patrascu scrie:proapis13 scrie:De unde ai luat ciotul asta...da o adresa ??
http://jurnalul.ro/stiri/observator/inv ... 14169.html
Merci,stiam eu ca citisem undeva dar e veche info....din 2006...
patrascu scrie:proapis13 scrie:De unde ai luat ciotul asta...da o adresa ??
http://jurnalul.ro/stiri/observator/inv ... 14169.html
danmirea scrie: am povestit si eu ce vad .
Dar toata lumea citeste printre randuri....
Norocul meu ca am de la cine invata.
La facut matci asta a fost al doilea an.
Am zis si eu ceea ce stiu de la altii...
Hai sa mai repet- norocul meu e ca in loc sa stau sa citesc pe forumuri si sa invat din greseli, am invatat de la cineva care are peste 10 ani experienta.
Hai sa nu mai poluez topicul...ca e pacat.
tuturicius scrie:Facem ce dicteaza UE .... e dreptul meu de cetatean european sa-mi duc ce rasa vreau.
Il poluez pe vecinul .... tot atat ma polueaza si el pe mine ... ne intalnim la gard si bem o bere.
danmirea scrie:@
Eu nu bag mai mult de 10 botci la crestere intr-un stup.
Deci in afara de insusirile transmise de matca F0 mai conteaza si cum le cresti.
Tu patrascu ce experienta ai cu Buckfast?
Eu am scris pe topicul Buckfast nu Buckfast VS Carpatina.
La acest aspect nu m-am gandit si da ai dreptate ca e prea probabil ca trantorii mei sa fecundeze matci autohtone si sa iasa hibrizi astfel degenerand rasa noastra
danmirea scrie:
Am remarcat ca micronucleele mai populate produc matci mai bune.
danmirea scrie:imperecherea o fac in micronuclee cu multa albina.
Nu fac imperechere artificiala, dar pe viitor am in plan.
Ioan Guist scrie:danmirea scrie:
Da ?? si cum ati remarcat aceasta? Ce inseamna mai bune ?
cristi_vidican scrie: potrivit unor stupii Americane (și americanii fac cercetare, nu glumă), după împerechere, ca sperma să migreze mai bine spre spermatecă, e nevoie de căldură.
Astfel, el recomanda ca în perioada împerecherii, să se dea sirop, ca să se producă agitație în nucleu, implicit căldură.
În concluzie, unde e multă albină/spațiu acolo va fi și căldură și .... mătci mai bune.
danmirea scrie:De ce mi-as face o pagina personala? Sa arate ca a lui Nae ? mai bine zic : "pas".
Recomandata de un baiat talentat, dar care a alunecat pe o coaja de banana si de atunci este in recuperare. Cresterea reginelor" de Bruno Pasini si M.Teresa Falda.vevidadra scrie:Salutare ! Danmirea îți propun să citești o carte de creștere a reginelor. [/color]
Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator