rea credinta tot degeaba nu esti decat sclavul banilor ca multi alti

ATENTIE viteazule suparat la modul cum te exprimi si la ce VREI sa observi din spusele celor ce au trecut prin greutatile apiculturii.
Asta doar ca sa stii ... ce va asteapta pe voi incepatorii care ne cereti sfaturi si pareri ...
Fiecare si-a expus parerea insa nici unul nu v-a dat sfaturi rele.
Dumneata nu ai nici rabdarea de a citi atent ( cica alt_stupar ti-a atras atentia sa vezi de albine ca sa treaca iarna ... nicidecum nu le-a dorit moartea ) insa vad ca ai ardoarea de a te lua la hartza cu altii.

"ce va asteapta pe voi incepatorii care ne cereti sfaturi " adica ne imparti in doua tabere : noi incepatorii care nu avem dreptul sa zicem nimik bun aici si ceilalti laudarosi care au 3456789 de stupi si fac 345678 tone miere .. va salut
catalin_viezure_6

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR