de Barbu Florin Nicolae » 10 Oct 2015, 13:02
Buna ziua,am stupii la Sirioara unde mi-am cumparat o casa acum 4 ani. M-o mancat in c__r sa ma duc sa ajut un coleg de servici sa hamaleasca(de la hamal) niste lazi cu albine,anul trecut,dupa care am mai mers sa vad si ce e in interiorul lazii,apoi am citit toata iarna despre albie in carti si pa NET,dupa care am sunat prin 4-5-6-10 martie la anunturi de vanzare 'Familii de albine:toti mi-au spus pret 100 euro-450 lei .Am sunat,mi-au raspuns,am spus ca vreau sa cumpar,am stabilit pretul la rama 50 lei si le-am spus ca vin in urmatoarele zile cant tempetatura este peste 14-15 grade sa cumpar.Atunci au sarit in sus ca arsi si mi-au spus ca nu acum sunt de vanzare,ci la sfarsitul lui mai sau inceputul lai iunie la care eu i-am intrebat de ce au pus anuntul in 1 martie?Preventiv ca sa sondeze piata-asta da raspuns!Pana la urma am reusit sa cumpar 5 roi de anul trecut,2 cu 250 lei fara lada si 3 cu 400 lei cu lada pe 10 rame DB si cu magazie cu 10 rame cladite 3/4 si in cuib 6 rame .Acum am 11 familii(roi de anul asta) pe 6-7-8 rame,am scos 35-40 kg miere pentru familie,am vandut primele 3 kg de miere poliflora cu 27.5 lei si ma lupt in continuare! Un sfat pentru incepatorii ca mine:nu va lasati inselati-negociati si cautati ceea ce vreti sa cumparati dupa bugetul vostru ,precis ve-ti afla!!
Sanatate!