Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Buckfast

Mesajde akmm » 22 Ian 2016, 15:26

jonny_it scrie:.............
Si inca ceva foarte important: buckfast-ul din Anglia, Danemarca, Germania nu este la chiar la fel.

Nu conteaza, cumparatori sa fie.Si slava domnului,sunt.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde ciptheman » 22 Ian 2016, 15:57

akm aveti buckfast in stupina? a dezamagit? daca da poate ne spuneti cum si in ce fel,multumesc anticipat!
ciptheman

Mesajde jonny_it » 22 Ian 2016, 16:12

ciptheman scrie:multumesc, daca ai idee care linie ar merge m ai bine la noi din tarile enumerate de tine ti as ramane recunoscator,multumesc anticipat!

Prima data am adus din Anglia si erau ok dar nu m-au dat pe spate.
Cele din Grecia nu se dezvolta la mai mult de 2 corpuri ME(echivalentul a 1 dadant + cat) dar produc binisor.

Cele din Germania cred ca sunt o combinatie intre buckfast si canica, sunt identice cu carnica adusa din Slovenia, singura deosebire culoarea.
Cele din Danemarca mi se par superioare tuturor din toate punctele de vedere.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 22 Ian 2016, 16:13

akmm scrie:
jonny_it scrie:.............
Si inca ceva foarte important: buckfast-ul din Anglia, Danemarca, Germania nu este la chiar la fel.

Nu conteaza, cumparatori sa fie.Si slava domnului,sunt.

In general produsele bune sunt cautate. :D
jonny_it

Mesajde giovanni » 24 Ian 2016, 01:26

ciptheman scrie:Au trecut ceva ani de cand a intrat buckfast in romania si cine are in stupina sigur a tras concluzii, poate ne impartasesc si noua cate ceva despre comportamentul aceastei rase(personal cred ca e rasa si nu hibrid) pe plaiurile noastre mioritice.Multumesc anticipat!

Daca nu deranjez cum explicat ca este rasa din moment ce imperecherile se fac intre 3-4 rase ptr obtinerea bk stului,rasele sant italiana,albina africana,carnica si albina greceasca,asta se intampla si in zilele noastre,nu s a putut inca stabilii ca rasa statatore ptr a se imperechea bkf cu bkf nu la nesfarsit ,definitiv ,cum doriti sa intelegeti,trebuie luat procesul de la inceput dupa un anumit nr de imperecheri deoarece nu mai da rezultate?
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni

Mesajde giovanni » 24 Ian 2016, 01:37

ciptheman scrie:au inceput sa dardaie buckfastii la temperaturile astea, s au au intepenit pe puiet ca ,,am auzit'' ca nu isi canibalizeaza puietul, care ne spune si noua care e adevarul despre buckfast in tara asta? are cineva rasa asta? :shock:unii spun ca nu e uniform, altii ca stupinele mari au buckfast,altii ca nu se orienteaza bine ,altii ca fac miere cu cisterna, sunt bagat in ceata rau de tot pana la urma cred ca tot pe ,,carpatina'' noastra cea viteaza o sa merg, cel putin nu ma pune asa de tare la munca cum am auzit ca face buck-ul asta si nici scarile nu sunt asa de scumpe. :lol:

pacat ca nu esti mai aproape de mine ,a si putea sa ti demonstrez cu acte in regula si notite care este adevarul,CARPATINE daca ajungi si cumperi sa nu faci greseala sa cumperi de la cei care fac imperecheri mai mult de o rasa,depinde si stupina cat este de mare,stpna care o conduci,cel mai bine faci sel proprie cu infuzie din cand in cand cu atentie la imperecheri !
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni

Mesajde BUNKA » 24 Ian 2016, 12:35

jonny_it scrie:
ciptheman scrie:au inceput sa dardaie buckfastii la temperaturile astea, s au au intepenit pe puiet ca ,,am auzit'' ca nu isi canibalizeaza puietul, care ne spune si noua care e adevarul despre buckfast in tara asta? are cineva rasa asta? :shock:unii spun ca nu e uniform, altii ca stupinele mari au buckfast,altii ca nu se orienteaza bine ,altii ca fac miere cu cisterna, sunt bagat in ceata rau de tot pana la urma cred ca tot pe ,,carpatina'' noastra cea viteaza o sa merg, cel putin nu ma pune asa de tare la munca cum am auzit ca face buck-ul asta si nici scarile nu sunt asa de scumpe. :lol:

Am buckfast de cativa ani, ierneaza la fel de bine ca si carpatinele.
Isi canibalizeaza puietul, dar daca sunt perioade reci prelungite. La mine nici buckfast-ul /carpatina nu au puiet.

Totusi sunt deosebiri fata de carpatina, in special in perioadele dificile:
- iarna de obicei ierneaza cu un numar de albine mult mai mare decat carpatina dar consumul la 2 familii identice(ca numar de albine) una carpatina si una buckfast este acelasi;
- in primavara daca apar perioade reci de 1-2 zile nu canibalizeaza puietul, in special daca au rezerve de polen si miere in cuib. Daca nu au rezerve sau daca perioada rece tine mai mult de 3-4 zile canibalizeaza puietul.

Ai montat o camera intre faguri ?...ai aflat date importante despre canibalizarea puietului de ăsta zic...ce scrii tu aici e ..albina perfecta ! Populație dubla, același consum...au inel montat pe matz...
BUNKA

Mesajde BUNKA » 24 Ian 2016, 12:44

nae scrie:Am vazut BK si BKro .
Ce am inteles eu despre BK : aceasta albina rezulta respectand un circuit de imperecheri cu rase diferite ; daca schimbi o veriga iese altceva = adica BKro

BKro au TOTI romanasii care FAC bani ; ca e ligustica cu carpatina , ca e mai mult galbena decat rosie ,ca ...
Am si eu ciori vopsite mai rosii decat ale prietenului care le are din Franta ...
Nu poti produce BK ; poti face bani manipuland acest nume . Albine colorate DA .

E ''patentul'' BK public !?

Aici Nae a zis-o pe direct...și cum românașii nu sunt prosti....adica..se descurca !!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 24 Ian 2016, 12:51

Bambucha scrie:http://www.glenn-apiaries.com/principles.html

"The effect of this multiple mating is that the colony is composed of different subfamilies. Each subfamily has the same mother but different fathers. Remember that all the sperm from each drone is an identical clone. This means that the workers inherit 50% of the queens genes, but 100% of the drones genes. The workers that belong to the same subfamily are related by 75%, they are called supersisters."

Ai cel puțin 50% caractere de la bagabontzii locali ...dreq, e mai complicat ca apar combinații noi..nu sștii ce se manifesta șice nu...ai 8-10 subfamilii cu ttați diferiți care nu se manifesta iîn același timp..subfamiliile apar pe rand ca pachetele de spermatozoizi intra în"consum" pe rand...deci iese kkoktail frate
BUNKA

Mesajde calin bondaru » 24 Ian 2016, 13:00

am si eu pe o stupina buckfast si pot spune ca au plusuri dar au si minusuri!
daca faci selectie ani de zile pe carpatine ajungi sa uiti de buckfast...acum depinde ce buckfast ai(ca ala care are rezultate este trimis in alte zone nu ro)
asta cu tremuratu buckfastilor, sunt niste comentarii hazlii(pentru zona mea), chiar daca sunt mai la nord ca bunka, pentru ca au incetat ponta in acelasi timp cu carpatina!
calin bondaru

Mesajde comi » 24 Ian 2016, 14:08

Londra 23.01 2016 13 grade ora 11.00
Fişiere ataşate
image.jpeg
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Mesajde comi » 24 Ian 2016, 14:11

Buckfast Londra 24.01.2016 13 grade
Aduce ceva polen albicios
Fişiere ataşate
image.jpg
comi

Mesajde comi » 24 Ian 2016, 14:47

image.jpg
Alte foto
comi

Mesajde comi » 24 Ian 2016, 14:50

image.jpeg
Alte foto zici ca este vara asa zboara si aduc polen si este 24.01 2016 orele 11.37 13 grade celsius
comi

Mesajde lucky5strike » 24 Ian 2016, 14:57

Nu vad nimica deosebit. Care e ideea, mai precis? :shock:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde comi » 24 Ian 2016, 15:46

Le-am pus si eu asa sa ma aflu in treaba.Exista vre o problema?
S-au va deranjeaza cumva?
Daca va deranjeaza i-mi cer scuze.
comi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE