jonny_it scrie:.............
Si inca ceva foarte important: buckfast-ul din Anglia, Danemarca, Germania nu este la chiar la fel.
Nu conteaza, cumparatori sa fie.Si slava domnului,sunt.
jonny_it scrie:.............
Si inca ceva foarte important: buckfast-ul din Anglia, Danemarca, Germania nu este la chiar la fel.
ciptheman scrie:multumesc, daca ai idee care linie ar merge m ai bine la noi din tarile enumerate de tine ti as ramane recunoscator,multumesc anticipat!
akmm scrie:jonny_it scrie:.............
Nu conteaza, cumparatori sa fie.Si slava domnului,sunt.
ciptheman scrie:Au trecut ceva ani de cand a intrat buckfast in romania si cine are in stupina sigur a tras concluzii, poate ne impartasesc si noua cate ceva despre comportamentul aceastei rase(personal cred ca e rasa si nu hibrid) pe plaiurile noastre mioritice.Multumesc anticipat!
ciptheman scrie:au inceput sa dardaie buckfastii la temperaturile astea, s au au intepenit pe puiet ca ,,am auzit'' ca nu isi canibalizeaza puietul, care ne spune si noua care e adevarul despre buckfast in tara asta? are cineva rasa asta?unii spun ca nu e uniform, altii ca stupinele mari au buckfast,altii ca nu se orienteaza bine ,altii ca fac miere cu cisterna, sunt bagat in ceata rau de tot pana la urma cred ca tot pe ,,carpatina'' noastra cea viteaza o sa merg, cel putin nu ma pune asa de tare la munca cum am auzit ca face buck-ul asta si nici scarile nu sunt asa de scumpe.
jonny_it scrie:ciptheman scrie:au inceput sa dardaie buckfastii la temperaturile astea, s au au intepenit pe puiet ca ,,am auzit'' ca nu isi canibalizeaza puietul, care ne spune si noua care e adevarul despre buckfast in tara asta? are cineva rasa asta?unii spun ca nu e uniform, altii ca stupinele mari au buckfast,altii ca nu se orienteaza bine ,altii ca fac miere cu cisterna, sunt bagat in ceata rau de tot pana la urma cred ca tot pe ,,carpatina'' noastra cea viteaza o sa merg, cel putin nu ma pune asa de tare la munca cum am auzit ca face buck-ul asta si nici scarile nu sunt asa de scumpe.
Am buckfast de cativa ani, ierneaza la fel de bine ca si carpatinele.
Isi canibalizeaza puietul, dar daca sunt perioade reci prelungite. La mine nici buckfast-ul /carpatina nu au puiet.
Totusi sunt deosebiri fata de carpatina, in special in perioadele dificile:
- iarna de obicei ierneaza cu un numar de albine mult mai mare decat carpatina dar consumul la 2 familii identice(ca numar de albine) una carpatina si una buckfast este acelasi;
- in primavara daca apar perioade reci de 1-2 zile nu canibalizeaza puietul, in special daca au rezerve de polen si miere in cuib. Daca nu au rezerve sau daca perioada rece tine mai mult de 3-4 zile canibalizeaza puietul.
nae scrie:Am vazut BK si BKro .
Ce am inteles eu despre BK : aceasta albina rezulta respectand un circuit de imperecheri cu rase diferite ; daca schimbi o veriga iese altceva = adica BKro
BKro au TOTI romanasii care FAC bani ; ca e ligustica cu carpatina , ca e mai mult galbena decat rosie ,ca ...
Am si eu ciori vopsite mai rosii decat ale prietenului care le are din Franta ...
Nu poti produce BK ; poti face bani manipuland acest nume . Albine colorate DA .
E ''patentul'' BK public !?
Bambucha scrie:http://www.glenn-apiaries.com/principles.html
"The effect of this multiple mating is that the colony is composed of different subfamilies. Each subfamily has the same mother but different fathers. Remember that all the sperm from each drone is an identical clone. This means that the workers inherit 50% of the queens genes, but 100% of the drones genes. The workers that belong to the same subfamily are related by 75%, they are called supersisters."
Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator