Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul Roger Delon ca alternativa in stuparit

Mesajde alt stupar » 31 Aug 2015, 00:31

mda... cam asa e...
Bunka e Bunka :D si daca o da de gard nu e nici o surpriza, nici o supărare... intodeauna va gasi o alta idee, un alt vis in care sa creada cu toata puterea... de la Bendini la MEurile iernate in beci, de la isyloaderuri in regie propie la tot felul de lazi... pana cand (iarasi) o da de gard si (iarasi) nu e nici o surpriza, nici o supărare...raman doar cearceafuri de randuri scrise in speranta unei autoconvingeri...
Si (iarasi) zeci de stupi si mii si mii de albine omorate cu buna stinta in numele lu` alde DeBusy sau cum dracu i-o mai chema pe aia de vand (la fel) iluzii oricui are timp sa-i urmareasca :lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde andrei_calinescu » 31 Aug 2015, 00:38

alt stupar scrie:mda... cam asa e...
Bunka e Bunka :D si daca o da de gard nu e nici o surpriza, nici o supărare... intodeauna va gasi o alta idee, un alt vis in care sa creada cu toata puterea... de la Bendini la MEurile iernate in beci, de la isyloaderuri in regie propie la tot felul de lazi... pana cand (iarasi) o da de gard si (iarasi) nu e nici o surpriza, nici o supărare...raman doar cearceafuri de randuri scrise in speranta unei autoconvingeri...
Si (iarasi) zeci de stupi si mii si mii de albine omorate cu buna stinta in numele lu` alde DeBusy sau cum dracu i-o mai chema pe aia de vand (la fel) iluzii oricui are timp sa-i urmareasca :lol:

Bine punctat.
Urmatoarea nu are leg cu bunka.
Te-ai gandit Adi ca astia de tin albina nemancata sau o chinuie cu fekl de fel de modele ar trebui reclamati la protectia animalelor?
andrei_calinescu

Mesajde BUNKA » 31 Aug 2015, 00:53

alt stupar scrie:mda... cam asa e...

Hmmm nu ne-ai zis cum rumegi pozele de sus... :mrgreen:
Acum is putini...sa vezi cât ai de rumegat la anul...
BUNKA

Mesajde BUNKA » 31 Aug 2015, 07:31

Pt la anul pregătesc 50 de lădițe de astea cu diafragma pt 100 de roiuri.
https://youtu.be/Jfx-lx7geas

are 41,8 litri o asemenea lada, este exact ca cea din poze, voi ierna roi după model Canadian dar avândalta forma organizare.
Rata de multiplicare am zis-o ??? :mrgreen:

Cu toate bubele mele am zis mai de mult ca voi promova sistemul, mulți au ras, putini m-au crezut...deja se întâmplă!
În afară răutăților afișate aici pe Stuparitul lumea vrea așa ceva, și eu simt asta cel mai bine..
BUNKA

Mesajde alin75 » 31 Aug 2015, 09:03

Frumos, dar agresive!
Despre 2 in 1 numai de bine .....
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde BUNKA » 31 Aug 2015, 18:41

Ceva mai clar..
Fişiere ataşate
rsz_120150831_080437.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 31 Aug 2015, 19:15

Alta..
Fişiere ataşate
rsz_20150831_080431.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 31 Aug 2015, 19:21

Și. ?
Fişiere ataşate
rsz_20150831_080405.jpg
BUNKA

Mesajde alin75 » 31 Aug 2015, 20:45

Ce proteic ai acolo?
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde BUNKA » 31 Aug 2015, 21:12

Scrie pe pungi, mărește puțin imaginea...de la Iași.
Îl mănâncă ,, ca pe prăjituri...sunt efectiv înnebunite după el.
Azi am avut plăcerea sa descopăr ca un roi fugit de la mine în 2013 stabilit intr-o scorbura, încăttrăieștesși e foarte puternic deși a trecut peste el un 2014 plin de varoa...o sa am trântori buni în zona în 2016 :)
O sa fac poze, film cu el...
BUNKA

Mesajde alt stupar » 31 Aug 2015, 21:15

BUNKA scrie:Pt la anul pregătesc 50 de lădițe de astea cu diafragma pt 100 de roiuri.

În afară răutăților afișate aici pe Stuparitul (........)

Adriene, dar de apicultura...de APICULTURA cand te apuci ???
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde nae » 31 Aug 2015, 21:48

BUNKA scrie:Pe topicul ăsta , Nae, rad la becul meu...am voie sa rad de el cât vreau.

Nu pe acest topic .
Pe unul despre stupul ''Bunkan''(l-ai denumit intr-o postare ) si nu ca alternativa la stuparit DA, poti face ce vrei .

Sa revenim la apicultura ; Delonul/Mea n-au mers cat timp natura a sustinut 4 corpuri de ME sau 2-3 DB , cu putin ajutor din partea chimiei care distruge flora si a hibridarii Delonul /MEA au o sansa , una chiar mare .
Au un singur dusman = incalzirea globala .
Ca aceste tipuri ierneaza/intomneaza/desprimavareaza de nota 10 confirm ; ce faci pe canicula ?
Aici apare AS-ul :( ,singurul si teoretic desigur , gauri in burta si in capace ,... bla-bla-bla = in Ro fiasco total .
In zone legiferate si unde legea se respecta merge ; ce faci cu 7 urdinise si ''10 stupi pe m patrat ?
Pe stationar in Ro ? :roll:
Asta e parerea mea .Ce ma recomanda ?, ''familia''(BD_filmul)
E o parere nu o contra .
nae

Mesajde BUNKA » 31 Aug 2015, 23:10

alt stupar scrie:
BUNKA scrie:Pt la anul pregătesc 50 de lădițe de astea cu diafragma pt 100 de roiuri.

În afară răutăților afișate aici pe Stuparitul (........)

Adriene, dar de apicultura...de APICULTURA cand te apuci ???

M-am lăsat de "apicultura" (zoaie-n stupi)...m-am apucat de albine (apropiere de natura)
Fac 1000
BUNKA

Mesajde BUNKA » 31 Aug 2015, 23:41

[quBunka noi "]
BUNKA scrie:Pe topicul ăsta , Nae, rad la becul meu...am voie sa rad de el cât vreau.

Nu pe acest topic .
Pe unul despre stupul ''Bunkan''(l-ai denumit intr-o postare ) si nu ca alternativa la stuparit DA, poti face ce vrei .

Sa revenim la apicultura ; Delonul/Mea n-au mers cat timp natura a sustinut 4 corpuri de ME sau 2-3 DB , cu putin ajutor din partea chimiei care distruge flora si a hibridarii Delonul /MEA au o sansa , una chiar mare .
Au un singur dusman = incalzirea globala .
Ca aceste tipuri ierneaza/intomneaza/desprimavareaza de nota 10 confirm ; ce faci pe canicula ?
Aici apare AS-ul :( ,singurul si teoretic desigur , gauri in burta si in capace ,... bla-bla-bla = in Ro fiasco total .
In zone legiferate si unde legea se respecta merge ; ce faci cu 7 urdinise si ''10 stupi pe m patrat ?
Pe stationar in Ro ? :roll:
Asta e parerea mea .Ce ma recomanda ?, ''familia''(BD_filmul)
E o parere nu o contra .[/quote]

E un Delon îmbunătățit...spune-i Bunkan sau Adrian Murgoci...cum dorești.
Poți sa te referi la Delon dacă vrei, nu e problema...eu am introdus în el rama cu fagure natural..big deal !
La Bunkanii mei nu vei vedea niciodată barbi , nici la 40 de grade, nici când are 39 de rame populate, nu trebuie sa mă crezi pe cuvânt...sezonul următorfac film cu un barosan intr-o zi "caldutza" sigur vor mai fi...cu termometrul aalături, îi țin în plin soare.
Urdinisul superior și plasa pe fund nu le-am introdus degeaba iîn schema, nici găurile din corpuri...au un rost, când închizitoamna urdinisul superior albina ar trebui sa intre pe jos, nu iînvață imediat asta, însă vor găsi imediat gaura de la 15 cm mai jos pe care oricum o folosesc și în sezon cu mare plăcere.
Văd ca uușor ușor începisa aaccepți ideea ca iiernează bine etc, știiccât consuma pana în martie ??..asa ca fapt divers, care taman contează pt noi cândvine vb de cheltuiala cu hrana pt iernare ???
Legat de urdinise..sunt aproape 100% sigur ca nu ai încercat...eu le tot folosesc din 2010, 2011 încoace...știi ce se întâmplă, se intensifica instinctele de apărare, stau gardieni peste tot, vigilenți...deși fac hraniri nu exista furtișag, de ani buni nu am mai vazut stupi atacați deși țin roiuri și mmamuți în același loc, bbineînțeles roiul are un urdinis pe măsură.
Da mai multe pagini (ani) înapoi, vezi prin 2011 ce făceam, stupi cu 3 urdinise largi, salcâm terminat, o săptămânăde foame, stupii eextrași, 1500 de familii în zona, stupari iîn grupuri de câte 3 în vizita de lucru la mine...
a Aaaa, da ce faci aici, câte matci ai înăuntru ?
Daaa ai, nu se fura ???
Daaa a câte rame ai înăuntru, și Cum....lași așa corpurile deplasate cu nișă aia ??
Și. ..cum ai făcut?
Daaa a, cum I-ai carat?
Siiii. ..cât ai scos media ?

Apoi, priviri unu la altu' stanga-mprejur și dispăreau în pădure discutând.
În alt an, eu cu stupii iîn pădure, printre copaci, la umbra...la marginea pădurii, pavilioane, multe, meseriași de la Suceava care fac tara..toți opreau sa îmi spună cum am sa pierd eu culegătoare a care se va dezorienta și va intra la ei....la ei barbi, la mine cules lejer.
Și tot așa...foarte multe idei preconcepute în apicultura.
Alții care...domnule, da de ce nu I-ai vopsit, sunt negri, se strica lemnul, se dezorientata albina...o gramada de prostii care se transmit din gura în gura ca microbul rătăcit.
Pana nu pui mana sa verifici, nu poțicrede orice ppărerea mea, și aici...Va înțeleg reticenta.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 31 Aug 2015, 23:48

Sunt multe de zis dar nu vreau sa povestesc numai eu..

Voi nu mă cunoașteți deși suntem colegi pe aici deja de peste 10 ani, o sa mă descriu puțin...sunt cel mai răbdător om de pe pământ, merg pana la capăt. ..unde o fi el, indiferent cat de lung e drumul, am senzația ca timpul trece lent peste mine, am 36 și mă simt de 17, simt ca am timp...
Nu am sentimente de frica, sau descurajare...spun mereu...se putea și mai rrău, sunt un entuziast, pt mine fiecare mica reușită este un izvor continuu de mmulțumire și fericire, abia așteptsa vina ddimineata sa îmi vizitez stupina experimentala, sunt foarte multumit de ceea ce fac...mă simt extraordinar în fiecare zi deși alerg mult, sunt mereu pe drumuri, în atelier, la albine, la studiat, pe forum cu voi...nu mă simt extraordinar cândsunt luat la mmișto, mă bucur enorm când văd ca cineva rezonează cu mine, dacă munca mea înmaterie de apicultura este lluată în derâdere, mă întristez dar îmi da un șut în dos și imediat îmi dau seama ca nu am făcut destul...ca pot mai Mult!
Așa sunt eu !
Dacăam o datorie fata de cineva, nu ramane aașa...îmi place sa fiu corect.
Înainte eram foarte vehement dacă cineva îmi datora ceva...acum nici măcar nu dau un telefon pt o ddiferență de bani sa zicem...viatza mi-a arătat ca și eu pot greși fata de alții șica trebuie sa fiu atent cu lucrurile astea
Sunt un perfecționist, dar nu sunt perfect!
Îmi place sa învăț de la alții și sa învăț pe alții. .. sunt deschis, comunicativ!
Am lumea mea în care măsimt excelent, un milion de idei care ar trebui testate, puse iîn practica la un moment dat...dar eu am rabdare Eeee, sunt ca picătură de apa care lovește stanca pana o modelează.
Ultima oară modificat de BUNKA pe 01 Sep 2015, 00:08, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde tuturicius » 31 Aug 2015, 23:57

Uite mai zic si eu - urdinis superior am si eu, sta deschis iarna/vara si chiar ca barbi nu am vazut nici macar una, nici macar anul asta. Plasa pe fund nu am, dar am toti stupii vopsiti albi si izolatie buna la capac. Iarna am trecut-o chiar perfect cu sistem horn cu urdinisul de sus deschis, micsorat si cu stupii imbracati in folie neagra stretch. Nu a scos nici folia neagra la zbor vreo albina cand era prea frig, cum am mai tot citit, nici din greseala. Nu sunt asa proaste. Au iernat stupii la mine in curte, i-am urmarit toata iarna. Nici condens nu am avut sub folia aia, la fel. am tot bagat mana sub ea toata iarna ca sa vad, ca eram curios.
tuturicius

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR