Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul Roger Delon ca alternativa in stuparit

Mesajde BUNKA » 08 Sep 2015, 12:31

nae scrie:
asd scrie:Nu inteleg treaba cu lasarea cerii. Va rog dati niste explicatii Nae, fara gluma.

Draga d-le , cum sa ''intelegi'' la cata albina ai acolo !? ;)
Cand ai albina : are cine ventila , creste faguri .
DA , ai dreptate ca nu se lasa .

Am uitat sa specific ca am fund: plin, gaura 10x10/ 20x25/FAV ; fundul plin si gaura de 10x10 stau acasa .

las poza sa vorbească înlocul meu...ceara llăsată, miere pusă aiurea etc :)
Fişiere ataşate
rsz_20150908_102247.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 08 Sep 2015, 12:34

Filmulet explicativ pentru cei ...contra !
...pt toată lumea de fapt..

https://youtu.be/Mi-0CK36ZiU
BUNKA

Mesajde BUNKA » 08 Sep 2015, 12:54

Aici...ceara e puțin lăsată, coronita lipsește, hrana e necapacita deci siropul neinvertit 1/1 în combinație cu proteic nu merge...nu faceți ca mine, ascultati-l pe "contra " pt ca el știe mai bine...nu sunt răutăcios, da' a zis ca face apicultura și ăsta îl recomanda....uite mă, pe mine nu mă recomanda nimic.
Sunt un fraier care scrie prea mult...se baga în seama gratis, ăsta sunt deci ignorati-ma !!
Fişiere ataşate
rsz_20150908_102251-1.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 08 Sep 2015, 12:56

nae scrie:
asd scrie:Nu inteleg treaba cu lasarea cerii. Va rog dati niste explicatii D-le Nae, fara gluma.

Albina e importanta , nu glumesc , cand scriu prostii scriu ca atat stiu in momentul respectiv .
Cand ceara se lasa temperatura e mare in acel spatiu = simplu
Cand T* >37* puietul se naste neviabil si dupa 39* moare :( ; ce se intampla la >60* !?, Banele ,mai da o tura ca nu-i pt tine !
Pe timp rece FAV e minune , am zis ; pe timp cald/canicula orice gaurica in plus e o mica/mare problema; la cald albina nu mai sta scut in gaura .
La sol FAV e ''putin'' anulat . Pe suport cu FAV si gauri si urdinis superior intr-un an ca acesta :
-consum imens , fam slabe , rame construite pe sarite , puiet mort (VSH :lol: )

Am 3 MEA in exploatare (mai mari , cu speteaza de 370 ) ,iarna-primavara = o frumusete ; in canicula au regresat = am stat in c*r si n-am stiut ce sa fac .
Raspunsul nu l-am gasit eu (ca nu-s frumos) ci fratii DB vecini care mergeau brici dar nu ouau langa gaura din fund ... , cand am inteles am INCHIS subarul , am renuntat la doua caturi .. ca in doua mentii mai usor T* decat in 4 si acum sunt FRUMOSI . Nu am urdinis superior , traiesc in S ; dar am capacele capitonate cu polistiren de 30 si aerisirile cu spuma poliuretanica .

E cu dedicație :)

https://youtu.be/Mi-0CK36ZiU
Ultima oară modificat de BUNKA pe 08 Sep 2015, 13:06, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 08 Sep 2015, 13:05

Puiet...am dat albina puțin la o parte ca altfel nu se observa..
Fişiere ataşate
rsz_20150908_110658.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 08 Sep 2015, 13:17

Pt cine nu cunoaște aspectul...punctul de topire al cerii naturale este mai ridicat decât al cerii în amestec cu parafina ( impregnata cu insecticide :) ...)
Cam asta-i cu topirea cerii, faguri prăbușit, foi deformate bla bla...
Vorbe multe, cunoștințe puține...
Fişiere ataşate
rsz_20150908_110942.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 08 Sep 2015, 13:30

S-a înțeles , da ?
Malaiu scrie prostii despre importanta hrănirii proteice în invertirea zamurilor...producerea invertazei
Catalin Profiri si-a pierdut timpul traducând un material de kkt despre vitellogenin, hranirile proteice de toamna...treceți peste, vedeți ca pe la invertirea siroapelor pe acolo va învăța exact cum sa îl fierbeți sa "iiasă la fix" :)
Fotografia ăstae falsa..nu va lluați după ea...Pixelul albastru, Nae a zis bine cu pPixelul :)
Eu va dau numai date eronate, nu mă luați în seama!
...a și sub capaceala e borș neinvertit...
Fişiere ataşate
rsz_20150908_111211.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 08 Sep 2015, 13:42

nae scrie:
BUNKA scrie:Rame clădite fain, stupi organizați, gratii șoareci, alea alea. ..foarte frumos!
Repeta tratamentul peste câteva zile, mai baga papa în rame, baga niște turte proteice nu mai mult de 250-300 g odată, și pregateste-te de multiplicări la anul.
Felicitări... arata fain!

Ce ai scris mai sus e corect ?, daca dormi linistit si cumparatorul la fel = OK
La DB/ME se lasa ceara din alt motiv ?
Cand fac cuibul in fata sau in spate VARA e .. alt sistem ?
Succese si medalii pt tine; eu .. o tarie , nu-mi place berea si calpul .

Dorm dussssss......ceara mi s-a lăsat....
Ma tot gândesc unde o fi ghemul ...cred ca toată iarna voi suferi din cauza ăsta, îți dai seama ce nenorocire !... Va fi sub 15 cm de hrana capacita...un dezastru!

Vreo 15 kg de hrana imprastiata aiurea pe 9 ramusoare...nenorocire nu alta !
Stau înghesuite acolo, se împiedică una de alta, se ciocnesc...nu trebuia sa fac laterale de 32 mm...iÎți dai seama câte accidente înăuntru, plus ca pe frigul ăla. ?.albinele așa mici și inchircite, ghemul cât nuca...la naiba !!
Astea or se sufoca de caldura, ori devin claustrofobe în înghesuiala aia..
Fişiere ataşate
rsz_20150908_111338.jpg
BUNKA

Mesajde asd » 08 Sep 2015, 14:40

Nu am pus pozele respective pentru a ma lauda cu kilele de albina pe care le am sau nu, ci pentru o exemplificare reala. Nu are rost sa ne impaunam aici. Iernez pe 3-4 intervale multe familii cu matci tinere(in lazi 2 in 1) si nu ma doare capul de cele care sucomba peste iarna. In felul acesta ofer o sansa in plus in a avea matci de calitate, pentru ca numai acestea vor trece iarna. De asemenea nu tratez decat odata pe an si nu am de gand sa-mi schimb tactica. Sunt foarte multumit de cum am mers pana acum.

Ce as mai vrea sa incerc e warre-ul insa varianta clasica. Am facut un warre din stupul cel mai productiv din stupina.
asd

Mesajde BUNKA » 08 Sep 2015, 14:51

asd scrie:Nu am pus pozele respective pentru a ma lauda cu kilele de albina pe care le am sau nu, ci pentru o exemplificare reala. Nu are rost sa ne impaunam aici. Iernez pe 3-4 intervale multe familii cu matci tinere(in lazi 2 in 1) si nu ma doare capul de cele care sucomba peste iarna. In felul acesta ofer o sansa in plus in a avea matci de calitate, pentru ca numai acestea vor trece iarna. De asemenea nu tratez decat odata pe an si nu am de gand sa-mi schimb tactica. Sunt foarte multumit de cum am mers pana acum.

Ce as mai vrea sa incerc e warre-ul insa varianta clasica. Am facut un warre din stupul cel mai productiv din stupina.

Eu am înțeles, dar nu vezi ca...se lasa ceara, trebuie sa ai grija cu treaba asta !! :)
BUNKA

Mesajde asd » 08 Sep 2015, 15:00

Chestia asta cu "lasarea cerii" e un aspect de finete care imi scapa(sunt mai greu de cap). Nu folosesc podisoare si am stupii in soare. Nu impachetez decat cu o simpla placa de polistiren extrudat pe capac. Nu reduc cuibul. Imi pare rau acum ca nu am facut poze exact din stupul ala acum o luna - ouat concentric perfect inconjurat de polen si miere. Bag mana in foc ca va face treaba la anul.
asd

Mesajde BUNKA » 08 Sep 2015, 15:02

Zi-i lu' Nae, ca eu te cred pe cuvânt ! :)
BUNKA

Mesajde nae » 08 Sep 2015, 15:03

Ma retrag , ros de invidie = recunosc . :(
Sunt coplesit , ce e frumos e frumos .
Bunka , bravo !
nae

Mesajde BUNKA » 08 Sep 2015, 15:23

nae scrie:Ma retrag , ros de invidie = recunosc . :(
Sunt coplesit , ce e frumos e frumos .
Bunka , bravo !

N-am nimic cu tine, atâta doar nu vreau sa se scrie lucruri neadevărate.
La primăvara fac un film cu ce ies, cu data tot, vedem Cum merg pana iîn salcam, cât se fac, cum culeg...După aia oricum îi sparg, îi hrănesc, fac matci...o sa vb numai susținut de poze și filme.
Și pe forum o sa îmi iau pauza pt ca nu voi mai avea nimic de zis pana la primăvara.
Inca odată...nu am nik de împărțit cu nimeni.
BUNKA

Mesajde nae » 08 Sep 2015, 15:28

BUNKA scrie:Inca odată...nu am nik de împărțit cu nimeni.

Te iubesc , asta spun si eu . :(
nae

Mesajde mellis » 18 Sep 2015, 23:51

un incepator scrie:Insa dupa discutiile cu Adrian ,am facut si eu tretamentul cu alcool de 96*in amestec cu ulei de lavanda si cimbru. s.

Seara buna,
Îmi dați va rog mai multe informații despre tratament?
Am cumpărat recent benzi cu cimbru si pelin.(sârbești)
Pe ele scrie sa se foloseasca la temperatura sub 20 grade.
Mulțumesc..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR