Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Prisaca "SACARA" republica Moldova

Mesajde petru MD » 29 Oct 2015, 07:51

pina la urma eu spun ce fac si cum fac si fiecare intelege cum vrea isi face concluziea sa si face cum vrea el.....
daca spun ca nu gatesc familiile inseamna ca nu le gatesc daca am scris ca numi roesc ca nustiu cei pragu de roire insemana ca nustiu
si daca am apus ca a fost o familie aa inseaman ca nu toate aa au fost cei mai destepti cred ca au facut o concluzie pe care nu e nevoe sa o descriu
si da mult depinde de vatra le soiurile de floare si de familiele
mie imi pare ca deja nu mai importa rasa de albina cit face modul de lucru cu aceasta familiee
fieecare vede doar ceea ce doreste sa vada
sanatate la toti si sa aveti cit aveti)))))
petru MD

Mesajde petru MD » 29 Oct 2015, 08:01

vreau sa ma refer la acei care deuna leapada apicultura si acei care au ceva stupi cum voi puteti sai contraziceti pe cei care au mai multe familii care produc care lucreaza pina la urma ( nu ma refer la mine eu sunt inca prea mic) si sa spuneti tot felu de prostii dece acei care au stupini mai mari nui am observat pe acest forum sa spue ceva prostii sa contrazica ???? tare asta pe mine ma...... se primeste ca ou invata gaina ))))) cama asa iese.
sper sa nu fi suparat pe nimeni( daca da iertatima) si mai bine nu scriti nimic decit sa va dati mare cercetori a albinelor avind citiva stupi.
petru MD

Mesajde ignatov andrei » 29 Oct 2015, 08:47

mellis scrie:
paul scrie:Eu, de fapt,n-am albine, am niste hymenoptere care nu-s in stare sa umple nici macar un cat de jumatate cu miere, la 8-10 rame cu puiet ! ;)

Paul, dupa parerea mea 8-10 rame cu puiet 1/1 este prea mult -> roiesc. Asta poate fi una dintre probleme. Sunt peste limita -vezi grafice prezentate de Gica pe forumul vechi..
Sanatate.

Pe bune?!?
Si atunci... de ce priviti cu jind la cei cu "sobe de teracota"!!!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 29 Oct 2015, 08:53

Paul nu este facut pentru apicultura, sau... este posesor de permis, dar niciodata SOFER!
ignatov andrei

Mesajde mellis » 29 Oct 2015, 11:37

http://www.stuparitul.3xforum.ro/post/7556/1/Colonia_optima_pentru_productia_de_miere_/
Daca investim in selectie - ar fi diferenta din punct de vedere a roirii - am vazut din experienta.
Nu se realizeaza ca o investitie in material de calitate te scuteste de multa munca si timp pierdut.
Conteaza modul de lucru - dar in conditii de cules bun si spatiu, o familie "selecta" face treaba singura - fara a fi verificata zilnic de stupar.
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde eduard.rotaru » 29 Oct 2015, 12:15

petru MD scrie:mai bine nu mai scriu nimic fratilor)))))) chear nam nevoe de asta ..... spun una si intoarceti alta am spus ca asta a fost un stup aa sa lucrat altfel la el asta e exeptie am spus nu odata si ce socoteala aveti ca va iesit din 3 caturi 40 kg asta cum pe o rama cite 1.4 kg???? adica daasa ar fii puneam si altreliea cat???
numi place sa povetesc mult dar si sa fiu sucit cum o faceti voi daca va multumiti cu ce avesti si faceti si credeti ca nu se poate mai bine atunci eu ridic minele si fiti voi cei invingatori//....

Petru, relax...la noi in popor este o vorba monumentala: "cand vulpea nu ajunge la struguri spune ca sunt acri"...asta e nivelul de "performanta" impamantenit la noi in tara...am mai zis-o si in live.
Numai bine!
eduard.rotaru

Mesajde petru MD » 29 Oct 2015, 12:24

Astazi la virsta de 96 ani a plecat in vesnicie cel mai batrin apicultor din Moldova cred ca a fost persoana care a avut cea mai mare practica in apicultura 65 de ani. Un om care a grescut o familie emensa de mare ( suntem peste 150 de urmasi ai lui ) sea vazut urmaSii pina in al 4 neam , a fost o persona mult binecuvintata si a fost o mare binecuvintare pentru noi cei care am invataT cum sa ne traim viata dem de urmat cum sal slujim pe Domnu si cum cinstit sa ne cistigam pinea zilnica prin acesta profesie ca apicultura. A ramas in istorie dar a ramas ca omul care mereu tindea spre perfectionare , omul care a muncit enorm de mult si nea lasat o mostenire care nu se vinde si nu sE cumpra. sunt mindru ca sun unul din NEPOTII lui unul din acei care au urmarit pasii lui si in apicultura.....
Sa ne dea Domnu intelepciune si rabdare ca la sfirsitu zilelor noastre sa spunem EU PLEC ACASA..........
petru MD

Mesajde Augustin78 » 29 Oct 2015, 12:32

Dumnezeu sa-l odihneasca!
Condoleante Petru.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde mellis » 29 Oct 2015, 12:34

Sa se odihneasca in pace. V-a lasat o mostenire frumoasa - sa aveti grija de ea peste ani.
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde paul » 29 Oct 2015, 12:39

Dumnezeu sa-l ierte pe Bunelu !
Condoleante Petru !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde eduard.rotaru » 29 Oct 2015, 12:46

..........
cuvintele sunt de prisos...
RESPECT! RECUNOSTINTA!...RAMAS BUN!
eduard.rotaru

Mesajde vevidadra » 29 Oct 2015, 14:53

petru MD scrie:Astazi la virsta de 96 ani a plecat in vesnicie cel mai batrin apicultor din Moldova cred ca a fost persoana care a avut cea mai mare practica in apicultura 65 de ani. Un om care a grescut o familie emensa de mare ( suntem peste 150 de urmasi ai lui ) sea vazut urmaSii pina in al 4 neam , a fost o persona mult binecuvintata si a fost o mare binecuvintare pentru noi cei care am invataT cum sa ne traim viata dem de urmat cum sal slujim pe Domnu si cum cinstit sa ne cistigam pinea zilnica prin acesta profesie ca apicultura. A ramas in istorie dar a ramas ca omul care mereu tindea spre perfectionare , omul care a muncit enorm de mult si nea lasat o mostenire care nu se vinde si nu sE cumpra. sunt mindru ca sun unul din NEPOTII lui unul din acei care au urmarit pasii lui si in apicultura.....
Sa ne dea Domnu intelepciune si rabdare ca la sfirsitu zilelor noastre sa spunem EU PLEC ACASA..........

Condoleanțe Petru ! Cînd poți dă-mi un bip la tel.79016681.
vevidadra

Mesajde wineto77 » 29 Oct 2015, 17:26

Condoleante familiei...
Crezi ca pokerul e un joc de noroc?...joaca la 6/49 ai mai multe sanse.Eu(din experienta)
wineto77

Mesajde APISSERBAN » 29 Oct 2015, 18:52

Sa ne dea Domnu intelepciune si rabdare ca la sfirsitu zilelor noastre sa spunem EU PLEC ACASA..........[/quote]
,, Plingeti cu cei ce pling,,. Domnul IISUS sa va mingiie in suferinta. Si eu zic citeodata ,, Mi-e dor de-acasa ,, acolo... in ,, sinul lui Avram.
APISSERBAN

Mesajde Avram » 29 Oct 2015, 20:33

petru MD scrie:

Cuvinte frumoase ... se simte respectul pentru bunelul tau .

Sincere condoleante Petru ... Dumnezeu sa-l odihneasca in pace .
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde catalin.decu » 29 Oct 2015, 20:51

petru MD scrie:Astazi la virsta de 96 ani a plecat in vesnicie cel mai batrin apicultor din Moldova cred ca a fost persoana care a avut cea mai mare practica in apicultura 65 de ani. Un om care a grescut o familie emensa de mare ( suntem peste 150 de urmasi ai lui ) sea vazut urmaSii pina in al 4 neam , a fost o persona mult binecuvintata si a fost o mare binecuvintare pentru noi cei care am invataT cum sa ne traim viata dem de urmat cum sal slujim pe Domnu si cum cinstit sa ne cistigam pinea zilnica prin acesta profesie ca apicultura. A ramas in istorie dar a ramas ca omul care mereu tindea spre perfectionare , omul care a muncit enorm de mult si nea lasat o mostenire care nu se vinde si nu sE cumpra. sunt mindru ca sun unul din NEPOTII lui unul din acei care au urmarit pasii lui si in apicultura.....

Condoleante sincere!
catalin.decu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?