lucky5strike scrie:Sunt posesori de autorizatie prin tara care nu se impiedica de principii d-astea.
nu se impiedica posesorii,te impiedica ANARZ-u
lucky5strike scrie:Sunt posesori de autorizatie prin tara care nu se impiedica de principii d-astea.
lucky5strike scrie:tiih scrie:janese scrie:s.......ca eu nu as da carpatina pe ,,corcituri"....ca dupa 25 de ani......rilu rilu!!!si mi-am zis in barba: du-te dracu!...d-aia m-ai trimis la adresa asta???bineinteles nu vreau sa te superi!!!asta mi-e vorba ,asta am simtit!!!
Specific romanesc,invidia pe ''capra vecinului''
asta mi-e vorba ,asta am simtit![]()
Extraordinare poze,ESENTA APICULTURII,pastura si puiet(BAZA MELIFERA+MATCA de calitate,
si SANATOASA)Daca ati fi folosit dl Giovani o metoda mai veche de lipit fagurii,pinten manual+acoperirea cu ceara a sarmelor folosind o pana,ati fi avut celule capacite cu puiet inclusiv in dreptul sarmelor......expozitie!!!!!
PS.Ce bine ar fi ca in discutiile contradictorii pe care la avem pe forum sa folosim drept argumente finale fotografii cu rame cu puiet,rame cu miere....bidoane umplute cu miere, realizate in propia stupina!...(fara trucaje gen ghemul meu din decembrie era de fapt fotografiat in..octombrie!!!)
PS2.Un adept al "corciturilor" ingrijite.....cu meserie
Tiih, vad ca... aveti o varsta.
Sper sa va luminez oleaca, daca tot am ajuns in anul de gratie 2016...
1. rame cu puiet integral ocupate se obtin in orice unitate biologica restransa exagerat, pe aproape orice vatra.
2. intre o rama plina de puiet si o rama cu farama de miere pe interval... se alege ultima.
3. rezerva de miere a unei familii nu trebuie sa scada niciodata sub 8 kg miere.
4. apicultorii performanti lucreaza cu butoaie, nu bidoane.
5. oglinda stuparului este uniformitatea familiilor pe o vatra...
tiih scrie:janese scrie:s.......ca eu nu as da carpatina pe ,,corcituri"....ca dupa 25 de ani......rilu rilu!!!si mi-am zis in barba: du-te dracu!...d-aia m-ai trimis la adresa asta???bineinteles nu vreau sa te superi!!!asta mi-e vorba ,asta am simtit!!!
Specific romanesc,invidia pe ''capra vecinului''
asta mi-e vorba ,asta am simtit![]()
Extraordinare poze,ESENTA APICULTURII,pastura si puiet(BAZA MELIFERA+MATCA de calitate,
si SANATOASA)Daca ati fi folosit dl Giovani o metoda mai veche de lipit fagurii,pinten manual+acoperirea cu ceara a sarmelor folosind o pana,ati fi avut celule capacite cu puiet inclusiv in dreptul sarmelor......expozitie!!!!!
PS.Ce bine ar fi ca in discutiile contradictorii pe care la avem pe forum sa folosim drept argumente finale fotografii cu rame cu puiet,rame cu miere....bidoane umplute cu miere, realizate in propia stupina!...(fara trucaje gen ghemul meu din decembrie era de fapt fotografiat in..octombrie!!!)
PS2.Un adept al "corciturilor" ingrijite.....cu meserie
lucky5strike scrie:N-au dotare sau suficient personal disponibil pentru asta...
janese scrie:@ f d
eu nu am carnica...., intr-o stupina de multiplicare autorizata, este interzis alta rasa decat carpatina!!!eu nu am decat carpatina!!!!despre carnica am vorbit asa sa ma aflu in treaba si sa cresc postarile proprii!!
@ l5s,. rame cu puiet integral ocupate se obtin in orice unitate biologica restransa exagerat, pe aproape orice vatra.
curva mai esti!!!!!![]()
janese scrie:iti inteleg reactia! te salut!!!
1. sa nu vorbesti de o rasa decat dupa ce ai lucrat cativa ani cu ea si in paralel cu alte rase !!!si apoi poti face comparatii!concluzii...excese de patriotism.
2. daca o rasa iti creste productia cu 15% inseamna f mult! bineinteles aceeasi rezistenta la boli..etc...etc!
3.parera mea: 70% din calitatea unei stupine o obtii cu orice matca tanara,crescuta fie si din salvare roire etc!!!
4. 80% din calitate o obtii fara prea multe stiinte,genetica...superselectii,discutii despre cromozomi,gene ,alele,laleledoar dintr-oo ingrijire atenta,ordonata.
5. 90 %...obtii din selectia matcilor ,,maidaneze"...super carpatine, supercarnice...super insamantate ,imperecheate pe insule romanesti...super ,, selectie" intr-un cuvant!!!
problema este de la 90% la93%...95%...cu cat te apropii de 100% cu atat este mai delicata problema...,ecotyp ,linie in cadrul ecotypului...etc..etc......intervine rasa...etc...etc!!!
asa ca o concluzie pe care o da unu care stie ce zice din practica....totdeauna o stupina pe carnica este mai productiva decat una pe carpatina cu 10-15% ,bineinteles comparative calitativ,populatie,aceleasi conditii de dezvoltare..de iernare...intretinere... in acelasi cules...etc...etc
p-a dreapta ,si mie imi place carpatina.....este o rasa mai ,,simpla"...mai putin ,,mofturoasa" ,mai putin ,,sofisticata"...adaptata la romanul sarac si modest si fara mari pretentii( pentru fiecare apicultor, stacheta de 100% reprezinta inaltimi diferite!)..plus un pic de nationalism,patriotism.... ies discutii si contre fara sens de genul celora pe care le purtam noi amandoi aici.
rame cu puiet de expozitie poate sa puna si are tot apicultorul! problema este daca toate ramele,familiile sunt ca in poza oricand ...si anul asta si la anul si este probabiliatea maxima ca acea ,,carpatina" ce o lauzi sa-i dea cumparatorului ceea ce arati tu in poza!! !!!eu unul am trecut demult de invidia de ce vad in poze!!!
referitor la giovani....m-a deranjat publicitatea agresiva cu litere mari,si cu toate informatiile spre a ma atrage si de a ma trimite la el!!!daca-i gaseam eu filmul intamplator...nu era nici un bai,nu ziceam nimic!
de ma trimitea la un film pe care-l denumea simplu ,,carpatina mea" iarasi nu era nici un bai!
janese scrie:giovani,te salut! nu era cazul sa te ofaschezi atat de tare!!!ca doar esti prietenul meu!!!
treaba cu carnica era adresata lui tiih!
treaba cu rupt gura era adresata tot lui tiih!
treaba cu curva era adresata lui l5s!!!
pentru tine ,doar laude din partea mea!!! cand am citit postarile astea cu litere mari adresate mie,..tu nu ai sughitzat ???![]()
![]()
adresata lui giovani (ca sa nu ma trezesc ca cine stie cine raspunde!)........pan la urma era publicitate ?
Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori