Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stimularea cu turte .

Mesajde gabi bee » 14 Dec 2011, 21:27

astazi am fost la o farmacie veterinara unde se vinde si hrana pt caini , pisici , iepuri , porci ,vaci etc si m-am interesat de faina de soia si lapte praf [ avea pt vitei] . discutand cu cel de la farmacie ajunge sa imi spuna ca de fapt laptele praf este facut tot din soia si nu prea are rost sa le combin . mai mult , ca se comercializeaza in magazinele alimentare si lapte praf pt consumum uman tot din soia , pe langa cel normal din lapte ! eu unul am ramas mirat de chestia asta si la inceput nu mi-a venit sa cred ! ce parere aveti ?
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde csabio » 14 Dec 2011, 22:05

Va salut,

am gasit un filmulet pe youtube, foarte interesant mi s-a parut modul de pregatire al zaharului candi, daca am inteles bine despre ce este vorba, initial de rama sau hranitor de zahar candi pe timp de iarna si apoi prepara zaharul. Nu mai inteleg nimic, deci se poate ierna si pe asa ceva?
http://www.youtube.com/watch?v=E_WLCc21 ... re=related
De ce albinele fac miere? Fiindca au regina,daca aveau presedinte faceau un r...t ;)
csabio

Mesajde victor s » 14 Dec 2011, 22:09

dar ce vrei tu de fapt sa faci gabi?
banuiesc ca stii ca laptele se va da in luna martie spre sfarsit, chiar aprilie.
eu am dat lapte praf de vitei (culoare cafenie deschis, miros deosebit de placut), dar sa fi vazut ce priza are la albine si uruiala (de porumb cu grau si floarea soarelui)... este atat de cautata de albine in luna martie/aprilie de nu-ti vine a crede...dar atunci...nu acum.... ;)
Fişiere ataşate
12032011542-Optimized.jpg
12032011541-Optimized.jpg
victor s

Mesajde victor s » 14 Dec 2011, 22:16

csabio scrie:Va salut,

foarte interesant mi s-a parut modul de pregatire al zaharului candi,
http://www.youtube.com/watch?v=E_WLCc21 ... re=related

acela nu este zahar candi !
este un produs gen ''apipuder''
metoda de preparare a zaharului candi o gasesti la topicul ''invertirea zaharului'' de Gica !
victor s

Mesajde csabio » 14 Dec 2011, 22:23

ok, cunosc reteta D-lui Gica, am si probato,dar in acel filmulet zice de candi sugar, de otet si de apa iar cele doua pungi sunt zahar cristal sau ce ?
cu stima
De ce albinele fac miere? Fiindca au regina,daca aveau presedinte faceau un r...t ;)
csabio

Mesajde gabi bee » 14 Dec 2011, 22:25

salut victore ! nu vreau sa dau nimic la albine acum , doar m-a interesam pt la primavara si m-a derutat un pic chestia asta cu laptele praf facut din soia . o sa mai ma interesez si in alta parte si mai vedem ! auzi , lapte praf din soia ! de fapt la ce mancam noi oamenii in ziua de azi , nu ar trebui sa ne mai mire nimic ! numai bine ! :P
gabi bee

Mesajde jimm » 14 Dec 2011, 22:35

gabi bee scrie:astazi am fost la o farmacie veterinara unde se vinde si hrana pt caini , pisici , iepuri , porci ,vaci etc si m-am interesat de faina de soia si lapte praf [ avea pt vitei] . discutand cu cel de la farmacie ajunge sa imi spuna ca de fapt laptele praf este facut tot din soia si nu prea are rost sa le combin . mai mult , ca se comercializeaza in magazinele alimentare si lapte praf pt consumum uman tot din soia , pe langa cel normal din lapte ! eu unul am ramas mirat de chestia asta si la inceput nu mi-a venit sa cred ! ce parere aveti ?

Salut Gabi, a fost o discutie anul trecut pe tema asta, cauta pe forum si ai sa gasesti s-a vorbit si de laptele praf din soia....
Din ce-am citit cea mai buna solutie - inlocuitor proteic este drojdia de bere inactivata (nea' Gica, pe care'l salut, a scris destul pe tema asta) , vezi ca gasesti si furnizor serios tot pe forum daca cauti, totusi polenul e polen.
jimm

Mesajde jimm » 14 Dec 2011, 22:50

Am primit si eu "reclamatii" de la vecini ca albinele mele sunt la concurenta cu pasarile lor pe uruiala, problema sau intrebarea este acest aport de uruiala, lapte praf, albus ou fiert ...carat de albina are un efect pozitiv semnificativ in dezvoltarea familiei?
jimm

Mesajde gabi bee » 14 Dec 2011, 23:02

nu am gasit pe forumul vechi discutia despre laptele praf din soia dar o sa mai caut, ca nu am citit tot . drojdia de bere este f buna insa nu prea are efect primavara in stimulare ci mai mult toamna . te salut si eu , jimm ! :P
gabi bee

Mesajde popik50 » 14 Dec 2011, 23:29

Mai oamenii buni cam in ce perioada se va incepe hranirea cu apifonda in 2012 ? Ianuarie - februarie ? :?:
popik50

Mesajde proapis13 » 14 Dec 2011, 23:42

popik50 scrie:Mai oamenii buni cam in ce perioada se va incepe hranirea cu apifonda in 2012 ? Ianuarie - februarie ? :?:

Harnicii au inceput-o de mult,eu cunosc cativa ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde popik50 » 14 Dec 2011, 23:59

proapis13 scrie:
popik50 scrie:Mai oamenii buni cam in ce perioada se va incepe hranirea cu apifonda in 2012 ? Ianuarie - februarie ? :?:

Harnicii au inceput-o de mult,eu cunosc cativa ;)
salve :D

Pai si e de bine sau e o deranjare inutila a albinelor? :D
popik50

Mesajde gica » 15 Dec 2011, 00:09

E o foarte mare prostie popik50.Mai mare nu se egzista.
gica

Mesajde liviu1965 » 15 Dec 2011, 15:30

Candi ,cand il dam?
Merg pe ideea ca acum, ca stiu ele cand sa-l consume sau mai e o chichita ?
liviu1965

Mesajde csabio » 15 Dec 2011, 21:14

Va salut domnilor,

eu parcurg cu albinele mele a 2 iarna, deci multe nu am de spus despre iernare si nici nu am curajul sa fac experiente cu ele, dar vad filmuletele astea de pe youtube, cred ca sunt filmate in state, stau mirat si incerc sa gasesc logica in ceeace vad si ceeace citesc pe forum despre rezervele de iarna si calitatea acestora. Americanii dau zahar la greu in iarna plina si albinele sunt bine merci si numeroase , deci care-i adevarul?

http://www.youtube.com/watch?v=trM317hR ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=jZYtGNa6 ... re=related

cu stima
csabio

Mesajde gabimihai » 15 Dec 2011, 21:36

Miere si polen in luna martie
Fişiere ataşate
Imagine0881.jpg
Imagine0845.jpg
Imagine0849.jpg
Pagubasii incep prin a vinde ceea ce stiu a pot produce; castigatorii incep prin a produce ceea ce stiu ca pot vinde.
gabimihai

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA