Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dulcofruct

Mesajde horia_ch » 16 Dec 2011, 13:49

Dacă romanii ar avea salariile lor, în lei, zahărul ar sări de 30 de lei / kg. Că l-ar vinde tot românii.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde Cristian IONITA » 16 Dec 2011, 13:57

De vandut nu-l vand romanii ... ca nu ei il produc si nici nu detin firme de distributie, in schimb sunt cativa romani .... cozi de topor care pentru a-si umple ei matul sunt in stare sa-o vanda si pe maica-sa .... stiti voi ... genul ala de pupincuristi ... carora le trebuie mai mult de un an sa puna mai sus o intrebare incomoda.

Din pacate observ ca si-n apicultura sunt multi loviti de boala secolului ... care nu e SIDA ci lacomia .... lacomia ii face pe apicultori sa-si hraneasca albinele cu surogaturi, lacomia ii face dispusi sa accesze toate PNA-urile si ei si nevestele si cuscrele si etc .... , rezultatele le stim cu totii .... avem mierea compromisa pe piata internationala, sunt apicultori cu pierderi enorme de efectiv ... avem preturi la echipamente apicole demne de coasta de azur, etc, etc
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Dragos2006 » 16 Dec 2011, 15:50

dumitriu scrie:
proapis13 scrie:I.C.M.V.B.-ul i-a dat liber pe piata.si garanteaza ca nu face rau albinelor
salve :D

Cum garanteaza institutul?Deconteaza contravaloarea pierderii ?
Exista studii pentru acest produs facut pe albine?

Sunt la a doua iernare cu acest produs iar rezultatele sunt bune !
Cel mai bun studiu este cel facut personal , eu am pus familiile la bataie iar producatorul hrana . Daca raman fara albine asta e ! dar vreau sa vad si eu un apicultor roman care are filme facute cu albine iernate pe apiinvert ca eu deja filmez familiile cu dulcofruct.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde XXL » 16 Dec 2011, 19:06

Dragos2006 scrie:Am 10 familii iernate exclusiv pe Dulcofruct , la primavara va comunic rezultatele .

ticule..te cam contrazici
daca era asa bun mai testai anu asta din nou?
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde Dragos2006 » 16 Dec 2011, 19:24

Nu ajunge doar un an sa spui despre un produs ca este bun , poate nici 3 nu sunt suficienti dar dupa doi incepi sa-ti formezi o parere. Nu vreau sa cad in boala lui on-line care nici nu testase lada in propria stupina si deja inventase biostupul...
Parerea mea poate fi subiectiva sau gresita dupa doar un an , astept pareri si de la alti stupari care au testat astfel de produse.
Dragos2006

Mesajde alt stupar » 16 Dec 2011, 19:57

eu am administrate 50 de kile de frutosvit in 3 familii.
le-o fi usor sau greu, discutam in primavara
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde XXL » 16 Dec 2011, 20:40

in primavara am testat si eu siropul de porumb ..acela varsat adus de procesatori
singurul avantaj a fost ca nu starneste furtisag,si ca e gata preparat..
cred totusi ca ash fi avut mai multe rezultate dk mergeam pe zahar invertit
toamna nu am mai avut curaj sa ma risc,am mers pe reteta lui nea gica si pe completari tarzii cu miere simpla in hranitor
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde teinegru64 » 16 Dec 2011, 21:44

Cristian IONITA scrie:De vandut nu-l vand romanii ... ca nu ei il produc si nici nu detin firme de distributie, in schimb sunt cativa romani .... cozi de topor care pentru a-si umple ei matul sunt in stare sa-o vanda si pe maica-sa .... stiti voi ... genul ala de pupincuristi ... carora le trebuie mai mult de un an sa puna mai sus o intrebare incomoda.

Din pacate observ ca si-n apicultura sunt multi loviti de boala secolului ... care nu e SIDA ci lacomia .... lacomia ii face pe apicultori sa-si hraneasca albinele cu surogaturi, lacomia ii face dispusi sa accesze toate PNA-urile si ei si nevestele si cuscrele si etc .... , rezultatele le stim cu totii .... avem mierea compromisa pe piata internationala, sunt apicultori cu pierderi enorme de efectiv ... avem preturi la echipamente apicole demne de coasta de azur, etc, etc

CI nu e prietenu meu .Dar pentru a treia ora sunt de acord cu el.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Ruben » 27 Dec 2011, 20:56

Salut!

Stuparii vor merge pe ”surogate” tot mai mult din ratiuni economice.

Asa fac cei din vest, asa vom face si noi- pentru ca apicultura adevarata se face totusi in vest, si mai ales peste ocean.

Acolo folosesc apicultorii zahar, sirop din porumb si (eventual siropul domnului Dumitriu) fara sa le moara stupii din cauza asta.

La specia noastra fumatorii care se intoxica singuri de placere, mor toti de cancer? Nu mor decat un procent din ei.

25 kg miere valoreaza cel putin 250 de lei.

25 de kg de sirop unguresc din porumb valoreaza 75 de lei.

500 stupi*250 = 125000 lei.

500 stupi*75 = 37500.

Raman in buzunar 87500 lei.

Cu banii astia, in primavara se cumpara 200 de familii de albine.

Asta nu-i lacomie, asta-i matematica.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde florinapi » 27 Dec 2011, 22:10

Ofi matematica dar suna a teorie.
,,Morala fara expertiza este naiva,iar uneori poate fi chiar periculoasa."

Puteti vedea albumul pe foto pe SunPhoto aici : http://florinapi.sunphoto.ro
florinapi

Mesajde Dragos2006 » 27 Dec 2011, 22:45

Cine cumpara toata mierea falsa ??? crezi ca neamtul e prost sa o inghita ?? ne asteapta vremuri grele , scapa cine poate !
Dragos2006

Mesajde bucursorinelionel » 28 Dec 2011, 12:04

Stimate d-le Ruben, iarta-ma ca ti-o spun dar nu pot sa ma abtin..mataluta ori esi visator..ori esti afacerist fara scrupule..???? In cel mai bun caz consider abordarea dvs ca o gluma acida...Mie imi miroase a "...apa , paie si bataie...!!!"..Ori esti lipsit de experienta si in apicultura si in afaceri..si atunci te iert...ori esti in extrema cealalta si atunci ...te deplang...!!! In apicultura subiectul de interes este albina cu mediul si necesitatile ei...in afaceri este clientul cu banii dar si cu respectul pe care suntem datori sa il avem...!!!Pretul produsului nu se formeaza matematic asa cum spui matale...ci prin recunoasterea valorii produsului de catre client...!!!!..Te rog din toata inima sa te trezesti...!!!!...Nu sunt impotriva inlocutorilor net si categoric...dar o utilizare rationala...avand la baza calitatea produsului final...totusi...???
bucursorinelionel

Mesajde vali79 » 28 Dec 2011, 12:21

Domnul Ruben cred ca a dat exemplu "matematic" de iernare pe indulcitori.Refuz sa cred ca un apicultor ce nu are o desfacere sigura la miere risca sa bage tot felul de siropuri in stupi ca la ...peco!
Sanatosi sa fim ca boala...vine!
vali79

Mesajde Cristian IONITA » 28 Dec 2011, 14:57

Ruben scrie:Salut!

Stuparii vor merge pe ”surogate” tot mai mult din ratiuni economice.

Asa fac cei din vest, asa vom face si noi- pentru ca apicultura adevarata se face totusi in vest, si mai ales peste ocean.

Acolo folosesc apicultorii zahar, sirop din porumb si (eventual siropul domnului Dumitriu) fara sa le moara stupii din cauza asta.

La specia noastra fumatorii care se intoxica singuri de placere, mor toti de cancer? Nu mor decat un procent din ei.

25 kg miere valoreaza cel putin 250 de lei.

25 de kg de sirop unguresc din porumb valoreaza 75 de lei.

500 stupi*250 = 125000 lei.

500 stupi*75 = 37500.

Raman in buzunar 87500 lei.

Cu banii astia, in primavara se cumpara 200 de familii de albine.

Asta nu-i lacomie, asta-i matematica.

oau ... apicultura adevarata in vest ... si mai ales peste ocean .... omule tu pe ce lume traiesti? .... la aia le mor albinele pe capete .... si asta de ani buni de zile ...

Noi .... ca am avut nesansa de a fi mai "inapoiati" am putea evita astfel de dezastre ... dar deh .... de ce sa gandim cand mai bine ne aruncam cu capul inapinte si facem fix aceleasi greseli pe care le fac si cei mai dezvoltati.

@teinegru64 - pentru declaratii de "dragoste" vezi ca ai la dispozitie sectiuni separate, hai sa pastram aici discutia strict tematic, fara a baga la inaintare persoane
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde pab » 28 Dec 2011, 17:15

In afara se face apicultura INDUSTRIALA strict bazata pentru profit, nu pentru bunastarea albinei. Nu apicultura adevarata. Si asta se vede prin faptul ca incep sa cumpere albine de la noi, astia mai inapoiati.
Iar vis a vis de a baga masiv inlocuitori de miere, depinde ce vrei sa fii pe viitor: apicultor sau afacerist din apicultura care va cumpara mereu albine.
trecut. prezent. viitor. toate sunt legate
pab

Mesajde Dragos2006 » 28 Dec 2011, 17:50

In anul 2011 pe piata apicola din Romania s-au tranzactionat 5000 tone de "hrana pentru albine" aici nu intra si zaharul cumparat de apicultori . Suntem la limita acceptabilului , daca la anul trecem de 10000 tone cumparate vor apare probleme grave.
Dragos2006

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA