DoarEu scrie:Ar putea fii mai buna decat metoda noastra cu sare de lamaie?Am mai avea HMF?
BUNKA scrie:Spor...
DoarEu scrie:Exista 2 retete pentru obtinerea zaharului invertit.
Unul din procesele semi - industriale de producere a zaharului invertit (folosit de producatorii de inghetata) este urmatorul si se numeste Procesul Sommer: Incalziti 1 litru de apa pana la 82°C si adaugati la aceasta temperatura, usor, 2850 grame de zaharoza (zahar tos/normal) amestecand pentru a dizolva totul: temperatura va scadea.
Cand siropul atinge din nou 82°C, nu mai incalziti si adaugati 3.1 ml de acid clorhidric la 40% ( greutate specifica 1.20), agitand puternic: veti nota o crestere a temperaturii de data aceasta. Dupa ce acidul a reactionat (ii trebuie cam 15 minute) raciti in mod rapid siropul pana la 60°C ( bagnomaria sau cu apa curenta). Adaugati 2.7 grame de bicarbonat de sodiu (pentru a neutraliza acidul in exces care nu a reactionat) si contiunati sa raciti.
Acest proces ne va da circa 95% de invertire completa a zaharozei ( procent mai mare decat cel al multor 'zaharuri invertite' deja preparate.
Ce parere aveti?
Ar putea fii mai buna decat metoda noastra cu sare de lamaie?Am mai avea HMF?
nae scrie:BUNKA scrie:Spor...
M-ai inveninat de tot ; cum reusesti D-LE !?= e de vis , frumos ;aproape intangibil ...
D-le Bunka , cum pregatiti siropul ?
Dar proteina ?
Bine, sunt convins ca nu-i usor dar .. poate , adica .. si totusi, cum reusiti D-LE ?
FELICITARI !
BUNKA scrie:... bag turta proteica cumpărată ... acum am ccumpăratiînsă când vor fi mulți nu mai cumpăr turte...
2 -siroapelor din comerț le suspectez de "poluare" cu pesticide ...suspectez chiar prezenta neonicotinoidelor în doze mici.
rihmond scrie:O pui asa
un OM scrie:Daca punga este din cea subtire, la sul, gen sandwich, nu este nevoie sa fie rupta, cel mult intepata cu furculita.
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori