Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Daniel Popovici (dupa dobandirea titlului de "doctor")

Mesajde nae » 24 Dec 2015, 16:13

patrascu scrie:Nae eu vreau si cu antibiotic in stupi si cu mierea la procesator
Dupa proverbul si cu .....in.... si cu sufletu-n rai

Mai greu . ;)
nae

Mesajde Daniel Popovici » 14 Mar 2016, 06:49

As avea de facut cateva anunturi:
1. La targul de la Blaj am fost invitat sa vorbesc despre fenomenul CCD - mecanismul de declansare, cauze, prevenire. Desi nu am vazut nici un anunt public din partea organizatorilor legat de ce am de vorbit, am inteles ca voi vorbi sambata, 19 martie de la ora 10. (nu duminica, cum stiam initial)
Am lucrat 3 luni la acest subiect si a iesit o culegere de date destul de complexe, dar foarte interesante (cel putin dupa parerea mea).

Pentru ca nu pot acoperi amanuntele in 2 ore, am scos si o brosura cu datele problemei, intitulata "De ce dispar albinele din stupi?", pe care o voi putea distribui tot acolo celor interesati.

2. A aprut a doua editie a cartii din 2012 pe subiecte de nutritie a albinelor si despre Nosema cerane. "Aspecte noi si vechi in ingrijirea albinelor. Nutritia.Nosemoza"
Daniel Popovici

Mesajde Avram » 14 Mar 2016, 16:13

Daniel Popovici scrie:2. A aprut a doua editie a cartii din 2012 pe subiecte de nutritie a albinelor si despre Nosema cerane. "Aspecte noi si vechi in ingrijirea albinelor. Nutritia.Nosemoza"

Cum se poate cumpara aceasta carte ? M-ar interesa !
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde Daniel Popovici » 15 Mar 2016, 09:20

Avram scrie:
Daniel Popovici scrie:2. A aprut a doua editie a cartii din 2012 pe subiecte de nutritie a albinelor si despre Nosema cerane. "Aspecte noi si vechi in ingrijirea albinelor. Nutritia.Nosemoza"

Cum se poate cumpara aceasta carte ? M-ar interesa !

Cine vrea detalii, astept sa ma contacteze pe privat.
Daniel Popovici

Mesajde balasbebe » 15 Mar 2016, 22:39

Am inteles ca la Blaj o sa ne vorbiti despre CCD. Daca mai este timp sa ne ajutati cu doua sfaturi: este sau nu toxic zaharul dizolvat in apa la o temperatura mai mare de 85 de grade, si sa ne sfatuiti ce este mai bun zaharul sau F42
balasbebe

Mesajde Daniel Popovici » 17 Mar 2016, 08:08

balasbebe scrie:Am inteles ca la Blaj o sa ne vorbiti despre CCD. Daca mai este timp sa ne ajutati cu doua sfaturi: este sau nu toxic zaharul dizolvat in apa la o temperatura mai mare de 85 de grade, si sa ne sfatuiti ce este mai bun zaharul sau F42

Pentru a putea face diferenta trebuie stiut ca substanta toxica pe care o suspectam in ambele produse este hidroximetilfurfurolul (HMF).
N-am facut niciodata analize, dar la laboratoarele de controlul alimentelor ale DSV si ale facultatilor, o analiza a HMF-ului este destul de ieftina si se pot foarte usor si exact verifica ambele produse cu mentiunea ca rezultatele pot fi diferite de la lot la lot.

In principiu, stiam ca zaharul e mai stabil decat fructoza. Fructoza se transforma rapid in HMF la temeraturi peste 40 grade Celsius, iar zaharul mult mai lent.
Daniel Popovici

Anterior

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?