Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PFA ...

Mesajde antal_bee » 16 Dec 2011, 20:44

Eu am intreprindere individuala si i-au miere de la un stupar care are toate actele inregula. Am luat o cantitate ceva mai mare si mi-a dat discount astfel incat sa pot sa vand cu pretul cu care vinde si el in piata. Din moment ce el are toate autorizatiile necesare pt a comercializa miere mai trebuie sa am si eu alte autorizatii? Autorizatia mea este pentru comercializare de produse preponderent nealimentare adica pot sa comercializez si alimente intr-o mica masura.
Am mai auzit ceva de genu ca nu s-ar putea vinde miere cum o vand eu pentru ca nu e procesata bla bla bla :?
Nu te osteni sa ajungi bogat; nu-ti pune iscusinta ta in aceasta. Pilde cap. 23 vrs.4
antal_bee

Mesajde osho » 16 Dec 2011, 22:05

anul trecut am fost la casa de sanatate (nu lucram ,,deci nu aveam venituri)ei au spus ca trebuie sa platesc ca asa e legea
dar am discutat cu alti apiculturi care au PFA si nu platesc nimic,,,,de 5 ani,,,,si nu lucreaza nicaeri
osho

Mesajde alt stupar » 16 Dec 2011, 22:07

pai crede-ma, nu ai vrea sa fi in locul lor...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde osho » 16 Dec 2011, 23:00

da europa ne da statul roman ne ia
:D ]
osho

Mesajde osho » 16 Dec 2011, 23:02

scoti un fond de 7,500 euro si in 5 ani ,dupa ce platesti toarte hartiile,,nu mai ramai cu mare lucru pt. investitie :mrgreen:
osho

Mesajde stuparul2011 » 17 Dec 2011, 00:13

buna,
domnule osho,
cam despre ce este vorba? cum va descurcati?
pentru ca si eu vreau ca anul viitor sa accesez masura 141.
dumnevoastra spuneti ca trebuie platite asigura in conditiile in car ealtii nu platesc? pai cum este cu legea asta?
cum veti face?
stie cineva ceva exact? ca si eu tot intreb intr-o parte si alta si unu spune asa unua asa si tot asa nimic concret.
ba mai mult am auzit ca nici nu se pune legea in aplicare de multe ori
ve multumesc
numai bine
stuparul2011

Mesajde osho » 17 Dec 2011, 00:31

eu am primit prima transa de bani in vara
nu am platit deocamdata nimic la sanatate,pensie,etc.
nu am nevoie de serviciile lor(care oricum nu sunt gratuite)si daca e sa traim din pensia ,din Romania(daca o mai ajungi)mori de foame :evil:
osho

Mesajde osho » 17 Dec 2011, 00:34

daca e sa ajungi la spital fara bani in buzunar mori
osho

Mesajde osho » 17 Dec 2011, 01:02

daca vrei sa scoti fond trebuie sa ai multa rabdare cu functionarii,,
osho

Mesajde stuparul2011 » 17 Dec 2011, 04:04

buna,
domnule osho, nu stiu dumneavoastra cati ani aveti dar eu am 24 si oricum pana cand voi reusi eu sa ies la pensie astia vor mai ridica varsta de pensionare inca de zeci de ori,asa ca........
asta cu fumctionarii o stiu......am incercat-o pentru alte motive...am asteptat si 2 ore pentru o stampila deoarece era pauza de masa,desi doamna era acolo si multe altele.
acum cu sanatatea....aici e cel mai tare. acum cativa ani am fost internat(asa cum spuneti dumnevoastra o groaza de bani)
acum 2 saptamani, socrul meu analiza pentru inima....(dansul a lucrat zeci de ani,si nu mi se pare normal ca dupa atat timp in care cotizezi din salar la greu sa mai trebuiasca pentru orice sa mai cotizezi inca de eu stiu cate ori pe langa ce ai dat o viata intreaga)am cumparat tot de la manusi de unica folosinta,la lama de bisturiu.+++++protocol la medic
asa ca aici sunt de acord cu dumneavoastra fara cotizatii la astia.
va multumesc
numai bine
stuparul2011

Mesajde adytza » 17 Dec 2011, 11:20

antal_bee scrie:Eu am intreprindere individuala si i-au miere de la un stupar care are toate actele inregula. Am luat o cantitate ceva mai mare si mi-a dat discount astfel incat sa pot sa vand cu pretul cu care vinde si el in piata. Din moment ce el are toate autorizatiile necesare pt a comercializa miere mai trebuie sa am si eu alte autorizatii? Autorizatia mea este pentru comercializare de produse preponderent nealimentare adica pot sa comercializez si alimente intr-o mica masura.
Am mai auzit ceva de genu ca nu s-ar putea vinde miere cum o vand eu pentru ca nu e procesata bla bla bla :?

Daca vinzi mierea ambalata si etichetata de stupar atunci cred ca e OK. Daca o iei varsata si o revinzi la borcan e alta poveste,seamana a procesare,imbuteliere,etc.
adytza

Mesajde adytza » 17 Dec 2011, 11:26

osho scrie:eu am primit prima transa de bani in vara
nu am platit deocamdata nimic la sanatate,pensie,etc.
nu am nevoie de serviciile lor(care oricum nu sunt gratuite)si daca e sa traim din pensia ,din Romania(daca o mai ajungi)mori de foame :evil:

Ai infiintat PFA si ti-a placut sa incasezi banii.Ai intrat in jocul cu statul si trebuie sa mai si PLATESTI. Ai grija ca aceste contributii sunt obligatorii si daca nu le platesti acum, le vei plati SIGUR mai taziu insa insotite de dobanzi,penalitati si probabil amenzi. O sa te usture tare rau.
adytza

Mesajde adytza » 17 Dec 2011, 11:32

adytza scrie:
osho scrie:eu nu am inteles aproape nimic :idea: :?: ,am luat masura 141,am pfa,nu sunt angajat ,,,,acum ce fac ar trebuie sa merg sa platesc ceva(pt.sanatate, somaj)chestii de astea VOI CUM FACETI? :?:

Iti recomand acest site: http://www.pfa.whd.ro/forum E foarte instructiv si poti pune orice intrebare doresti.Atentie ca nu este vorba numai de contributia la sanatate care poate fi interpretat asa cum spune mai sus colegul pab(prerea mea este sa intrebi direct la sursa, adica Casa de Sanatate) ci si de CAS(pensii) care e si mai periculoasa ca si contributie,baza de impozitare.

M-am uitat putin in Legea sanatatii si am gasit o precizare in sensul in care contributia de 5,5% se raporteaza la venitul net dar nu mai putin de salariul minim pe economie adica 670ron/luna cat e anul acesta. Deci chiar daca veniturile in apicultura nu sunt impozabile, trebuie platit la sal minim. Deci raman tot la sfatul meu de mai sus si anume : intebati la Casa de Sanatate!
adytza

Mesajde osho » 17 Dec 2011, 11:34

da dar pe banii care tii da europa imi cere sa ii investesc in apicultura (in marirea nr. de stupi,infiintarea unei livezi,imprejmire) nu in pensie si tot felu de chestii
osho

Mesajde osho » 17 Dec 2011, 11:38

si nu mar deranja sa le dau bani dar cat trebuie sa umbli, sa te rogi de iei sa le dai bani(am avut o incercare acum 2 ani si m au plimbat de la un sediu la altu si atat
osho

Mesajde nelu stuparu » 17 Dec 2011, 18:18

nelu stuparu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA