Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde Neafiliatul » 10 Ian 2016, 20:47

luci scrie:As avea o intrebare daca se poate si anume la ce pret ati produs kg de mire in 2014.adica total cheltuieli raportat la total cantitate miere produsa. Va multumesc!

Regret că trebuie să vin cu o rugăminte,de data aceasta la dvs.,aşa cum am mai făcut-o şi la alt coleg de forum.Nu ar mai fi fost necesar dacă urmăreaţi postările anterioare.Trebuie să înţelegem toţi că rezultatele financiare
ale acestui om( profit şi elemente care duc indirect la acesta) trebuie să rămână TABU. Nu trebuie să intrăm în intimitatea acestui om,să fim mulţumiţi de răspunsurile date privind ÎNTREŢINEREA ALBINELOR şi nu cele
privind activitatea financiar-contabilă. Chiar dacă întrebarea dvs.este foarte subtilă (aflând preţul de cost,având producţia realizată şi preţul de vânzare de pe internet ajungeţi la PROFIT sau PIERDERE).
Neafiliatul

Mesajde lucky5strike » 12 Ian 2016, 00:51

Intrebare: ce ne poti spune de cantitatea de puiet de trantori din cuib, cand ai doar faguri de plastic in cuib? E mai mare, e mai mica fata de situatia cand ai faguri traditionali? Albina transforma fundatiile in celule de trantori, cum patim la Dadant in cules bun de polen? Sau astea apar mai ales la imbinarea fundatiei cu lemnul?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Neafiliatul » 14 Ian 2016, 18:45

Din ciclul " AŞA-I LA EI ",extras din contractul de polenizare încheiat între cultivator şi apicultor (sursa : honeycouncil.ca)

- Cultivatorul trebuie să asigure o protecţie a stupilor indicaţi şi îşi asumă responsabilitatea deplină pentru furturi,deteriorări sau vandalism.

- Cultivatorul este de acord să informeze apicultorul, înainte de semnarea contractului, în cazul folosirii de neonicotinoide la cultura ce urmează a fi polenizată,înainte de sosirea stupilor.

- Din ciclul " AŞA-I LA NOI "

Noi avem şi alte soluţii,iar prin cultivarea altor specii de plante albinele nu ar putea face decât sport în culturile noastre. Laurenţiu Baciu - LAPAR

Până la urmă ar fi bun şi sportul,dacă...nu ar fi mortal !
Neafiliatul

Mesajde Angellily » 14 Ian 2016, 21:15

Neafiliatul scrie:Pentru extracţie,colectezi într-o zi caturile din 3-4 locaţii. Pentru acestea,probabil,aduci la schimb caturi de la rezervă .Duci la extras mierea şi în ziua următoare caturile de la primele locaţii le foloseşti la alte 3-4 locaţii.
- Ce se întâmplă la sfârşitul culesului,când aduni toate caturile de recoltă şi extragi ? Mai sunt daţi fagurii la lins(şi cum),sau aplici altă metodă,deoarece este vorba de 5-6.000 de caturi.

- Cum păstrezi până anul următor,miile de rame din caturi,fără a fi atacate de găselniţă?

Caturile nu le mai dau la lins, le depozitez in containere de tir. Incap 1000 in container.
Angellily

Mesajde lucky5strike » 14 Ian 2016, 21:28

lucky5strike scrie:Intrebare: ce ne poti spune de cantitatea de puiet de trantori din cuib, cand ai doar faguri de plastic in cuib? E mai mare, e mai mica fata de situatia cand ai faguri traditionali? Albina transforma fundatiile in celule de trantori, cum patim la Dadant in cules bun de polen? Sau astea apar mai ales la imbinarea fundatiei cu lemnul?

Nu uita de treaba asta... ;)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Angellily » 14 Ian 2016, 21:55

lucky5strike scrie:
lucky5strike scrie:Intrebare: ce ne poti spune de cantitatea de puiet de trantori din cuib, cand ai doar faguri de plastic in cuib? E mai mare, e mai mica fata de situatia cand ai faguri traditionali? Albina transforma fundatiile in celule de trantori, cum patim la Dadant in cules bun de polen? Sau astea apar mai ales la imbinarea fundatiei cu lemnul?

Nu uita de treaba asta... ;)

Scuze Lucky, in cuiburi inca mai am aprox 80% faguri de ceara, nu as putea sa iti spun ceva concret,
Albina isi cladeste celule de tramtori si pe fagurele artificial, nu numai la baza, procentul e mai mic dar nu e ceva ingrijorator, l-as baga in categoria normalului. Albina isi modifica celula dupa necesitatile ei, de exemplu daca ai o matca tramtorita si o bagi intr-o familie cu rame de plastic si celule numai de lucratoare ce se intampla? Se produc modificari? La fel e si daca ai baga acea familie intr-un corp care sa aiba numai faguri artificiali de plastic necladiti sa presupunem,
Inteleg sa facem o boostare, o fortare a cresterii de tramtori atunci cand producem maci imperecheate, la nivel industrial dar la ce vrem sa facem noi, nu este nevoie de asa ceva, albina stie sa puna totul in balanta mult mai bine decat ne pricepem noi. Eu personal, niciodata nu mi-am pus problema tramtorilor, singura grija pe care o am e sa ma asigur ca sunt la maturitatea necesara imperecherii matcilor atunci cand fac roii
Angellily

Mesajde lucky5strike » 14 Ian 2016, 22:00

La DM vedeam tot timpul rame impecabile de puiet. Inclin sa cred ca procentul de trantori e ceva mai mic la voi.

La vara o sa te rog sa ne mai luminezi odata... :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde clncatalin » 14 Ian 2016, 22:13

clncatalin scrie:La multi ani si multa sanatate!
Ce ne puteti spune despre cum ati inceput apicultura in Canada? Ce oportunitati, ce dificultati ati intampinat? Cu cati stupi ati inceput in Canada? Ati avut ani cu pierderi mai insemnate si daca da, care au fost motivele?
Va multumesc si va transmit toate gandurile bune!
Calin Catalin

Daca ne puteti spune cate ceva...
Va multumesc!
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Mesajde Angellily » 14 Ian 2016, 23:27

clncatalin scrie:
clncatalin scrie:La multi ani si multa sanatate!
Ce ne puteti spune despre cum ati inceput apicultura in Canada? Ce oportunitati, ce dificultati ati intampinat? Cu cati stupi ati inceput in Canada? Ati avut ani cu pierderi mai insemnate si daca da, care au fost motivele?
Va multumesc si va transmit toate gandurile bune!
Calin Catalin

Daca ne puteti spune cate ceva...
Va multumesc!

Am venit cu contract de munca, am inceput de la 15 stupi primiti bonus, pe fiecare an m-am ridicat cam cat m-au tinut buzunarele, (buzunare cam mici), nu mi-am permis niciodata sa apelez la banci. Nu ai fonduri de la stat, nu ai nimic, singura modalitate de a merge inainte e stransul curelei.
Pe vremea cand aveam vreo 200 de familii am pierdut cam 70% din cauza tratamentului cu acid oxalic care nu a avut efectul scontat, ( paduchii) . In rest.... probleme nu am avut.
Angellily

Mesajde cristi_vidican » 14 Ian 2016, 23:36

Dorian,
Dan Mărgărit a spus că nu va intra pe forum (uri).
Ca o consolare a spus că te avem pe tine, care vei filma în sezon.
Așa că, vezi să ai grijă să nu care cumva să dispari dintre noi.
Cu tine am mai rămas!

P.S. Referitor la trântori. Un vecin stupar reduce nr trântorilor stând la urdiniș cu penseta. :lol: Pe bune. el crede în ce face. Doar el
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde clncatalin » 15 Ian 2016, 00:28

cristi_vidican scrie:
P.S. Referitor la trântori. Un vecin stupar reduce nr trântorilor stând la urdiniș cu penseta. :lol: Pe bune. el crede în ce face. Doar el

Si el cum motiveaza? Cu ce scop si de ce aceasta metoda?
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Mesajde cristi_vidican » 15 Ian 2016, 00:37

clncatalin scrie:Si el cum motiveaza? Cu ce scop si de ce aceasta metoda?

Subiectul e de cascadorii râsului ...
Motivul: mai puțini trântori, mai multă miere. :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Angellily » 15 Ian 2016, 03:45

cristi_vidican scrie:
clncatalin scrie:Si el cum motiveaza? Cu ce scop si de ce aceasta metoda?

Subiectul e de cascadorii râsului ...
Motivul: mai puțini trântori, mai multă miere. :lol:

Iti dai seama cata cercetare a facut omul ala?
Sa ii faci si tu un bine, sa ii zici sa puna gratie h. la urdinis.
Angellily

Mesajde Angellily » 15 Ian 2016, 04:00

cristi_vidican scrie:Dorian,
Dan Mărgărit a spus că nu va intra pe forum (uri).
Ca o consolare a spus că te avem pe tine, care vei filma în sezon.
Așa că, vezi să ai grijă să nu care cumva să dispari dintre noi.
Cu tine am mai rămas!

Stai sa vedem cati or sa-mi umple gura, dupa care o sa ma duc la Dan si o sa il rog sa imi dea cateva suturi ca nu i-am ascultat sfaturile.lol
Angellily

Mesajde geangu » 15 Ian 2016, 09:26

Acum sa nu creada cineva ca forumurile sunt o comunitate de maicute sau calugari budisti, cand intrii pe un forum trebuie sa intelegi ca ai de-a face cu toate categoriile de oameni. Este de inteles ca pe forumuri intrii in discutii si cu oameni carora nici buna ziua nu le-ai da pe strada.Acuma depinde de fiecare cat de rezistent este.
geangu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII