BUNKA scrie:Un roman nu munceste in Ro cu acelasi elan cu care munceste pt patronul strain...asta este o realitate !
La noi se pune problema ca daca pui husa pe 4 stupi..transpira, cresc puiet si mor de foame, le creste consumul...bla bla...numai prostii, o sa vedeti peste tot...paturici, ziare carpe tot ce-ti trece prin cap... Nimeni nu se gandeste ca acolo ei pun 4 bombe umflate de albina si full de hrana, cu 5 rame de polen inauntru una lamga alta cu husa aia peste...oare le e frig, transpira?
Fac puiet si mor de foame...cate prostii am putut sa citesc pe forumul asta...sunt satul!!
De ani de zile va zic ...ei fac roi pe 4 rame...unii ierneaza asa pe 4 rame, intrebati cati roi fac dintr-o familie...simplu cati se poate, si daca familia e mare faci si 7-8...stai...la noi e imposibil,...
Si inca ceva...uitati-va pe Sunphoto la Dorianiond...despre musafirul nostru Angelili e vb....la poze la iermare in ianuarie pe data de 10 anul 2010 poza...un nene la blugi si puloveras, afara zapada ici colo..soare...oamenii reaxati la stupi...deci lasati si povestea aia ca acolo e glaciatiune
tuturicius scrie:Nelule tine-te bine ca am plecat dupa tine! Cand te-am prins din urma te-oi suna, numa' sa-mi spui si mie de unde imi gasesc nicaraguani![]()
Deci am fost ieri la socrelu' la Agromecul lui, ca nah ... m-am orientat bine cand m-am insurat ... si i-am "rechizitionat" o sala, in scopuri apicole.
In ea imi fac sala de extractie si depozitat corpuri. Curtea in fata e betonata, sala are podeaua la nivel cu curtea, usa mare, sa incap cu un palet pe care il duc cu transpaletul. Pana in primavara imi fac paleti dupa masura corpurilor, cu suber de tabla la fund, sa nu intre hoatele, si corpuri de schimb. Cand ajung cu masina oi descarca paletii cu ifronul, ca asta este oferta, si barem la descarcat nu mai fac muschi.
In sala intr-un colt imi fac camera de incalzire si dezumidificare. Izolez doi pereti si restul ii fac modulari, sandwich din osb si polistiren. Depun paletul pe jos, scot suberul, iau capacele, pun caloriferul electric, termostatul, dezumidificatorul si apoi pun restul de pereti si tavanul. Cand o creste numarul cresc si eu camera.
Suna bine? Oi incepe sa fiu si eu industriash?![]()
Nu am apucat sa caut, dar oi gasi doara si la noi aldehida butirica.
BUNKA scrie:Acuma ca l-am ajutat pe Adrian cu intrebarea...sa pun una si din partea mea...
Intr-o iarna normala ca "intensitate"...la ce data creste temperatura in palet, adicatelea cand incep cresterea puietului?
Daca primesc raspuns...am si contiuarea ??
Asta se leaga cu productia, numarul de roi obtinuti dintr-o famelie...si multe altele.
No...ma duc inapoi la rame.
Closcutz scrie:Prietene Bunka apicultura din Romania nu poate fi niciodata la nivelul celei din Canada deoarece:
1) acolo se obtin productii de 100 kg per familie in stationar, lucru ce la noi nu se poate atinge.
2) nu poti face pastoral cu 1500 de familii de productie decat daca ai tehnologie sf
3) in Romania e problema mare cu furatul, sa ai 25 de vetre cu 40 de familii implica investitii mai mari si mai riscante decat in Canada.
4) infrastructura in zonele cu potential apicol mai bun in Romania e la pamant. Ca sa faci naveta intre mai multe stupine la noi inseamna sa pui pe chituci relativ foarte repede orice auto...
BUNKA scrie:1 Am preluat info de pe Sunphoto deci nu am dezinformat EU...sau daca am facut-o nu sunt vinovat.
2 nu este vb de nici un fel de ironie...
3 daca vb de rentabilitatea unei ferme de 1500 in Ro..atunci trebuie un etalon...si daca tot vb de Canada atunci cu asta comparam
4 saptamana trecuta la Montreal nu erau temperaturi cu - nici noaptea in timp ce in Ro erau deci vb de Canada
5 ai luat-o foarte personal...nu ma intereseaza cat castigi...insa ma intereseaza ce cheltuieli presupune o ferma de 1500 sau 2000 sau 5000 acolo..de ce? ...simplu aici lumea se raporteaza la Canada ca la un ElDorado...si eu sunt de parere ca nu e chiar asa...cred ca daca esti in liga mare faci bisness oriunde...daca esti mic...esti mic oriunde
6 nu stiu daca este cineva pe pagina asta care castiga 15 CAD pe ora, multi si-ar dori...si la pachet cu experienta acumulata eu zic ca nu am zis nic de rau...ai inteles tu p***t!
In RO nu castigi banii astia nici daca esti IT-ist
7 nu ma intereseaza veniturile tale...m-am referit strict ca si business in Canada si Romania...incercam sa fac o paralela de venituri si cheltuieli la 1500 in Ca si 1500 in Ro...despre asta e vb
8.daca te-ai simtit jignit, lezat...atunci imi cer scuze nu asta este intentia mea.
Cu toate astea ramane o intrebare la care daca vrei raspunzi..daca nu nu...
cat a costat ferma?
Pt ca cineva vorbea de active de milioane
Angellily scrie:BUNKA scrie:Acuma ca l-am ajutat pe Adrian cu intrebarea...sa pun una si din partea mea...
Intr-o iarna normala ca "intensitate"...la ce data creste temperatura in palet, adicatelea cand incep cresterea puietului?
Daca primesc raspuns...am si contiuarea ??
Asta se leaga cu productia, numarul de roi obtinuti dintr-o famelie...si multe altele.
No...ma duc inapoi la rame.
No... doar de dragul tau ca-mi esti simpatic, din ianuarie incolo, stabilim o zi si merem impreuna sa deschidem un stup, o facem online, un stup iernat afara si un roi din interior, ok? O singura data an verificat un stup in miez de iarna 2 februarie 2009 la -32 gr. Aveam puiet si la familia iernata afara si la roiul din interior. Nu dau amanunte, de preferat ar fi sa mergem tot in jurul datei de 2 feb. Dar daca vreti mai devreme.... e ok. Vorbim cu pustiul sa ne gazduiasca sa ne poata urmarii toata lumea.
Angellily scrie:BUNKA scrie:1 Am preluat info de pe Sunphoto deci nu am dezinformat EU...sau daca am facut-o nu sunt vinovat.
2 nu este vb de nici un fel de ironie...
3 daca vb de rentabilitatea unei ferme de 1500 in Ro..atunci trebuie un etalon...si daca tot vb de Canada atunci cu asta comparam
4 saptamana trecuta la Montreal nu erau temperaturi cu - nici noaptea in timp ce in Ro erau deci vb de Canada
5 ai luat-o foarte personal...nu ma intereseaza cat castigi...insa ma intereseaza ce cheltuieli presupune o ferma de 1500 sau 2000 sau 5000 acolo..de ce? ...simplu aici lumea se raporteaza la Canada ca la un ElDorado...si eu sunt de parere ca nu e chiar asa...cred ca daca esti in liga mare faci bisness oriunde...daca esti mic...esti mic oriunde
6 nu stiu daca este cineva pe pagina asta care castiga 15 CAD pe ora, multi si-ar dori...si la pachet cu experienta acumulata eu zic ca nu am zis nic de rau...ai inteles tu p***t!
In RO nu castigi banii astia nici daca esti IT-ist
7 nu ma intereseaza veniturile tale...m-am referit strict ca si business in Canada si Romania...incercam sa fac o paralela de venituri si cheltuieli la 1500 in Ca si 1500 in Ro...despre asta e vb
8.daca te-ai simtit jignit, lezat...atunci imi cer scuze nu asta este intentia mea.
Cu toate astea ramane o intrebare la care daca vrei raspunzi..daca nu nu...
cat a costat ferma?
Pt ca cineva vorbea de active de milioane
Tu nu poti face un raport corect daca iti spun preturile de acum 17 ani, la ce te ajuta??? Da , te ajuta preturile din ultimii 5 ani sa zicem, sau daca vrei ceva mai recent, un roi costa 300$ (2 corpuri de 6 rame) , o familie costa 400$ .
Tu sti cate ore fac eu cu avionul de la mine si pana la montreal? Sti unde e provincia Saskatchewan? Ce urmaresti cand imi spui de temperaturile din montreal, vrei sa spui sa sunt full of shit? Eu daca nu sunt sigur % la suta de un fact, prefer sa nu spun nimic. Verifica in momentul asta temperatura din montreal si temperatura din ridgedale Saskatchewan. Deci nu vorbii in necunostinta de cauza.
Ar trebuii sa intrebi cata munca necesita pentru a ajunge sa ai rezultate. Ai muncit vreodata 4 luni de zile in continuu fara weekend liber; cel putin 15 ore pe zi cu o pauza de 30 de minute? Eu da, si asta e numai un exemplu, ai muncit vreodata pana ai facut spume la gura? (Pe bune vorbesc) eu da, ai muncit vreodata pana la lesin sa te trezesti singur in teren si sa nu sti ce-i cu tine?ai rabdat vreodata de foame si de sete?.
Ce pot sa spun e ca inainte de a pleca in america, nu aveam nici bani de paine, eram muritor de foame. Crezi ca imi este rusine sa recunosc? Nu, sunt mandru. Am venit in canada; printre straini cu 50$ in buzunar, cu operatie la plamani cu o luna inainte de plecare, am muncit si am rabdat de foame 3 saptamani dar am mers cu cu fruntea sus, io am un fix al meu, nu vreau sa-mi dac neamul romanesc de ras.
Deci, tu sa intelegi un lucru, totul se face prin munca si sacrificii nu prin bani. Banul ala reprezinta munca.
O intrebare respectabila ar fi fost: cat ai muncit? Cum ai muncit? Si cu ce sacrificii ai ajuns unde ai ajuns.
Closcutz scrie:Prietene Bunka apicultura din Romania nu poate fi niciodata la nivelul celei din Canada deoarece:
1) acolo se obtin productii de 100 kg per familie in stationar, lucru ce la noi nu se poate atinge.
2) nu poti face pastoral cu 1500 de familii de productie decat daca ai tehnologie sf
3) in Romania e problema mare cu furatul, sa ai 25 de vetre cu 40 de familii implica investitii mai mari si mai riscante decat in Canada.
4) infrastructura in zonele cu potential apicol mai bun in Romania e la pamant. Ca sa faci naveta intre mai multe stupine la noi inseamna sa pui pe chituci relativ foarte repede orice auto...
Angellily scrie:Closcutz scrie:Prietene Bunka apicultura din Romania nu poate fi niciodata la nivelul celei din Canada deoarece:
Bravo. Bine spus si foarte, foarte adevarat.
Aici nu e vorba ca il luam pe " nu se poate" in brate, e realitatea, trista dar adevarata.
Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori