Adi Hodis scrie:duma scrie:Intrebare !
Am un amic care are 7 stupi la 10 km la cineva in curte , ajunge mai greu la ei daca propietarul nu este acasa si etc , etc .....bate sa priceapa saua

sa vina la mine in curte cu ei .....
Ce ma sfatuiti sa fac ? fiind bun zic eu ...l-asi primi ....
ce trebuie sa fac sa fie bine ? Venirea lui poate ma ajuta la anumite lucrari ...stimulari , coplectari , si alte lucruri .
Daca te legi la cap cu asta ... sa te pregatesti sa-i lucrezi si pe-ai lui !.
Sa te pregatesti ca in viitor, sa-ti amintesti ce bine era candva.
Glumesc Duma,
dar numai daca treci prin situatie o sa vezi ce si cum. Tu al cunosti si tot tu esti cel mai potrivit sa decizi.
Nush' de ce ne-ai intrebat pe noi ?.
Inevitabil, vin raspunsuri de da ori ba !, Dar ... care dintre noi al cunoaste ?. Si pe al cui raspuns o sa-l alegi ?.
Sa ai un adevarat prieten in omul ala !.
Salut Adi ....sti tu ce sti ...intradevar ..... e una cand sunt singur in curtea mea si alta cand mai este unul langa mine .... cand incep si sar ca tapul printre stupi dupa roiuri sau alte probleme ......
De ce am intrebat domniile voastre ? poate sunt lucruri care ma trag in jos si eu nu le stiu sau nu le vad ....voi avand experienta , cati ani de viata am eu , e normal sa va intreb pe voi ......si colac peste pupaza ...Pai nu sunteti voi mentori si cei mai de nadejdie prieteni apicultori ??? ....ba da ...cei reali si de langa mine sunt cam invidiosi si rautaciosi de aceea in voi im pun sperantele la raspunsurile care trebuie sa le aud NU care VREAU sa le aud .
lucky5strike scrie:duma scrie:lucky5strike scrie:duma scrie:[youtube]http://youtu.be/0AKedrG7qNo[/youtube]
Ia-ti gandul de la salcam, uneste! Si desfiinteaza rama cu speteaza aia aiurea.
Duminica va fi bagat la iernat in alta lada pe langa alt roi ....2 in 1 ....macar sa am o matca de rezerva in primi pasi de primavara daca imi cade vre-o una .
Aha... vrei sa te masori cu problemele, nu sa fugi de ele...
Bine si asa...

Lucky ...... vreau sa fug de ele .... dar ce sa fac daca ele fug mai tare decat mine si ma ajung din urma ? ...imi iau o motoreta sa prind viteza mai mare pe viitor ....timpul le rezolva pe toate si vindeca !
andrei_calinescu scrie:Folosesc vetre in comun cu un oprieten, ne ajutam sa mai caram stupii uneori. Asta e tot.
Fiecare cu stupii lui, nici unul nu deschide celuilalt vreun stup.
Dar:
- stupinele sunt hranite similar.
-se tin fam de aceeasi putere.
-la tratamente se respecta aceeasi schema.
Daca aceste conditii sunt indeplinite, treaba merge.
ANDREI ...cu siguranta am specificat sau aveam in gand dar am uitat sa scriu ...fiecare cu ai lui .... cand se fac stimulari si complectari se foloseste aceleasi siropuri sau turte , cand se fac tratamentele se foloseste aceleasi tratamente la toti si la toti o data .......
Florin Dobre scrie:Apoi vin si eu cu ai mei tot provizoriu...de doua ori pe an, la salcam si la rapita.

Ma primesti?

Florine tata .... ce sa fac cu tine ..... vino si tu ...poate atunci nu mai se pune nimeni in culoarul meu de zbor ....si iei masuri mai aspre decat mine si ii zogonesti pe cei ne poftiti !!!!!! auzi ....dar vi si cu vre-o vecina sau colega de pastoral ???? sa stiu sa ma fac frumos ...sa ma barberesc sa ma piaptan !!!!!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.