Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul Roger Delon ca alternativa in stuparit

Mesajde BUNKA » 30 Aug 2015, 08:27

nae scrie:
BUNKA scrie:Știu...trebuie sa mai așteptațica m-am trezit de cu noapte la scris sși la citit, și dimineata eram turmentat când a plecat Nae la birt :) eu mă bagam la somn...acu sunt în oraș, relaxare...mâine fac pozele.

Mi-ai dedicat toata noaptea = problem' !?
Am o slabiciune PATERNA pt tine si alti tineri dar NU abuza de ea , multumesc .
E adevarat ''insuccesul tau ca fiu e insuccesul meu ca tata "; sunt vinovat in multe privinte ...
Ca barbat sunt orgolios si nu pot tolera CALPUL prea mult ...
Banele ,jucam si noi fotbal sau ne angajam pe santier !?, tot te vrei tu haios !

Vezi ca la un moment dat ai greșit fata de mine, nu era cazul... am un defect...nu uit, mai am unul ...nu iert, dar am și o calitate, nu sunt ranchiunos ( deși pare)...nu ma razboiesc cu tine...doar imi place sa te tachinez, sper ca nu te superi.
Deși la un moment dat ai dat de pamant cu mine nu fac din ăsta un motiv de disputa, atâtadoar ca nu pot uita...e uușor sa denigrezi un om pe care NU-l cunoști deloc, și care poate nu merita tratamentul ăsta...Gandeste-te la ce ti-am Zis acum!
BUNKA

Mesajde nae » 30 Aug 2015, 14:38

Nu prietene , nu te-am denigrat .
Am avut PRETENTII la tine ca om si ai gresit fata de cei care au platit si pe care nu-i cunosc dar faptele raman = AI dezamagit , pe mine grav .
PRIETEN nu-i cel care sta la masa plina ;)
Ce te califica sa .. orice ?
Ca tu cauti sa incalzesti apa , coada la pruna si .. vorbesti englezeste = ai baut cu mine , ai dat mana cu mine ?
Banele , e treaba ta ca esti muncitor dar viata si apicultura sunt complexe si coantifica rezultate nu scuze .
Nu te-am avertizat ca parasesc stupul dupa apa in adapost ?,de catalaza ti-am atras atentia ?, telefonul lu' Auras de la Ag care ierneaza in adapost ti l-am dat ?.... AI raspuns !?, NU
Sunt eu vinovat ca nu poti trece de Malaiu , visul incepatorului cu 2 stupi, si apicultura teoretica ?
D-le esec ,ce te califica sa ma tragi de .. atentie ?
nae

Mesajde BUNKA » 30 Aug 2015, 15:37

Ok, deci vrei sa umpli și pagina asta cu kkt, am înțeles...
Ideea e...Aici ori scrii la obiect eventual având ceva experiența cu ce se discuta aici, ori ddacă nu..forumul e mare, îți găsești tu un loc...

PS Iernarea în adăpost nu mai conteazăpt mine, sistemul natural asigura un consum redus, uzura redusa etc...nu mai e nevoie de adăpost, în plus trebuie monitorizat volumul de oxigen temperatura etc..e mult prea complicat.
Greșelile mele fata de terți sunt ale mele iar Nae nu este un pluton de execuție, așa Cum nici alțiinu sunt, puteai sa te aabții, alții au facut-o tu nu ai putut...e problema ta!
Nu mai tolerez discuții în afară subiectului.
Înțeleg ca nu poți citi materialele la care fac referire, suna un prieten...orice comentariu nelegat de subiect se va raporta.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 30 Aug 2015, 15:58

Un alt material Bun
http://resistantbees.com/blog/?page_id=904
Iata câte tipuri de paraziti și cât de mici pot fi...
BUNKA

Mesajde teinegru64 » 30 Aug 2015, 16:57

BUNKA scrie: Cum nici alțiinu sunt, puteai sa te aabții, alții au facut-o tu nu ai putut...e problema ta!
Nu mai tolerez discuții în afară subiectului.
Înțeleg ca nu poți citi materialele la care fac referire, suna un prieten...orice comentariu nelegat de subiect se va raporta.

Cu asa postari.....nu garantez(tolerez)... ca mai pot sa ma abtin. :D
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde nae » 30 Aug 2015, 17:03

BUNKA scrie:
nae scrie:PRIETENE Adi , te-am criticat(tamplar-manager) =cand o sa ma cunosti ... ; imi placi ca APICULTOR.
Incearca ''mirosurile''/timol in tandem OBLIGATORIU cu T* scazuta = munte , altfel nu merge acum .

Nu mă deranjează critica, mă ajuta sa înțeleg unde greșesc și sa iînvăț sa nu repet greșeală.

Sunt coplesit ,''nu uit , nu iert'' .
Inca am incredere in tine si in VOI , cei tineri .
nae

Mesajde cristian bh » 30 Aug 2015, 17:12

Prietene,......totusi, multumeste,...oricui,.... ca nae, ,....exista,......gandeste,.......vorbeste(scrie)....!!!
ca zau,....alfel lipsa unei transhumante transoceanice ne-ar coplesi,iar iluzia lui El Dorado, ne face sa simtim ca ne irosim degeaba pe plaiurile mioritice!!! ;)
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde BUNKA » 30 Aug 2015, 17:37

Ne despart doar 8 ani ca vârstă și totuși vb ca un părinte...câtă candoare :) :) :)! Câtă precocitate ! :)
Dacă măcar o idee buna ar fi venit de la Nae în direcția iintrării albinei în rezonanta cu natura ar fi însemnat mult.

În continuare vom vorbi despre albina așa Cum era ea acum mai bine de 100 de ani înainte ca omului sa-i vina ideea de a o mutila. http://resistantbees.com/blog/?page_id=909
http://resistantbees.com/blog/?page_id=911

Mulțumesc lui Nae și restului de 99% din apicultori ca NU sunt receptivi la problema măririi artificiale a albinelor prin folosirea foitelor de ceara cu dimensiunea hexagonului prestabilita la 5,4mm, plina de insecticide care afectează echilibrul biologic al coloniilor de albine... noi ceilalți putini pe care nu ne recomanda nimic decât dorința de a învăța ceea ce alții cred ca știu deja, nu ne recomanda decat faptul ca incercam acolo unde alții nici nu îndrăznesc sa gandeasca, decat faptul ca inca avem incredere in natura si in Dumnezeu...acolo unde nu mai este strop de credință...

Chiar...ce mă recomanda?...poate faptul ca am făcut ceva diferit ??
Bun rău încănu se sștie, dar am ieșit din rand...ajunge sau mai trebuie, cine stabileste?
Ia sa vedem...daca instanță( Nae ) considera ca nici un experiment nu este concludent ddacă nu este aplicat pe sute, mii de colonii, atunci ăsta vom face..cât sa fie Nae, 500 ajunge, sau trebuie 1000 sau poate mai mult...asa vom face pt ca instanță decide cine și când are drept la credit.

Mă scutur de absurd, și ...la treaba, avem de ffăcut 1000 de stupi :) iîi vom face!
Ultima oară modificat de BUNKA pe 30 Aug 2015, 17:59, modificat de 2 ori în total.
BUNKA

Mesajde Trantorul@ » 30 Aug 2015, 17:50

:lol: :lol: :lol:

Hai sa vedem care poate renunta la MANDRIE ??? !!!

P.S. Recomand lecturarea cartii " Pelerinul rus" si dupa sa reveniti ...
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde BUNKA » 30 Aug 2015, 18:07

Ok voi citi cartea, o carte citita te ajuta în viața...dar Nae, nu e doar Nae..în viziunea mea Nae a devenit un exponent al rezistentei la schimbare, la revenirea către natura...
Trebuie sa existe o forță care sa echilibreze forta lui ....Nae :lol: :lol: :lol:

Pe topicul ăsta , Nae, rad la becul meu...am voie sa rad de el cât vreau.

http://resistantbees.com/blog/?page_id=911

mă semnez...Gica Contra....Omul fără idei...Cel care nu vrea....Cel care nu poate...
BUNKA

Mesajde BUNKA » 30 Aug 2015, 20:53

Cam pe inserat dar asta e ...spațiul ocupat de un roi 22/ 30/30 cm, 6 rame ×7,15 dm patrati
Diafragma totala 1 cm grosime
Fişiere ataşate
rsz_20150830_192748.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 30 Aug 2015, 21:05

Hrăniți la găleată a la Stepplerfarm, Dan Margarit sau alții
Avantaj fata de rama ME, înălțime...unde-i ghemul, unde-i hrana...iernare...
Ghem compact...Dee Lusby...etc

naiba s-o ia de poza...am tot sucit-o tot aiurea am pus-o
Fişiere ataşate
rsz_120150830_192608.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 30 Aug 2015, 21:12

250 g pasta, când termina primesc alta, matci tinere, transvazare ...
Fişiere ataşate
rsz_20150830_192730.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 30 Aug 2015, 21:18

Vine gerul, se comprima, cât ocupa, unde sta, cât urca, unde-i ghemul unde-i hrana ???
Polistiren de 5 pe laterale și pe capac, pe unde trece căldură spre exterior ??
Fişiere ataşate
rsz_20150830_192800.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 30 Aug 2015, 21:26

Din un stup la 3 corpuri 39 r fac 7 roiuri de astea în mai....cu o alta tehnica, fac mai mulți.
În 100 de lădițe de astea iernez perfect 200 roi.
Cred ca e nasol...nu e bine, o gândesc de mult și cred ca am greșit undeva ...e imposibil.
Fişiere ataşate
rsz_20150830_192810.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 30 Aug 2015, 21:58

Aia din Canada iernează roi pe 4 r ME, 32 DM patrati, eu am cam 46 dm patrati, alta forma, alta aranjare a hranei, spațiu pt celule goale sub hrana, ghem mai compact, posibilitatea de a creste mai mult puiet în primăvara în același volum, 900 celule/ dm pătrat în loc de 800, etc

Și întrebare. .. ce mă recomanda?... nimic pt ca am putini, mult pt ca e mai bun și poate crea diferențe mari în exploatare.
Eu sunt BUNKA...daca o dau de gard, nu e nici o surpriza, nici o supărare. ..dar dacă nu..
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR