Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: decontare cutii stupi prin pna 2012

Mesajde teinegru64 » 12 Dec 2011, 18:40

dar si sa ia de unde-i de luat......
Sal'tare!
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Dragos2006 » 12 Dec 2011, 18:42

Ce cutii se deconteaza prin PNA si in ce cantitate / apicultor ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde valter » 13 Dec 2011, 00:27

Ma !!!
Uite de asta-i tara asta de izbeliste.
Ai' de stau cu curu mare pe scaunele STATULUI ai dor in sezuta de mersul ursului...ori LU' pului.

Era vorba ca ''iese'' Hotararea de guvern cu modificari la modificari la PNa... a iesit ochiu mortului.
Ori asta cu cate lazi, la cine, cand si cum a inceput sa-mi creieze zambete si simpatii pentru fonctionarii de la ministeru' masi, agentia lu' tacsu.

Cat de curand am sa ma imbat si sa vomit [politicos . Sa ma scap de scarba asta de matrapazlacuri facute de insasi institutiile statului.

PS. Ca urmare a aparitiei HG din anul precedent cu mare intarziere, am recuperat nimic din investitia de 7.000 de euro facuta in lazi ,in vederea retehnologizarii)...bagi bani si ai recupereaza smenarii.Bravos stimabililor.
Drept pentru care tin sa le multumesc mosmondacilor de la asociatiile private, nationale, intergalactice si celor din MAPDR pentru sprijinul acordat.
ps2. Acreditarea la matci a venit cu trei zile inainte de expirarea termenului de depunerea dosarelor. Multumim AMNARZ-ULUI.

ps3 Sa-i dam inainte asa.
valter

Mesajde gica » 13 Dec 2011, 00:32

Cu lazile la Gorj a fost cat de cat clar.Au fost decontate vreo 4000.La ce pret nu stiu ca eu nu sunt cu pastoralul si asta este conditia.
gica

Mesajde valter » 13 Dec 2011, 00:43

A naibi cinste pe noi.
Si crezi ca nu au decontat si aia care n-au nici o lada in batatura?
i'ajuta statu' nene... 8-)
valter

Mesajde Donbazil » 13 Dec 2011, 01:00

Sal'tare!
Colega!....Despre tine aveam o parere foarte buna si nu vreau sa mi-o schimb.....
Pai cum sa decontezi lazi degradate in pastoral cand TU NU FACI DOVADA CA AI FOST IN PASTORAL.....
Capisci?.....
Pai Oare nu s-a inventat inca autorizatia de practicare a pastoralului?.....Sau Registrul de stupina?.....Sau cand ai primit autorizarea de la DSV n-ai semnat o declaratie pe proprie raspundere ca de cate ori te deplasezi cu stupii undeva pe teritoriul Patriei, te prezinti la Primarie si depui o declaratie scrisa?....Cat dureaza sa mergi pana la primaria X si sa depui o cerere, sa iei numar de inregistrare si stampila, sa dai un fagure la fetele de la birou si la seful de post si sa le lasi telefonul sa te sune in orice situatie, sa le ceri numerele lor de telefon , sa-i suni daca ai o problema?....(Ca omenia cu omenie se tine)....
Hai sa fim seriosi ca banii se dau pe Documente, nu pe povesti....
Si mai lasati naibii pesimismul si fuga de legalitate....
Fiti optimisti si FACETI TOTUL LEGAL si o sa vedeti ca nu-i dracu chear asa de negru.....
Baiu mare, cred eu ca multi continua sa se comporte branconereste, adica au acel stil de conspirativitate, de practicare a ilegalului doar-doar vor castiga un leu si nu va trebui sa plateasca un ban......
Pacat!
Trebuie sa ne schimbam modul de a gandi!
Trebuie sa facem cum ne cer EI pentru ca EI platesc....Dar numai in conditiile puse de EI!.....
Sal'tare!
Donbazil - Faget.
Donbazil

Mesajde gica » 13 Dec 2011, 01:12

Donbazil scrie:Sal'tare!
Colega!....Despre tine aveam o parere foarte buna si nu vreau sa mi-o schimb.....
Pai cum sa decontezi lazi degradate in pastoral cand TU NU FACI DOVADA CA AI FOST IN PASTORAL.....
Capisci?.....
Sal'tare!
Donbazil - Faget.

gica scrie:Cu lazile la Gorj a fost cat de cat clar.Au fost decontate vreo 4000.La ce pret nu stiu ca eu nu sunt cu pastoralul si asta este conditia.

Dombazil,am scris ca nu fac pastoral si asta este conditia.Se deconteaza un numar de lazi degradate in pastoral.Dar cei care au decontat si-i cunosc bine sunt nomazi ca nu le pot zice altfel.Ii vad iarna doar.Nu cred ca s-au facut magarii.
gica

Mesajde Donbazil » 13 Dec 2011, 01:45

Sal'tare!
Gica, si eu cunosc o gramada de "nomazi", care pleaca prin aprilie si revin acasa prin august, da' cine-i opreste sa respecte legea?....
Foarte multi nu au stupii declarati la Registrul agricol.
Nu sunt asociati in nici o structura asociativa, deci nu detin autorizatie pentru stuparit pastoral.
Nu sunt autorizati DSV, deci oricand pot prezenta pericol din acest punct de vedere.
Nu depun cereri la Primarie unde ajung cu stupii, preferand sa " rezolve" cu persoana care detine terenul unde se deplaseaza, sau cu vreun padurar, dau banul (ilegal) si stau incognito, deranjand si pe localnici.
Nu au la stupina nici o placuta cu numele, adresa si numarul de telefon sau alte date de identificare in lipsa lor din stupina.
Pai cum sa accepte cineva ca acestora sa le deconteze ceva, cand ei doar vor sa castige, dar de dat nu si nu - iar de gura-s buni?......
Sal'tare!
Donbazil - Faget

P.S. Eu fac pastoral cu 150 - 200 de stupi dar am solicitat la decontare doar 25 de lazi , precum si 75 de funduri antivarroa, oare sunt *****?.....
Am considerat ca daca reusesc sa innoiesc 1/8 din stupina si schimb fundurile la jumatate din stupii (cumparati prin SAPARD in 2005)-intr-un an e foarte bine, deci m-am limitat la cat puteam sa schimb si fara vreo subventie. Restul, daca om fi sanatosi, la anul....Nu cred ca am facut exces si daca si altii vor face la fel sunt sigur ca PNA o sa-si atinga scopul :idea:
Donbazil

Mesajde proapis13 » 13 Dec 2011, 08:33

Donbazil scrie:Am considerat ca daca reusesc sa innoiesc 1/8 din stupina si schimb fundurile la jumatate din stupii (cumparati prin SAPARD in 2005)-intr-un an e foarte bine, deci m-am limitat la cat puteam sa schimb si fara vreo subventie.

Uite ce scrie la Planul National Apicol 2011-2013 art7.3 Rationalizarea stuparitului pastoral
Cheltuieli care se pot deconta apicultorilor:
preţul/costul fără TVA pentru achiziţia de maximum 125 de stupi utilaţi
conform tehnologiei apicole, excluzând materialul biologic, pentru fiecare
apicultor.
IIIMPPPORTTTANTTT!!!
Prin Programului Naţional Apicol 2011-2013 se va face numai înlocuirea stupilor
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde mihaipop_55 » 17 Mar 2012, 21:36

Azi la sedinta ACA Maramures printre altele d-na director de la Apicola srl a spus ca lazile care se schimba prin PNA vor fi arse.Informatia a fost adusa de la Bucuresti de d-na director cu ocazia sedintei din 14 martie 2012, informatia se pare ca a venit din gura d-nei Surlea.Daca sunt informatii pe aceasta tema cred ca toti le asteptam.
mihaipop_55

Mesajde Dragos2006 » 17 Mar 2012, 21:49

Este impropriu spus arse , in fapt este ilegal sa dai foc dupa cum te taie capul la deseuri ... D.na Surlea a spus " distruse " dar legal trebuia folosit termenul de "reciclat " deorece stuparii iubesc natura si nu vor sa o polueze. Problema este ca daca ai PFA trebuie intocmite anumite acte .
Daca ai o masina veche nu-i dai foc in curte ... o duci la reciclat...
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde viorel55 » 25 Mar 2012, 21:48

Normal,se face casarea cutiilor degradate ,adica a celor care nu mai pot fi folosite.
Asa dovedesti ca inlocuirea(cu altele noi) a fost oportuna.....si corecta..!!
viorel55

Mesajde rasai » 05 Apr 2012, 21:51

bun la aca iasi mi/a spus ca rebuie distrunse cutiile reformate, deci acele cutii ce se inlocuiesc prin pna a mai auzit cineva
rasai

Anterior

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA