Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Utilaje tamplarie lemn

Mesajde sovian » 07 Sep 2015, 14:16

momentan sunt ok , deci pot sa cred ca este mai bn cu capse.
Chiar dacă nu ai stupi, ocroteşte albinele!
sovian

Mesajde cristian bh » 07 Sep 2015, 14:22

cel mai bine,.......tot ....cu negrese! :D
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde cristian bh » 07 Sep 2015, 14:28

cristian bh scrie:,or facand gaura,,,,,,,,, laterala este stransa in cealalta fara rezistenta!
Cam asa sta chestiunea!

Am pus virgula necesara,! :P
cristian bh

Mesajde sovian » 08 Sep 2015, 08:45

Cutii bune de unde pot lua? din Teleorman,Ilfov?
Chiar dacă nu ai stupi, ocroteşte albinele!
sovian

Mesajde andrei_d » 17 Sep 2015, 09:39

am un capsator Parkside care functioneaza cu capse tip U90 de 5,7mm latime. La SEA Craiova am gasit capse U90 de 5,85 mm. S-or potrivi?
andrei_d

Mesajde viorel_v2000 » 17 Sep 2015, 12:27

andrei_d scrie:am un capsator Parkside care functioneaza cu capse tip U90 de 5,7mm latime. La SEA Craiova am gasit capse U90 de 5,85 mm. S-or potrivi?

Eu am luat un set de capse de la SEA Craiova. Sunt pentru pneumatic nu pentru electric. La Parkside electric nu se potrivesc. Am ramas cu ele in... inventar. Am luat in schimb, de la SEA, cuie si "merg", sunt OK. In primavara am luat si a doua cutie de 5000 buc. In loc de o capsa, dau doua cuie. Merge mai greu dar... merge.

Am tot cautat si am tot intrebat de capse pentru capsator electric si nu am gasit pana acum decat seturi capse de diverse dimensiuni. Mie imi trebuie o singura dimensiune, cel mult doua si nu prea am ce face cu restul.

Daca cineva poate da o informatie in acest sens (capse pentru capsator electric) este rugat sa ne spuns si noua.
viorel_v2000

Mesajde andrei_d » 17 Sep 2015, 21:16

Multumesc Viorel. E pneumatic si din ce vad pe unele pagini capsele de 5,85 se potrivesc in toate capsatoarele pneumatice ieftine.
andrei_d

Mesajde jenica67 » 21 Sep 2015, 22:50

Eu am mers la dede... cu capsele pentru capsatorul meu electric, si tipul raspunzator de sector, a deschis cateva cuti pana mi-a gasit capse care se potriveau mie.
jenica67

Mesajde nicus » 01 Oct 2015, 14:53

Un sfat, intre o masina second si una noua ce anume ati alege? multumesc.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde cristi_vidican » 01 Oct 2015, 15:36

nicus scrie:Un sfat, intre o masina second si una noua ce anume ati alege? multumesc.

Clar cea second.
Cea nouă, o duc în spate cu puțin ajutor. :lol:
Uită-te doar la puterea motoarelor.
Cea second, dacă nu are ceva hibe, e sculă pe viață.
la 3 kw se joacă cu materialul.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde nicus » 01 Oct 2015, 15:56

Sa zicem ca o cumperi pe cea cu motoare mai mari, asta. Ambele ar costa 3 000.
Ma intereseaza ce trebuie verificat la cea veche, sau cum ai spus tu Cristi, ce hibe poate avea..
Sau poate altcineva ar prefera produsul nou, cu garantie.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde cristi_vidican » 01 Oct 2015, 16:09

Rămân la prima părere - cea second, fără discuție.
La cea veche trebuie văzut cum funcționează. cum sunt reglajele, cum taie, cum rideluiește, cum scoate la grosime.
Trebuie pusă în funcțiune și văzut ce poate.
CristianBh îți poate spune mai bine.
Sunt aproape sigur că va fi de aceeași părere cu mine.

La un moment dat și eu mi-am propus să-mi cumpăr tot felul de scule.
Am calculat și mi-am dat seama că ies mult mai ieftin dacă cumpăr direct stupii gata făcuți (mai ales că nu vreau sute).
Pentru că îmi place să mai meșteresc, prefer să-i cumpăr chit și să-i fac eu.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cristian bh » 01 Oct 2015, 16:23

La 3oooeuro sa mai aibe si hibe? :o
sub trei mii ,io as lua 2 masini,.separat,...abricht si grosime,,posibil,mai lata macar 40,..,..iar circular cu freza iar separat,..asta sa fiu in locul tau!
PS,...pt mine fiecare masina cu treaba ei,...altfel juma de zi ,.schimba panza,schimba freza,.regleaza aia..pune alta..etc..
depinde insa de spatiu ,...de ce vrei sa faci,...etc
cristian bh

Mesajde petru71 » 01 Oct 2015, 16:41

nicus scrie:Un sfat, intre o masina second si una noua ce anume ati alege? multumesc.

Nicus,
sunt doua clase diferite (diferenta este cer-pamant).
Cea second este trifazata si este un utilaj serios. Daca are jocuri la angrenaje, fulii uzate, deplaneizarea vreunei mese de lucru, bataie la axul frezei verticale (din rulmenti, sau, mai grav - din lagarele de culisare), patesti ca mine (incerc sa pun la punct un utilaj similar de aproape un an).
Inca mai am de lucrat la ea ca sa mearga asa cum vreau eu. Second e second...plus ca i-am facut upgrade serios...
Cand va fi gata, o sa va pun poze cu ea, poate si un filmulet-doua.
Cea noua este monofazata, dar mai zic ei acolo ca-i pentru casnici. Pe scurt - e tentativa de utilaj...
Daca cea second este in parametrii (acolo te duci cu un doctor docent in utilaje pentru tamplarie), atunci este de luat.
Mai ai diferenta de pret...
Eu as face cam asa:
M-as duce impreuna cu doctorul sus-mentionat, inarmat cu un ceas comparator cu magnet si as verifica:
1. La circular: cu cureaua bine intinsa, discul (rotit usor cu mana) sa fie perpendicular pe masa de lucru; vezi ca jocul corpului de fonta care-ti ridica si coboara discul sa fie minim (daca are joc mare ai pus-o...). Vezi si jocul rulmentilor de pe axul circularului.
2. La freza: idem ca mai sus, doar ca pui un disc de circular de 250 mm pe ax, strangi bine piulita peste inele si verifici cu comparatorul la exteriorul discului (rotit usor cu mana) raportat la masa de lucru. Nu uiti sa intanzi bine cureaua...daca are joc din lagarele de culisare vei avea un disc foarte jucaus raportat la masa (adica iar ai pus-o)... :mrgreen:
3. La abricht/grosime verifici paralelismul intre masa de grosime si arborele care-ti antreneaza cele trei cutite, verifici planeitatea meselor de sus cu acelasi arbore. Verifici jocuri rulmenti ax, etc. Verifici jocuri la fuliile de la reductorul de turatie pentru avansul mecanic al materialului pentru degrosat.
4. Verifici jocuri rulmenti la toate motoarele. Verifici fuliile de pe axele motoarelor si de pe axele pe care le antreneaza, pentru ca aproape sigur sunt uzate (se refac relativ usor).

Daca ai intrebari poti sa mi le pui aici sau MP.
Vezi
http://forum.stuparitul.com/viewtopic.p ... &start=368
atelajul cu pricina este aproape identic cu cel second pomenit de tine, doar ca este ceva mai mic.

Toate verificarile de mai sus eu nu le-am facut. Am luat atelajul de la un amic, care jura pe rosu ca e o bijuterie.
Tot ce ti-am descris mai sus ca posibile probleme, la mine au fost prezente. Le-am rezolvat aproape pe toate.

Hai ca ti-am facut telenovela...
Numai bine,
Pitar
petru71

Mesajde petru71 » 01 Oct 2015, 16:55

cristian bh scrie:La 3oooeuro sa mai aibe si hibe? :o
sub trei mii ,io as lua 2 masini,.separat,...abricht si grosime,,posibil,mai lata macar 40,..,..iar circular cu freza iar separat,..asta sa fiu in locul tau!
PS,...pt mine fiecare masina cu treaba ei,...altfel juma de zi ,.schimba panza,schimba freza,.regleaza aia..pune alta..etc..
depinde insa de spatiu ,...de ce vrei sa faci,...etc

Cristi, ca bine zici !
Nicus, asta am uitat s-o pomenesc...
Combinatele astea au o mare hiba...trecerea de la o faza la alta iti consuma foarte mult timp (coboara freza din masa, urca discul de circular, ai reglat circularul, da' nu mai ai freza, adu' freza iar sus, fa-i reglajul din nou, pe cand zici ca-i terminat iar vrei circularul, etc.). Varianta ideala este abricht/grosime separat, circular separat, freza separat. Asta daca-ti permite spatiul si daca ai un volum de lucru care sa justifice o asemenea investitie.

Succesuri !!
petru71

Mesajde mausica » 01 Oct 2015, 21:17

Si eu as merge pe cea secoond.......daca nu are probleme,asa cum a spus petru 71 mai sus
Insa si mai bine cu cei 3000E iti iei 3 masini separate si nu te mai doare capul........desfa/pune/ia/muta/trage/regleaza/deregleaza......etc
Si crede-ma ca iti iei cu banii aia abricht cu grosime,circular si freza separate ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE