Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Prisaca "SACARA" republica Moldova

Mesajde Dragos2006 » 27 Sep 2015, 17:01

Cu mierea din Basarabia e mare problema cu antibioticele . Culmea e ca multi stupari de acolo folosesc metronidazol . Si cand te gandesti ca mierea de acolo ajunge pe rafturile de la noi ...
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde nae » 27 Sep 2015, 18:28

... bunica-tu stie ? ;)

:oops: :oops: :oops:
Cine, Decebal ?
nae

Mesajde joohny » 27 Sep 2015, 20:27

Petrica,cum ma lipesc de tine in primavara de citeva matci?Sanatate.
joohny

Re: Prisaca "SACARA" republica Moldovaa

Mesajde petru MD » 27 Sep 2015, 23:20

andrei_calinescu scrie:
petru MD scrie:
lucky5strike scrie:Petrica, am impresia ca "nenea" de mai sus te-a "incercat"... zic ca ai trecut testul. O sa-mi faca placere sa vad meleaguri de pe dreapta Prutului.

O curiozitate, cu cat se achizitioneaza, la en gros, kg de miere, pe la voi? Pret in euro, fireste...

cu mare placere va voi intilni la noi cum se intilnesc fratii
2 euro poliflora
3,3 euro salcim

Ok cu mierea.
Petru, zaharul cat e la voi?
Motorina cat e?
Fagurii cat sant?
Cu accizele stati mai subtire ca noi, ca deeee, nu sunteti in lumea "civilizata".
Preturile pe miere mi se par OK, incerc doar sa compar costurile de productie. Nu e nici un test.

zaharu e 0,5 euro
motorina e cam 0,75 euro
fagurii 7,5 euro kg
eu sunt mutumit de pretu la miere si da Doamne mai rau sa nu fie....
petru MD

Mesajde petru MD » 27 Sep 2015, 23:24

Dragos2006 scrie:Cu mierea din Basarabia e mare problema cu antibioticele . Culmea e ca multi stupari de acolo folosesc metronidazol . Si cand te gandesti ca mierea de acolo ajunge pe rafturile de la noi ...

ce ii legat de antibiotice pot sa spun mai multe detalii dar nam dreptu nui apar pe nimeni de la noi din cauza ca itradevar muti volosec ce nu trebue in apicultura dar nu,o data ma intilnit cu situatiea cint analiza de la bremen e curata la noi gasesc ce in ia o fac repetat si tot aceea se primeste asa ca in majoretatea cazurilor ceia ce gasec in miere laoi la noi e desenat doar pe hirtie petru a da pretu in jos avem persoana care se ocupa la noi in tara cu asa prostie dar cred ii vine si lui rindu....))))
petru MD

Mesajde petru MD » 27 Sep 2015, 23:27

joohny scrie:Petrica,cum ma lipesc de tine in primavara de citeva matci?Sanatate.

daca ajungem cu sanatate si pace pina in mai atunci vorbim despre asra se poate de trimas prin rutiera
petru MD

Mesajde paul » 27 Sep 2015, 23:29

Mie tot nu mi-ai raspuns ... bunicu stie ? ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde talex » 28 Sep 2015, 12:14

Dragos2006 scrie:Cu mierea din Basarabia e mare problema cu antibioticele . Culmea e ca multi stupari de acolo folosesc metronidazol . Si cand te gandesti ca mierea de acolo ajunge pe rafturile de la noi ...

Cum probati aceasta afirmatie?

Mierea din Basarabia ajunge si pe rafturile din Marea Britanie, Germania, Norvegia, etc. Credeti ca ei o iau fara sa verifice produsul? Au fost probleme in 2005, cand intreg exportul de miere in Ue a fost blocat. Din 2009 exportul a fost treptat reluat, iar de cativa ani reluat integral. Deci afirmatia Dv nu se sustine. Cei care iau mierea de la apicultori fac analize, iau proba mai intai, daca totul e ok, vin si iau toata cantitatea, asa au dat parintii mei cam 10 tone de miere in ultimii 5 ani. Si inca ceva in Basarabia apicultura nu e impozitata. Nu am platit niciodata impozit si nici treaba n-am avut cu finantele sau declaratii. Vindem miere si direct la piata, avem om pe care il platim. Se plateste doara masa. De doua ori pe an parintii mei duc miere si albine la analize ca sa poata vinde in piata. I-adevarat ca am scris cateva familii de albine si pe numele celui care vinde, si are un fel de 'certificat de producator'. Din punctul meu de vedere e mult mai convenabil sa faci apicultura in Basarabia, dar intrucat locuiesc la galati si-mi place meseria, ma ocup de ea si aici. Si a trebuit sa-mi fac pfa ca sa pot vinde, altfel dsv-ul nu ma autoriza. dar mergem inainte. e o meserie frumoasa.
talex

Mesajde Bambucha » 28 Sep 2015, 12:19

Bine ai venit! Daca nu-s indiscret, ce varsta ai? Si mai ai ajutoare pe langa tine?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 28 Sep 2015, 12:25

talex scrie: Din punctul meu de vedere e mult mai convenabil sa faci apicultura in Basarabia, dar intrucat locuiesc la galati si-mi place meseria, ma ocup de ea si aici. Si a trebuit sa-mi fac pfa ca sa pot vinde, altfel dsv-ul nu ma autoriza. dar mergem inainte. e o meserie frumoasa.

Te salut, fiind pe granita cu Basarabia, e complicat sa faci transhumanta la fratii nostrii de peste Prut?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde petru MD » 28 Sep 2015, 13:41

talex scrie:

Cum probati aceasta afirmatie?

Mierea din Basarabia ajunge si pe rafturile din Marea Britanie, Germania, Norvegia, etc. Credeti ca ei o iau fara sa verifice produsul? Au fost probleme in 2005, cand intreg exportul de miere in Ue a fost blocat. Din 2009 exportul a fost treptat reluat, iar de cativa ani reluat integral. Deci afirmatia Dv nu se sustine. Cei care iau mierea de la apicultori fac analize, iau proba mai intai, daca totul e ok, vin si iau toata cantitatea, asa au dat parintii mei cam 10 tone de miere in ultimii 5 ani. Si inca ceva in Basarabia apicultura nu e impozitata. Nu am platit niciodata impozit si nici treaba n-am avut cu finantele sau declaratii. Vindem miere si direct la piata, avem om pe care il platim. Se plateste doara masa. De doua ori pe an parintii mei duc miere si albine la analize ca sa poata vinde in piata. I-adevarat ca am scris cateva familii de albine si pe numele celui care vinde, si are un fel de 'certificat de producator'. Din punctul meu de vedere e mult mai convenabil sa faci apicultura in Basarabia, dar intrucat locuiesc la galati si-mi place meseria, ma ocup de ea si aici. Si a trebuit sa-mi fac pfa ca sa pot vinde, altfel dsv-ul nu ma autoriza. dar mergem inainte. e o meserie frumoasa.

apicultura in Md e impozita ca si orce alta aface pentru,persone fizice 2% acei care o dau la procesatori in aktul de achizitie se marcheaza acest fapt .
ma bucur ca am gasit un Basarabean peste prut
Succese....
petru MD

Mesajde petru MD » 28 Sep 2015, 13:46

Bambucha scrie:Bine ai venit! Daca nu-s indiscret, ce varsta ai? Si mai ai ajutoare pe langa tine?

27 de ani
in lukru cu albinele ce ii legat de lukru in familie tranzacazacea cresterea roilor o,fac singur am ajutor la extragere kam aceleas persone ( 10 persone ) si cu ei a fost timp cind am scos 5 tone intro zi ( masinile de extras sunt din 1976)
petru MD

Mesajde talex » 28 Sep 2015, 16:56

Petru, nu am platit niciodata acel 2%, a fost platit de achizitor, poate de asta l-am omis. e voba insa de altceva. tu, de exemplu, daca trei ani la rand tii mierea si nu o vinzi, nu platesti nimic pe parcursul acestor 3 ani. In Ro, daca ai peste 75 de stupi, platesti impozit in fiecare an, indiferent ca ai recoltat miere sau nu, sau daca ai valorificat-o sau nu. Platesti oricum. 16%+5,5% din norma de venit. iar de la anul cei cu pfa-uri, se pare ca vor plati si cas- pensia. deci diferentele sunt semnificative.
talex

Mesajde petru MD » 28 Sep 2015, 20:29

.
petru MD

Mesajde Closcutz » 29 Sep 2015, 07:39

Buna ziua. Interesanta foc prezentarea dumneavoasra. Totusi cum procedati cu familiile de productie? Folositi si familii ajutatoare? Pe cate vette aveti repsrtizati stupii? Ce fel de masini folositi la extras? Sincer in conditiile la care s-a ajuns la noi sau mai bine zis in zona mea o medie de 25 kg miere pe stup nu e usor deloc de atins. Mult succes in activitate!
Closcutz

Mesajde petru MD » 29 Sep 2015, 10:37

Closcutz scrie:Buna ziua. Interesanta foc prezentarea dumneavoasra. Totusi cum procedati cu familiile de productie? Folositi si familii ajutatoare? Pe cate vette aveti repsrtizati stupii? Ce fel de masini folositi la extras? Sincer in conditiile la care s-a ajuns la noi sau mai bine zis in zona mea o medie de 25 kg miere pe stup nu e usor deloc de atins. Mult succes in activitate!

imi pare rau ca d-va spuneti ca e greu sa optii mirea. sunt lucruri sau momente mici care sunt extrem de importante in apicultura pa care nu sa va arate nimeni... petru a produce multa miere drebue in primu rind sa aveti grija la genetica la modelu de stupi la zona unde stati e normal sa faceti pastoral si eu la toti le spun icepatori macar ca si eu sunt la inceput de drum .dar la albini lucrarea care trebue de facut azi , eri a fost devreme sa o faceti dar mii va fi tirziu.
nu pina cind nu folosesc famii ajutoare din cauza ca nam ajun la numaru,dorit de familii. toate familii care iese din iarna fac aceeasi lukrare
eu fac pastoral dar am doua lokuri unde ramina materialu genetik si roiurile
masi de extar folosec manuale nunpot in sami permit sa cumpar ceva mai,sofistica
eu cred ca daca depui,efort dorinta mare optii multe si inca una nu va atasati fata de albini ca de bussinesz iubitile si ele o sa va rasplateasca
mult succese va doresc voua si Domnul sa va ajute....
petru MD

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?