Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde duma » 03 Noi 2015, 13:11

lucky5strike scrie:
duma scrie:[youtube]http://youtu.be/0AKedrG7qNo[/youtube]

Ia-ti gandul de la salcam, uneste! Si desfiinteaza rama cu speteaza aia aiurea.

Duminica va fi bagat la iernat in alta lada pe langa alt roi ....2 in 1 ....macar sa am o matca de rezerva in primi pasi de primavara daca imi cade vre-o una .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 03 Noi 2015, 13:27

Adi Hodis scrie:Stati asa ca nu-i asa ! ... pai mai dragilor, eu am vazut ca Augustin a postat filmul lui Duma !. Intentionat i-am compus postarea ... ca asa se poate intelege, cum ca el e autorul.
Augustine, ai pus vre-o specificare in postare ?. Nu, deci tu esti ... cu mielul. :lol:

Sa traiesti Duma. :)

Te salut Adi !!!!! ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 03 Noi 2015, 13:31

Intrebare !
Am un amic care are 7 stupi la 10 km la cineva in curte , ajunge mai greu la ei daca propietarul nu este acasa si etc , etc .....bate sa priceapa saua :D sa vina la mine in curte cu ei .....
Ce ma sfatuiti sa fac ? fiind bun zic eu ...l-asi primi ....ce trebuie sa fac sa fie bine ? Venirea lui poate ma ajuta la anumite lucrari ...stimulari , coplectari , si alte lucruri .
duma

Mesajde FLORINELU » 03 Noi 2015, 13:48

Duma,avantaje ai avea nu zic nu,dar socoteste si dezavantajele,boli,furtisag,incarcatura prea mare de stupi pe o vatra care nu e supermilifera,deranj etc.eu as zice pas cu scuzele de rigoare. am primit si eu unul cu 2 stupi odata si nu a mai dat pe aclo,i-am facut si roi si abia m-am scapat de el.
FLORINELU

Mesajde pustu » 03 Noi 2015, 13:54

duma scrie:... sa vina la mine in curte cu ei .....
Ce ma sfatuiti sa fac ? fiind bun zic eu ...l-asi primi ....ce trebuie sa fac sa fie bine ? ...

Pai in primul rand vezi sa n-aiba caucaziene :lol: :o
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde duma » 03 Noi 2015, 13:58

FLORINELU scrie:Duma,avantaje ai avea nu zic nu,dar socoteste si dezavantajele,boli,furtisag,incarcatura prea mare de stupi pe o vatra care nu e supermilifera,deranj etc.eu as zice pas cu scuzele de rigoare. am primit si eu unul cu 2 stupi odata si nu a mai dat pe aclo,i-am facut si roi si abia m-am scapat de el.

PFFFFFFFFF ce sa zic Nea Florine ..... pai cand se fac tratamente sa face la toata stupina , cand se tunde iarba la fel ...... Aici in deosebire de al tau nea Florine ...asta al meu lucreaza langa cladire ...la Peco ..... mai toata ziua va fi pe acolo sa vada cum zboara , una alta ...nu e genul sa stea cu capul in lada toata ziua ...........
duma

Mesajde duma » 03 Noi 2015, 14:00

pustu scrie:
duma scrie:... sa vina la mine in curte cu ei .....
Ce ma sfatuiti sa fac ? fiind bun zic eu ...l-asi primi ....ce trebuie sa fac sa fie bine ? ...

Pai in primul rand vezi sa n-aiba caucaziene :lol: :o

Are matci de la mine ;) cu siguranta nu sunt caucaziene :lol: ca altfel aveam cules anul asta si populatuie AMU !
duma

Mesajde pustu » 03 Noi 2015, 14:12

Te-ai facut si crescator de matci acu ? :shock: Bravo domnule :lol:
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde FLORINELU » 03 Noi 2015, 14:13

doar tu decizi ce si cum,daca e vecin si harnic ai avantaje,daca nu deschizi poartasi roiu.
FLORINELU

Mesajde duma » 03 Noi 2015, 14:29

pustu scrie:Te-ai facut si crescator de matci acu ? :shock: Bravo domnule :lol:

...NU PUSTIULE ...... dau din putinul meu ca nu stiu sa spun NU , NU AM , NU VREAU .... ce sa fac ?
duma

Mesajde duma » 03 Noi 2015, 14:33

FLORINELU scrie:doar tu decizi ce si cum,daca e vecin si harnic ai avantaje,daca nu deschizi poartasi roiu.

Nu prea stiu sa refuz elegant nea Florine . Sti ca sunt mai ciudat si nu imi prea place sa fiu ajutat in sectorul asta si sa vina altul sa se spele pe maini in lazile mele ...cum imi aster asa dorm ...dar cred ca il primesc anul asta pana isi gaseste o prisaca a lui .
duma

Mesajde mellis » 03 Noi 2015, 15:38

Salut Duma,
In primul rand nu ar fi stricat un control sa vezi cum sta cu ei - mai ai cam o saptamana cu soare - se vede ce este bolnav - sau nu.
Istoric - de unde are lazi - noi sau second ??, familii i-ai dat tu (10 - bravo ;) - deci ai scos bani din biologic). Tratamente..
Daca te hotarasti sa nu lucrezi cu aceleasi scule la toti - si sa nu schimbi rame intre ei - de la el la tine..
Daca aduci boli iti va parea rau. Cat despre ajutat nu este rau sa fie cineva aproape - dar pune in balanta si dezavantajele - eventual poti sa-i spui ca este provizoriu ;).
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde duma » 03 Noi 2015, 15:52

mellis scrie:Salut Duma,
In primul rand nu ar fi stricat un control sa vezi cum sta cu ei - mai ai cam o saptamana cu soare - se vede ce este bolnav - sau nu.
Istoric - de unde are lazi - noi sau second ??, familii i-ai dat tu (10 - bravo ;) - deci ai scos bani din biologic). Tratamente..
Daca te hotarasti sa nu lucrezi cu aceleasi scule la toti - si sa nu schimbi rame intre ei - de la el la tine..
Daca aduci boli iti va parea rau. Cat despre ajutat nu este rau sa fie cineva aproape - dar pune in balanta si dezavantajele - eventual poti sa-i spui ca este provizoriu ;).
Sanatate.

Mellis ....i-am schimbat toate reginele anul asta de la mine ....nu a avut pentru roiuri si ia mai cazut cateva ( 2 ) ....lazile le are de 1 an si sunt luate second-hand ...dar am fost si la aceasta operatiune ....i le-am sapalat dupa care arse cu flacara si lasate la uscat .......De schimbat rame sub nici o forma ..... poate cate o botca sau regina ...in rest nimic ..... profita de avantajul ca are la indemana apa , depozitare lazi , rame .....storcator ......si ce ii trebuie sa incheie o rama si altele .
Pai asa am degand sa ii spun .... ca il primesc provizoriu
duma

Mesajde Florin Dobre » 03 Noi 2015, 19:00

Apoi vin si eu cu ai mei tot provizoriu...de doua ori pe an, la salcam si la rapita. :) Ma primesti? :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde mellis » 03 Noi 2015, 19:03

Are o colega o vorba - orice facere de bine nu ramane nepedepsita ;).
Acum sper sa nu fie asa, trebuie sa ne ajutam intre noi. Sunt curios cum decurge asocierea.
Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde andrei_calinescu » 03 Noi 2015, 21:52

Folosesc vetre in comun cu un oprieten, ne ajutam sa mai caram stupii uneori. Asta e tot.
Fiecare cu stupii lui, nici unul nu deschide celuilalt vreun stup.
Dar:
- stupinele sunt hranite similar.
-se tin fam de aceeasi putere.
-la tratamente se respecta aceeasi schema.

Daca aceste conditii sunt indeplinite, treaba merge.
andrei_calinescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?