Eu sunt un extraterestru. Sa zicem ca chiar sunt venit din spatiu(nu cred in extraterestrii dar sa facem un exercitiu de imaginatie ). Aterizez sau survolez pamantul in data de 24 decembrie,de Craciun adicatelea.
Ce vad ca se intampla pe pamant in aceasta zi ????
1 O multime de oameni adunati in jurul bradului.Ce concluzie trag? Ca e ziua unui arbore cu importanta mondiala.Interesant zic !
2 Multa lume ce-si fac cadouri reciproc si deci o ...civilizatie pusa pe recompensa si reglare de conturii.Interesant zic.
3 Pe tot mapamondul vaz o multime de beculete, luminite si Primarii ce se intrec in a etala ultima generatie de smecherii in articole de iluminare a evenimentului. Trag concluzia ca e ziua luminii. Foarte importanta e lumina pentru pamanteni si deci, trebuie sarbortorita.
4 Vad pe fiecare ca fuge disperat sa ajunga in sanul familiei lui pentru seara de 24 dec..Trag concluzia ca e ziua familiei si deci e o chestie ...cool.Familia e radacina de care tin pamantenii strans.Interesant.
Dar , fratilor !! pentru ce taiem porcul ??? Pentru ce colindam ?? pentru ce ne facem daruri?? pentru ce incercam sa fim mai buni?? de ce lasam totul deoparte in asta zii?? Pentru ce traim zilele astea??
Eu care sunt coborat din spatiu, unde-l regasesc pe pruncul din iesle?? Cum descopar lumina coborata din cer ??? Unde e Isus fiul Lui Dumnezeu? Unde e lumina Lumii??? Mantuitorul promis unde e ? cum i-L sarbatorim? Cu mos Craciun? cu Craciunite?? cu mancare si bautura? cu chefurii? cu dezmat si destrabalare? cu o ocazie de a ne imbuiba? Foarte bine. fiecare sarbatoreste cum stie mai bine.Dar oare l-am invita si pe Domnul Isus in camera asta de dezmat?? I-am intinde o farfurie?? L-am ruga sa se uite la bara unde se unduiesc fetele ?? L-am ruga sa ne tina de frunte pana vomitam supraplinul de bautura?
Nu am nimic cu chefurile.Fiecare face ce vrea.Dar de ce e nevoie de ...Nasterea Domnului ca sa ne destrabalam? Pentru imbuibare si destrabalare nu este nevoie sa cautam un motiv.O facem si gata.Nu ne echipam in ....caraciunite sau in reni ce au ca si recuzita doar muschii + o linie imblanita pe zona inghinala.
Pentru ce trebuie invocata Nasterea Domnuli cand vrem sa o facem lata? O facem lata cat atlanticul si gata NU chemam Craciunul in ajutor !!
Traim intr-o lume in plin razboi spiritual. Vrei sa sarbatoresti Nasterea Domnului?? Pai fa-ti sarbatoare in comuniune cu ...Sarbatoritul.
Vrei sa te bucuri de zilele libere acordate cu marinimie de societate ? Bucura-te !! Da nu-l baga in troaca si pe individul asta numit Isus.In care oricum nu crezi .
Ca nu mai inteleg extraterestrii absolut nimica !!