mircea.costache scrie:Buna seara.
Suntem ceea ce sunt cei ce sunt datorita noua ca si noi. Pai nu putem vedea parul din ochiul nostru de parul din ochiul altuia.Frate, daca militianul pardon politistul,doctorul,functionarul public,procurorul,judecatorul,greseste intentionat,din interes,greseala,etc.,de ce nu-l actionam in instanta????????????????????????????????????????????????????.E grele tare trebile astea.Usor gargara pe stuparitul doar, doar,oi iesi Mihai Viteazul ori Stefan cel Mare sau arat eu ce trebui facut. Fa si arata ce-ai facut.Ne trezim ca patrunjelul in oala la final sa dam gust si aroma discutiei.
Vino nene cu fapte ca de gura vaz ca ne dam licentiati.
Este careva care a intentat proces civil ori penal la una din categoriile enuntate mai sus atunci cand i-au fost incalcate drepturile ori a vazut ca cei enuntati au gresit ????
Ma mir ca mai existam la cata LASITATE,TRADARE,FRICA ,PROSTIE,HOTIE (de partea tuturor),LINGUSEALA,SLUGARNICIE,avem in noi.
Bogatie mare pe capul nostru
Cu respect
Cu un an de zile in urma, deplasandu-ma pa raza judetului Valcea, ziua in amiaza mare, am fost oprit de un echipaj de politie.
Dupa ce am prezentat documentele, am fost instiintat de agend ca nu-mi functioneaza lumina de intalnire de pe partea dreapta (eu circulând pe un DN, nefiid obligatoriu sa merg cu faza scurta aprinsa).
L-am informat pe politist ca la plecarea din Sibiu, am verificat instalatia de iluminat, aceasta functionand corespunzator. In plus, circulând pe timp de zi, nu aveam nicio posibilitate de a sesiza in timpul mersului, ca lumina de intalnire, partea dreapta, nu mai functioneaza, dar am posibilitatea remedierii problemie, dat fiind faptul ca am becuri de rezerva.
Agendul, pardon PORCUL, nu a dorit sa tina cont de pozitia mea, considerând ca se impune sanctionarea cu amenda, in suma de 180 lei, motivând ca in momentul opririi, lumina de intalnire, de pe partea dreapta, nu functiona.
Am incercat in zadar sa-i explic ca in conformitate cu articolul 95, alineatele 1,2 si 3 din Codul Rutier, in cazul in care prin incalcarea normei rutiere, nu se pune in pericol siguranta circulatiei, fapta se sanctioneaza cu avertizment, scris sau verbal.
Degeaba mi-am racit gura, militianul o tinea pe-a lui, amenda si nimic mai mult.
Prin urmare, suparat la culme de abuzul militianului, am contestat amenda.
Evident ca instanta mi-a dat dreptate inca de la prima infatisare, dar pasii legali, pentru a contesta o amenda ii fac pe cei mai multi dintre noi sa nu ia nicio masura.
Asa cum stim cu totii, amenda trebuie contestata la Judecatoria de pe raza localitatii unde ai fost amendat, dar taxa de timbru se plateste in localitatea de domiciliu.
Adica daca esti amendat la Constanta, si domiciliul il ai la Timisoara, te duci la Timisoara sa platesti taxa de timbru, dupa care te întorci pe litoral la Judecatorie.
In concluzie, eu am pierdut timul prin instanta, sa-mi caut dreptatea, iar pe PORC l-a durut la banana, probabil continuând sa faca abuzuri.
Umilul cetatean, in speta eu, are numai obligatii in fata MAI, drepturile trebuind sa si le castige in instanta.
Asta este situatia reala, restul fiind propaganda si interese.
Precizez ca mi-am continuat deplasarea dupa remedierea defectiunii, adica dupa înlocuirea becului buclucas.