Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde lucian36b » 24 Dec 2015, 15:57

Adi Hodis scrie:
wineto77 scrie:Salutari, la ME am inteles ,dar la Dadant ....pot da oare caturile jos imediat dupa salcam,si sa inghesui albina pe 10 rame,la 30 si ceva de grade.
Multam.

Nu la asta m-am referit. Daca faci asa, aglomerezi albinele si le induci in friguri de roit.
Eu ziceam ca,in perioada de lipsa de cules ( care ai specificat-o ) se poate da sirop in regim de stimulare. Cantitate care va fi consumata.
Daca va ajune in miere cateva sute de grame, nu cred ca e o problema la vanzare. Nu prea poti sa separi 100 % siropul de miere. Important este sa nu exagerezi.

Salut Adi
Tu spui ca se poate face dupa salcam stimulare cu galeata in conditiile in care familia are caturile pe ea? Si daca ar fi o galeata de 10 litri sa spunem cu doua gauri doar, siropul care l-ar trage prin cele doua gauri nu ar ajunge in caturi (decat foarte putin din cei 10 litri) ci ar fi consumat?
Sau te referi sa se faca stimulare zilnica sau la doua zile cu 200-300 ml? (dar cum faci asta cand ai sute de familii?)

Multumesc anticipat pentru raspunsuri
lucian36b

Mesajde ben90557 » 24 Dec 2015, 16:04

Mama,ce jugulara am!Imi veni un gand.Care mai este pretul la oi? ...Multe multumiri domnul Dorian si va urez un Craciun fericit alaturi de cei dragi! Aceiasi urare o adresez tuturor apicultorilor, oriunde ar fi ei! Sarbatori fericite!
ben90557

Mesajde alt stupar » 24 Dec 2015, 16:32

ei, si-asa noptile sunt lungi in perioada asta... acuma are tot românu la e visa :D

Dorian, multumim si sarbatori fericite !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Angellily » 24 Dec 2015, 18:19

Un craciun si un an nou cat mai fericit va doresc tuturor.
Respectele mele.
Angellily

Mesajde Adi Hodis » 24 Dec 2015, 18:28

lucian36b scrie:Salut Adi
Tu spui ca se poate face dupa salcam stimulare cu galeata in conditiile in care familia are caturile pe ea? Si daca ar fi o galeata de 10 litri sa spunem cu doua gauri doar, siropul care l-ar trage prin cele doua gauri nu ar ajunge in caturi (decat foarte putin din cei 10 litri) ci ar fi consumat?
Sau te referi sa se faca stimulare zilnica sau la doua zile cu 200-300 ml? (dar cum faci asta cand ai sute de familii?)

Multumesc anticipat pentru raspunsuri

Salut,
10 l in perioada respectiva, fiind vorba de stimulare, e cam mult. Sta mai mult timp in soare.
Acuma ce-i drept, poa' sa fie galetile de 10 l si sa pui in ele doar 5 l. Important e sa primeasca mancare in lipsa de cules.

Daca nu se potriveste 5 l cu ce ar vrea stuparul, mai este varianta cu sticle de 1 l sau flacoane de 1 l, care isi pastreaza forma, deci mai groase in pereti. Tot pentru uz din exterior, la fundul stupului, in fatza sau spate.

La sute de familii, mergi sa le dai dupa ce se termina siropul din galeti, sticle/flacoane. Fiind vorba de sute de fam. tind sa cred ca stuparul este propriul sau shef. El comanda el executa ... deci are timp sa se duca la stupi. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 24 Dec 2015, 18:32

Angellily scrie:Un craciun si un an nou cat mai fericit va doresc tuturor.
Respectele mele.

Craciun Fericit si un An Nou cu multa sanatate si impliniri.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde stuparulvesel » 24 Dec 2015, 20:21

Dl.Angellily ,
Va multumesc pentru raspunsurile primite si pentru lectia de apicultura oferta in dar romanilor.
Constatai ca am cam pierdut timpul degeaba citind o gramada de carti de apicultura.
Va doresc sarbatori linistite si fericite alaturi de cei dragi.
stuparulvesel

Mesajde lucky5strike » 24 Dec 2015, 20:27

Craciun Fericit, Nelu!!!

Si daca tot am vazut ca ai "gradinita" pe acolo...

Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Angellily » 24 Dec 2015, 21:31

Va multumesc pentru urari si va doresc CRACIUN FERICIT TUTUROR.

PS. Am o rugaminte, cei care ma fac pe privat " criminal , ucigas de albine.... samd. Si sunt destui, ii rog sa o faca public, nu am sectete si e bine sa stie toata lumea ce caracter " infect " am.
Angellily

Mesajde italianu » 24 Dec 2015, 21:44

Angellily scrie:Va multumesc pentru urari si va doresc CRACIUN FERICIT TUTUROR.

PS. Am o rugaminte, cei care ma fac pe privat " criminal , ucigas de albine.... samd. Si sunt destui, ii rog sa o faca public, nu am sectete si e bine sa stie toata lumea ce caracter " infect " am.

Nu lua in seama! Mergi pe strada ta ,ca-i o strada cu temelii bune!
Craciun fericit!
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde proapi » 24 Dec 2015, 21:56

Asa e aici, se gasesc destui sa nu recunoasca ca ai dreptate. Am avut si eu "experiente" de genul asta si pe forumul asta si pe cel vechi (asta ca sa vezi ca timpul trece degeaba pe aici).
Oricum, sunt bucuros ca ai inceput sa scrii, sa arati ca experienta se bazeaza pe ani multi de munca serioasa si ca nu este usor ce faci...
Spui bine cand spui ca productia se datoreaza in primul rand bazei melifere si a dispersiei albinei in teren si nu a nu stiu ce rase de albine nemaipomenita, asa cum inteleg multi de ai nostri, conationali... ca albina nu e vaca...
Mitica,

CRACIUN FERICIT!
proapi

Mesajde danipowsoft » 24 Dec 2015, 22:14

Dacă doriți îi puteți da public și cu siguranță vor fi mulți aici care va vor susține
Cred ca și administratorii acestui forum pot închide acele conturi
Numai bine și tot respectul pentru ce faceti
danipowsoft

Mesajde proapis13 » 24 Dec 2015, 22:18

Era ceva de asteptat...te expui public...suporti consecintele...apicultorul...marunt,asta ca sa nu folosesc alte cuvinte,NU concepe ca sunt si pierderi ASUMATE...ai vrut sa arati,la cererea publicului,cum arata o familie de albine iernata in cojoc la minus 30 de grade...WOW...pentru unul ca mine...ucigas pentru aia care la ora asta comenteaza aiurea si pun pariu ca poate nu au in 10 FAM DE ALBINE,ca sa nu le zicem toiuri pe 3 intervale ce ai tu acolo...Angel,toate-s bune pana cand te lovesti de mentalitatea romaneasca...Bun venit in Romania...!!!...si Craciun Fericit ..!!!...si nu pune la inima...TU,cel putin,o ai...!!!
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde lucky5strike » 24 Dec 2015, 22:28

E ajun de Craciun... sa fim mai buni!!!

Ca vine... ;)
Fişiere ataşate
Santa-Claus-Is-Coming-To-Town1.jpg
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Shrek » 24 Dec 2015, 22:34

PS. Am o rugaminte, cei care ma fac pe privat " criminal , ucigas de albine.... samd. Si sunt destui, ii rog sa o faca public, nu am sectete si e bine sa stie toata lumea ce caracter " infect " am.[/quote]
Doar atat? Stai cata sa vezi cand 'or incepe cu: "terorist apicol", "lacusta apicola" , "exploatator nemilos" si multe altele de ai sa te miri decat este bogata limba romana! Doar nu te asteptai dupa ce le-ai pus la dispozitie experienta ta sa iti ridice si statuie? Esti roman ce naiba!
Cu toate astea, eu, ca multi altii de aici din ro iti doresc un craciun fericit alaturi de cei dragi! Ai grija ca acusi trece Mos Craciun si pe la tine! Asa spun satelitii......
Shrek

Mesajde Florin Dobre » 24 Dec 2015, 22:55

Comunitatea apicola nu duce lipsa de chibiti. La noi sunt inca destui care au fantezii legate de capra vecinului. Dar astia trebuie tinuti acolo undeva...in sertarul cu maimute. Asemenea indivizi sunt degraba marginalizati de comunitate si de aceea tendinta lor este intotdeauna de a incerca sa-si asocieze numele prin orice mijloace cu imaginea unor apicultori respectabili. Nu-ti fa probleme pentru cativa babuini plini de frustrari neostoite.

Eu imi doresc sa ramai aproape de noi.
Comunitatea Stuparitul apreciaza deschiderea ta in a ne arata cum se face apicultura ''altfel''. Avem nevoie de un astfel de reper/barometru...de cum arata apicultura ''dincolo de lacu' al mare''.

Sanatate si sarbatori fericite!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII