Angellily scrie:Bai fratilor, daca m-ati fi intrebat acum o ora care e dimensiunea unei celule .......
Nelu, despicarea firului in 4 vine dintr-un motiv simplu - apicultura nu este o stiinta asa de pusa la punct ca si medicina, de exemplu, pe care eu am invatat-o. In medicina, unde de-a lungul anilor s-au bagat sume infinit mai mari in cercetare fata de apicultura, firele sunt gata despicate nu in 4, ci in 44. Ca atare eu cand am facut scoala aia nu am mai simtit nevoia sa despic in 4 nici un fir, pt. ca se stia ca absolut orice ni se preda este sustinut de mii de studii facute in lumea asta. Daca as cauta in medicina "Impactul marimii celulei de lucratoare asupra ... orice se poate", as gasi studii de ordinul nu zecilor, ci sutelor. Ori cand se fac studii de ordinul sutelor, toate pe aceeasi tema, e clar ca apare si concluzia "beyond reasonable doubt"

, ca sa folosesc o expresie din filmele americane.
Asa ca, daca dau de un apicultor cu experienta ta, incerc sa-l puric printre toate firele de par. Baza melifera, conditiile sunt la fiecare cum sunt. In schimb, in setul de "bune practici" vreau sa vad daca nu gasesc lucruri diferite, dintre cele care se pot aplica si aici, bineinteles.
Pana cand omul nu e convins ca a facut tot ce tine de el, si ca a facut asta si bine, nu are liniste