Nostalgia anilor trecuti...
Ce bine e sa ai un jurnal sa te mai uiti in urma si sa iti aduci aminte de prima senzatie pe care o ai cand deschizi un stup....
Acum sa recapitulam ce am facut in aceasta perioada in care in care nu am mai scris in jurnal cine stie poate cand voi ajunge la 500 de stupi imi va face placere sa imi aduc aminte de tinerete
Iarna 2013 pana la urma cei doi stupi am vrut sa ii iernez intrun singur corp db cu diafragma la mijloc si gratie haneman deasupra. In lipsa mea trece un binevoitor stupar pe la tata (de prieten cu el de prin sat de la care luase albinele) si scoate diafragma rezulta un singur stup pierdere anul respectiv 50% din efectiv.
Vara 2014 stupul dupa salcam se dezvoltase pe 6 rame de puiet si lam rupt in doua la fel la sugestile unui stupar batran.... matca de salvare oricum era batrana ma bine de salvare decat de provenienta necunoscuta.
Inainte de tei o alta afacere cu un alt stupar cu multi stupi din localitate.... iar alta teapa.... ajuns cu stupii noapte la locatia unde era in pastoral cumpar 7 "familii de albine" in stupi lui ca era noapte si nu puteam verifica bine ca lam oprit pe tata sa mai cumpere ca mai vroia in total am platit vreo 4100 ron.... mi sa parut ceva ciudat cand am ridicat capacele la stupi dar de nu puteam sa comentez ca era prieten cu tata....
Mergem la locatia unde vroiam sa facem pastoralul. La verificare ramele din stupi ieseau la numar doar ca albinele nu prea ieseau la numar sa zic cam la jumate trebuia sa ii platesc. Trece si teiul extrag vreo 30 kg miere (noroc cu cei doi stupi.... daca pot sa zic asa)....
la transportul inapoi pe vatra de la tei avand stupi cu fav multa albina sub sita fratele meu scapa stupul pe jos dupa ce toata albina i se urca pe mana.
Ajuns acasa cu un total de 8 stupi iernez cu bine ies cu toti in primavara
Ai grija ce iti doresti... ca ti se poate indeplini !!!